Δράση διαδικτυακών μαθημάτων (online lessons)
Contact Seminars
Σεμινάρια Εξεύρεσης Συνεργατών
eTwinning PDW
Εργαστήρια Επαγγελματικής Ανάπτυξης
eTwinning events
Ενημερωτικές Ημερίδες Πρεσβευτών
Για την αναγνώριση των καλύτερων έργων eTwinning από πλευράς ελληνικών σχολικών μονάδων για τα σχολικά έτη 2008-2009 και 2009-2010, η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) της δράσης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να προκηρύξει τον 5ο Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning
Η προθεσμία λήξης υποβολής των έργων eTwinning στον διαγωνισμό είναι 30 Σεπτεμβρίου 2010.   
 

Προϋποθέσεις για υποβολή συμμετοχής

Οι σχολικές μονάδες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει:
  1. Να έχουν ήδη συνάψει συνεργασία με κάποιο ευρωπαϊκό σχολείο και να έχουν υλοποιήσει κάποιο έργο, στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, εντός των σχολικών ετών 2008-2009 και 2009-2010. Η συνεργασία μπορεί βεβαίως να έχει ξεκινήσει πριν το 2008 και να συνεχίζεται τα επόμενα έτη.
  2. Η συνεργασία που υποβάλλεται στον διαγωνισμό, να έχει ήδη βραβευτεί με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας. 
Τα έργα που έχουν βραβευτεί στους Εθνικούς ή Πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς προηγούμενων ετών δεν δικαιούνται να λάβουν μέρος.
 

Κατηγορίες Διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τρεις ηλικιακές κατηγορίες:
  • Νηπιαγωγείο - Δημοτικό (5-12)
  • Γυμνάσιο (13-15) και
  • ΓΕΛ & ΤΕΕ - ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ (16-19)
Και δύο θεματικές κατηγορίες (ανεξάρτητα από την ηλικία των  μαθητών):
  • Έργα Comenius-eTwinning
  • Έργα με περιβαλλοντικό θέμα
 
Σε κάθε κατηγορία ξεχωριστά θα αποδοθούν πρώτα και δεύτερα βραβεία. Ως προς την κατηγορία Comenius-eTwinning, το έργο θα πρέπει να έχει ήδη εγκριθεί και να έχει υλοποιηθεί και ως Comenius και ως eTwinning. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να επιλέξουν μόνο μια από τις παραπάνω κατηγορίες για να υποβάλουν τη συμμετοχή τους.
 

Βραβεία

Και στις πέντε κατηγορίες, τα βραβεία για τους πρώτους και δεύτερους νικητές θα ανακοινωθούν στην τελετή βράβευσης που θα γίνει στην Αθήνα τον Οκτώβριο - Νοέμβριο 2010 και θα περιλαμβάνουν ταξίδια σε κάποιο Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Ανάπτυξης και Δικτύωσης eTwinning ή/και υλικοτεχνικό εξοπλισμό για τα σχολεία και τους μαθητές.
 

Αξιολόγηση

Τα έργα που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα αξιολογηθούν ως προς τα γενικότερα κριτήρια που έχουν καθοριστεί για την απόδοση Ετικέτας Ποιότητας με βάση τις πληροφορίες που θα υποβληθούν από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό μέσω της φόρμας συμμετοχής, αλλά, κυρίως, από τα δημοσιοποιημένα αποτελέσματα του έργου και τις αναφορές προόδου στο Twinblog.
Η διαδικασία της αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί σε δύο επίπεδα.  Στο 1ο επίπεδο θα προκριθούν τα 5 καλύτερα έργα σε κάθε κατηγορία και στο 2ο επίπεδο θα αναδειχθούν οι πρώτοι και δεύτεροι νικητές.
 

Τελετή Απονομής - Παρακολούθηση Εκδήλωσης

Τα έργα που θα προκριθούν ως καλύτερα για τα σχολικά έτη 2008-2009 και 2009-2010  θα βραβευθούν σε ειδική τελετή στο Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί τον Οκτώβριο 2010.
 

Διαδικασία υποβολής συμμετοχής στον διαγωνισμό

Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στον 5ο Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning, παρακαλούμε να υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτηση σας έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2010, στη διεύθυνση: http://www.etwinning.gr/2010etwin/contest.php.  
 
Η φόρμα υποβολής θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 24:00.
 
Όλες οι συμμετοχές οφείλουν να ακολουθούν τις συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί πνευματικών δικαιωμάτων. Μικρές παραθέσεις πηγών μπορούν να χρησιμοποιηθούν, εφόσον η πηγή προέλευσης αναφέρεται ρητά. Εικόνες, φιλμ, ήχος και άλλο πολυμεσικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί εφόσον έχει δημιουργηθεί από τη σχολική μονάδα, ή αν ο ιδιοκτήτης έχει παραχωρήσει σχετική άδεια χρήσης, ή αν έχει ληφθεί από ελεύθερες πηγές, π.χ. Clip Art.
 
Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.