Δράση διαδικτυακών μαθημάτων (online lessons)
Contact Seminars
Σεμινάρια Εξεύρεσης Συνεργατών
eTwinning PDW
Εργαστήρια Επαγγελματικής Ανάπτυξης
eTwinning events
Ενημερωτικές Ημερίδες Πρεσβευτών

Τα καλύτερα έργα eTwinning σε ευρωπαϊκό επίπεδο παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της Τελετής Βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαΐου , στο Βέλγικο Ινστιτούτο Φυσικών Επιστημών στις Βρυξέλλες. Ο κύριος στόχος της εκδήλωσης ήταν η βράβευση των καλύτερων έργων eTwinning που υλοποιήθηκαν κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά, και, κυρίως, η επιβράβευση των ανθρώπων, εκπαιδευτικών και μαθητών, που συμμετείχαν σε αυτά.

Την τελετή παρακολούθησαν περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες, εκπαιδευτικοί και μαθητές από 16 ευρωπαϊκές χώρες, μέλη των Εθνικών Υπηρεσιών Υποστήριξης και υψηλόβαθμά στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ηλικιακές και Ειδικές Κατηγορίες Βραβείων

Τα κύρια βραβεία χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενώ τα ειδικά από Εθνικές Υπηρεσίες Υποστήριξης και συνεργαζόμενους φορείς. Υπάρχουν τρεις ηλικιακές κατηγορίες ( 4-11 , 12-15 και 16-19 ετών) και σε κάθε κατηγορία , μια ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή επιλέγει τον νικητή και τον επιλαχόντα . Οι νικητές και οι επιλαχόντες σε κάθε κατηγορία παρουσιάζονται και βραβεύονται κατά τη διάρκεια της τελετής στις Βρυξέλλες .

Στην Ελλάδα, διακρίθηκαν:

  1. 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, Αγγελική Κουγιουρούκη για το έργο «powerfulnaturekingdom.et» (1ο βραβείο στην ηλικιακή κατηγορία 4-11)
  2. 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης, Ευριπίδης Χατζηπαρασκευάς, για το έργο «Interesteen: An on-line MAGAZINE for cultural exchanges» (2ο βραβείο στην ηλικιακή κατηγορία 12-15)
  3. Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής, Ελένη Χαρτζάβαλου, Άννα Μπουκουβάλα, Γιάννης Ζωγάκης, Βασιλική Ραμπαούνη, Βασιλική Τόκη, Καλλιόπη Μπεκιάρη, Μαρία Εξαρχου, Ιωάννα Νείλα, 6ο Γυμνάσιο Ρόδου, Μαρία Γεωργιάδου, Ζάννειο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά, Ελένη Σταυροπούλου, Ελένη Μαρινάτου, Ευσταθία Αγγέλη για το έργο «Ulysse 2014 : l'odyssée du twinspace» (Ειδικό βραβείο Γαλλικής Γλώσσας)
  4. 4ο Γυμνάσιο Βόλου, Ελένη Μόσιαλου, για το έργο «Big Steps Towards Peace and Tolerance!» (Ειδικό Βραβείο MevlanaΔιαπολιτισμικής Κατανόησης)
  5. 1ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα, Ζαφειρία Πλαταρά, για το έργο «MyAlienfriend» Ειδικό Βραβείο για έργα που εκπονήθηκαν με τη συμμετοχή σχολείου από Χώρες της Ανατολικής Συνεργασίας)

Δείτε το δελτίο τύπου εδώ.

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.