Δράση διαδικτυακών μαθημάτων (online lessons)
Contact Seminars
Σεμινάρια Εξεύρεσης Συνεργατών
eTwinning PDW
Εργαστήρια Επαγγελματικής Ανάπτυξης
eTwinning events
Ενημερωτικές Ημερίδες Πρεσβευτών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία από τις πλουσιότερες περιοχές του κόσμου. ωστόσο 17% των Ευρωπαίων έχει περιορισμένα οικονομικά μέσα και δεν μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά  για τα βασικά στοιχεία που χρειάζονται.

Η φτώχεια συνδέεται συχνά με τις αναπτυσσόμενες χώρες. όπου ο υποσιτισμός. η πείνα. η έλλειψη καθαρού νερού αποτελούν συχνά καθημερινή πρόκληση. Η Ευρώπη όμως επηρεάζεται επίσης από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρή. αλλά παρόλα αυτά είναι απαράδεκτο. Η φτώχεια και ο αποκλεισμός ενός ατόμου ισοδυναμεί με την φτώχεια της κοινωνίας στο σύνολό της. Η Ευρώπη μπορεί να είναι ισχυρή μόνον εάν αξιοποιείται το πλήρες δυναμικό του κάθε ατόμου.

Δεν υπάρχει καμία θαυματουργή λύση για να σταματήσει τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Ωστόσο. ένα πράγμα είναι σίγουρο: δεν μπορούμε να κερδίσουμε τον αγώνα χωρίς εσάς. Είναι η κατάλληλη στιγμή να ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας για αλληλεγγύη. κοινωνική δικαιοσύνη και μεγαλύτερη ένταξη. Είναι η κατάλληλη στιγμή για το 2010. Ευρωπαϊκό Έτος κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Μια βασική αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η αλληλεγγύη. η οποία αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική έννοια σε περιόδους κρίσης. Η λέξη «Ένωση» τα λέει όλα - είμαστε όλοι μαζί για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και η αλληλεγγύη αυτή δημιουργεί ένα δίχτυ ασφαλείας για καθένα και όλους μας.

Ορίστε μερικά από τα πράγματα που θα κάνουμε μαζί: 

Θα ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή και την πολιτική δέσμευση από κάθε τμήμα της κοινωνίας των πολιτών να συμμετάσχουν στον αγώνα κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. από ευρωπαϊκό σε τοπικό επίπεδο. δημόσιο ή ιδιωτικό

  • Θα εμπνεύσουμε κάθε ευρωπαίο πολίτη να συμμετάσχει στον αγώνα κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού
  • Θα δώσουμε φωνή στις ανησυχίες και τις ανάγκες των ατόμων που βιώνουν φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό
  • Θα συνεργαστούμε με την κοινωνία των πολιτών και μη κυβερνητικές οργανώσεις που αγωνίζονται για την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό
  • Θα βοηθήσουμε στην κατάργηση των στερεοτύπων και του στιγματισμού για τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό
  • Θα προωθήσουμε μια κοινωνία που στηρίζει και καλλιεργεί την ποιότητα ζωής. την κοινωνική ευημερία και ίσες ευκαιρίες για όλους
  • Θα ενισχύσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών και τη διασφάλιση της αειφόρου ανάπτυξης.

Δημιουργήστε ένα eTwinning έργο με αφορμή το Έτος 2010 για την εξάλειψη των περιορισμών της πρόσβασης στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση. συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης για τον ψηφιακό γραμματισμό. και προώθηση της ισότιμης πρόσβασης όλων στις τεχνολογίες της πληροφορίας και των επικοινωνιών. με ιδιαίτερη έμφαση στις ιδιαίτερες ανάγκες των ατόμων με αναπηρία.

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.