Εκπαιδευτικό Υλικό για την Προστασία της Φύσης στην Ευρώπη

 

Πέρα από την ομορφιά της, η ευρωπαϊκή φύση έχει ταυτόχρονα τεράστια σημασία για όλους μας σε τόσο πολλά επίπεδα. Αυτό το εκπαιδευτικό υλικό θα βοηθήσει τους μαθητές/τις μαθήτριές σας να κατανοήσουν γιατί.

Με οδηγό το εκπαιδευτικό υλικό, θα ξεκινήσουμε ένα ταξίδι με πρώτο σταθμό τη γνωριμία με τα είδη της χλωρίδας και της πανίδας που διαβιούν στις φυσικές περιοχές της Ευρώπης. Θα μιλήσουμε για τη βιοποικιλότητα - «Τι είναι η βιοποικιλότητα;» - και θα παρουσιάσουμε μερικές από τις βασικές επιστημονικές έννοιες των περιβαλλοντικών επιστημών. Θα θέσουμε ερωτήματα, όπως «Τι σημαίνει είδος;», «Τι είναι ο οικότοπος;» και «Τι είναι το οικοσύστημα;», αλλά και «Πώς λειτουργούν;» και «Γιατί είναι σημαντικά;». Οι μαθητές/τριες θα μάθουν να μιλούν για τη φύση, καθώς και για την κοινή φυσική κληρονομιά της Ευρώπης. Το εκπαιδευτικό υλικό παρέχει πηγές για την εύρεση και αναγνώριση ενδιαφέροντων και σημαντικών φυτών, ζώων και οικοτόπων στην περιοχή σας. Οι μαθητές/τριές σας θα μάθουν να αναγνωρίζουν είδη και οικοτόπους και θα ανακαλύψουν καλύτερα τι σημαίνει για τους ίδιους/τις ίδιες η φύση και γιατί πιστεύουν ότι είναι σημαντική. Βοηθώντας τα παιδιά να αντλήσουν έμπνευση από το περιβάλλον τους, κάνετε ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της ουσιώδους ενασχόλησής τους με τη φύση.

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.