��� eTwinning

7o ενημερωτικό δελτίο για τις εγγεγραμμένες συνεργασίες eTwinningΗλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο αυτής της μορφής αποστέλλεται μόνο στους εκπαιδευτικούς που έχουν συνάψει συνεργασία eTwinning από την Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning.

 

Παράταση εθνικού διαγωνισμού eTwinning εικόνας & βίντεο «Το νόημα της Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης» έως τις 30 Οκτωβρίου!

Σας ενημερώνουμε ότι, η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης για το eTwinning εορτάζει τα τρία χρόνια εφαρμογής της δράσης Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης στα σχολεία της Ευρώπης και προκηρύσσει εθνικό μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας και έκφρασης για εικόνες και βίντεο, με νέα ημερομηνία υποβολής συμμετοχών έως 30 Οκτωβρίου 2007

Κατηγορίες Διαγωνισμού

Υπάρχουν δύο κατηγορίες υποψηφιοτήτων:
 • Καλλιτεχνική έκφραση μέσω ζωγραφικής-σχεδίου: Συμμετοχή ενός μαθητή Νηπιαγωγείου ή Δημοτικού, με την καθοδήγηση ενός εκπαιδευτικού. (ο ίδιος εκπαιδευτικός μπορεί να υποβάλλει περισσότερα από ένα έργα μαθητών)
 • Ψηφιακά βίντεο: Συμμετοχή ομάδας μαθητών τουλάχιστον 2 έως 6 συνολικά μαθητών Γυμνασίου ή Λυκείου, με την καθοδήγηση ενός εκπαιδευτικού.

Υποβολή συμμετοχής στον Διαγωνισμό

Στον διαγωνισμό έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν συμμετοχή μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους από εγγεγραμμένες ελληνικές σχολικές μονάδες στο eTwinning ή από ελληνικές σχολικές μονάδες που υλοποιούν μια eTwinning συνεργασία.
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παραχθέν υλικό (εικόνες και βίντεο) από την eTwinning συνεργασία σας και να δηλώσετε έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τι σημαίνει το eTwinning για εσάς και τους μαθητές σας! 
Οι υποψηφιότητες μπορούν να τεθούν μόνο μέσω της σχολικής μονάδας.
Οι υποψηφιότητες πρέπει να έχουν "σαρωθεί" (μέσω σκάνερ, εφόσον πρόκειται για ζωγραφιές) ή να έχουν δημιουργηθεί ψηφιακά, και να αποσταλούν στην Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning, μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής φόρμας υποβολής έργων.
Νέα καταληκτική ημερομηνία για υποψηφιότητες ορίζεται η 30η Οκτωβρίου 2007.
Ηλεκτρονική υποβολή έργων: http://etwinning.sch.gr/contest07/

Βραβεία

Οι νικητές θα ανακοινωθούν εντός του Νοεμβρίου 2007.
Οι πρώτοι νικητές από κάθε κατηγορία θα προσκληθούν στην Αθήνα, τον Μάρτιο του 2008, για να παραστούν στην τελετή απονομής του διαγωνισμού, η οποία θα συμπέσει με την απονομή για τα 3α εθνικά βραβεία eTwinning. Το βραβείο των πρώτων νικητών ανά κατηγορία για τη σχολική μονάδα είναι ένας διαδραστικός φορητός πίνακας Mimio, προσφορά της εταιρείας MDATA.
Διαβάστε σχετικά με τον διαγωνισμό και τους κανόνες για σχέδια και βίντεο
 

Ευρωπαϊκά Βραβεία eTwinning 2008: Υποβάλετε τα έργα σας έως τις 31 Οκτωβρίου 2007!

Μεταξύ 17 Σεπτεμβρίου και 31 Οκτωβρίου 2007, τα σχολεία μπορούν να υποβάλλουν online συμμετοχές για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία eTwinning 2008.
Αν έχετε συμμετάσχει σε ένα επιτυχημένο έργο κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2006-2007, φροντίστε να υποβάλετε τη συμμετοχή σας έως τις 31 Οκτώβρη!
Ποιος είναι Επιλέξιμος;
 Όλα τα eTwinning έργα των οποίων η εγγραφή έχει γίνει μεταξύ 1ης Ιουνίου 2006 και 30ης Ιουνίου 2007.
 Ποιες είναι οι Κατηγορίες;
 Τα βραβεία θα απονεμηθούν σε τέσσερις κατηγορίες:
1. Ηλικία από 4 έως 10 ετών
2. Ηλικία από 11 έως 14 ετών
3. Ηλικία από 15 έως 19 ετών
4. Μαθηματικά και Επιστήμες (συμπεριλαμβάνει όλα τα επιστημονικά έργα των κατηγοριών 1-3)
 Ποιο είναι το Βραβείο;
 Το βραβείο για τους νικητές κάθε κατηγορίας είναι μία ειδική Κατασκήνωση του eTwinning για καθηγητές και μαθητές σε έναν ηλιόλουστο Ευρωπαϊκό προορισμό μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 2008. Οι νικητές θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης του eTwinning 2008, όπου και θα προσκληθούν.
 

eLearning Awards 2007! Υποβολή έως 15 Νοεμβρίου!

Τα Βραβεία eLearning είναι μία καλή ευκαιρία για να προωθήσετε το eTwinning έργο σας και να αποκτήσετε επίσης ένα βραβείο σε μετρητά! Ο διαγωνισμός, ο οποίος ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και θα λήξει στις 15 Νοεμβρίου 2007, θα απονείμει φέτος στα σχολεία βραβεία σε μετρητά, συνολικού ποσού 20.000€. Οι νικητές θα προσκληθούν σε μία τελετή απονομής στις Βρυξέλλες στις 6 Δεκεμβρίου 2007.
Τα βραβεία eLearning Awards  (http://elearningawards.eun.org) διοργανώνονται από το ευρωπαϊκό σχολικό δίκτυο (European Schoolnet) για  έβδομη συνεχή χρονιά. Τα βραβεία επιβραβεύουν τις καλύτερες εργασίες σχετικά με τη χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην εκπαίδευση, μεταξύ των σχολείων των μελών κρατών του EUN.
Οι συμμετοχές θα βραβευτούν σε πλήθος κατηγοριών καλής πρακτικής στη χρήση ΤΠΕ: Σχολείο του μέλλοντος, Το σχολείο e-safe, Προώθηση του Ψηφιακού Αλφαβητισμού, Δημιουργικότητα (τέχνες), Ξένες γλώσσες, Προστασία του Περιβάλλοντος, Μαθηματικά, Επιστήμη και Τεχνολογία, Κοινωνική δικτύωση για συνεργατική μάθηση (eTwinning).
Αν έχετε ένα καινοτόμο έργο που να ταιριάζει στις παρακάτω κατηγορίες, κάντε την εγγραφή του στο http://elearningawards.eun.org. Τα κοινά βραβεία μεταξύ των σχολείων θα απονεμηθούν σε ίσα μερίδια μεταξύ των δύο σχολείων. Τα βραβεία περιλαμβάνουν μετρητά για τα σχολεία καθώς επίσης και εξοπλισμό όπως ψηφιακοί πίνακες και ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες για να παρευρεθούν στην τελετή.
Αυτές είναι οι κατηγορίες στις οποίες θα ταίριαζαν καλύτερα τα eTwinning έργα:
 • Εμπνευσμένη εργασία για τις τέχνες και τον πολιτισμό
 • Χρήση παιχνιδιών στην εκμάθηση
 • Μουσική παράσταση
 • Χρήση γλωσσών για την προώθηση της Ευρωπαϊκής διάστασης
 • Χρήση εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης και κινητών συσκευών σε εκπαιδευτικά έργα
 • Εκπαιδευτικό blog του νέου ατόμου
 • Podcast του καθηγητή
 • Βίντεο σύντομης ροής
 • Δραστηριότητα εκμάθησης Web 2.0
 • Καλύτερο wiki
 • Ψηφιακή φωτογραφία και βίντεο
 
 Όσα σχολεία ή εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται, καλούνται να υποβάλλουν τις εργασίες τους ηλεκτρονικά στο http://elearningawards.eun.org έως τις 15 Νοεμβρίου 2007.
 
Διαβάστε περισσότερα
 
 
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!