��� eTwinning

28o Ενημερωτικό δελτίο της Ελληνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της δράσης eTwinningΜάρτιος 2008

 
Αγαπητοί μας αναγνώστες,
ετούτο το μήνα σας ενημερώνουμε σχετικά με την επιτυχημένη εορταστική εκδήλωση για τα τρία επιτυχημένα χρόνια εφαρμογής της δράσης Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης στην Ελλάδα, που έλαβε χώρα στο ΥπΕΠΘ στις 21/03/08. Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης και μάθετε τους νικητές του εθνικού διαγωνισμού δημιουργίας και έκφρασης και των εθνικών βραβείων eTwinning 2006-2007, στους οποίους δόθηκαν πολλά και πλούσια δώρα.
 
Μπορείτε επίσης να πάρετε μια γεύση και από την εορταστική ατμόσφαιρα της Ετήσιας Διάσκεψης eTwinning 2008, στις 14-16 Μαρτίου στο Βουκουρέστι!  
 
Επιπλέον, σας παρουσιάζουμε δύο ενδιαφέροντες εθνικούς διαγωνισμούς για τους μαθητές σας, που κάνουν χρήση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών: Τον διαγωνισμό «Ξεμπλόγκαρε» και τον «Λυσία 2008». Παρακινήστε τους μαθητές σας να λάβουν μέρος και να κερδίσουν πλούσια δώρα και μια αξέχαστη εμπειρία!
 
Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση.
  
Τα περιεχόμενα του ενημερωτικού μας δελτίου αυτόν τον μήνα είναι: 
 
Αν επιθυμείτε να αναδείξετε τη συνεργασία σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική δ/νση: etwinning@sch.gr
παρουσιάζοντας σύντομα τη συνεργασία σας – ώστε να την αναρτήσουμε στο http://etwinning.sch.gr και να την προωθήσουμε προς δημοσίευση στο www.etwinning.net.
 

ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 

Εορταστική εκδήλωση για τα τρία χρόνια εφαρμογής του eTwinning στην Ελλάδα – 21 Μαρτίου 2008

Η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με αφορμή την επιτυχή εφαρμογή τριών χρόνων της δράσης Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης στα σχολεία της Ευρώπης, διοργάνωσε με επιτυχία εορταστική εκδήλωση, την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008, στην Αθήνα.
 
Έλληνες εκπαιδευτικοί και μαθητές συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων J. de Romilly του ΥπΕΠΘ, για να τιμήσουν τις προσπάθειες των ελληνικών σχολικών μονάδων σχετικά με τη δράση της Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης του προγράμματος για τη Διά Βίου Μάθηση.
 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Δημήτρης Πλατής, στελέχη της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί και μαθητές, καθώς και πρεσβευτές της δράσης eTwinning.
 
Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Γενικός Γραμματέας του ΥπΕΠΘ με χαιρετισμό του.
 
Μετά από συνοπτική παρουσίαση απολογισμού της έως τώρα πορείας της δράσης, ακολούθησε η βράβευση των Ελλήνων νικητών του εθνικού διαγωνισμού δημιουργίας και έκφρασης και των εθνικών βραβείων eTwinning 2006-2007 με πολλά και πλούσια δώρα: διαδραστικοί φορητοί πίνακες στις νικητήριες σχολικές μονάδες, laptops και ταξίδια στους συντονιστές εκπαιδευτικούς και MP3 Players στους νικητές μαθητές/τριες καθώς και αναμνηστικά eTwinning.
 
Απονεμήθηκε τέλος τιμητικός έπαινος στο 2ο Γυμνάσιο Κοζάνης και στη συντονίστρια εκπαιδευτικό κα Διαμαντούλα Νάκα για την πρόσφατη πανευρωπαϊκή διάκριση του έργου «Aspects of Religion in Europe» στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό eTwinning.
 
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση και τα νικητήρια έργα: http://www.etwinning.gr.
 
Το βίντεο της εκδήλωσης: http://vod.sch.gr/video/view/594.html
 
 

ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 

Επιτυχής Διάσκεψη του eTwinning 2008

Από τις 14 έως τις 16 Μαρτίου, περισσότεροι από 400 συμμετέχοντες συναντήθηκαν στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, για να γιορτάσουν την επιτυχία και να συζητήσουν για το eTwinning στην Ευρώπη.
 
Η Διάσκεψη του eTwinning 2008 με θέμα «Προωθώντας το Διαπολιτισμικό Διάλογο», προσέφερε στους επαγγελματίες, τους ιθύνοντες και τις εθνικές καθώς και την κεντρική υπηρεσία στήριξης 29 κρατών μία μεγάλη ευκαιρία να συναντηθούν και να συζητήσουν την επιτυχία και το μέλλον του eTwinning στην Ευρώπη.
 
Όλες οι δραστηριότητες της διάσκεψης τεκμηριώθηκαν κατά τη διάρκεια 3 ημερών στο BLOG ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ.
 
Κύρια εκδήλωση της διάσκεψης ήταν η τελετή απονομής των βραβείων eTwinning όπου ανακοινώθηκαν οι νικητές και οι επιλαχόντες των Βραβείων 2008 μέσω μίας εντυπωσιακής media παρουσίασης. Μεταξύ των νικητών και το 2ο Γυμνάσιο Κοζάνης, το οποίο απέσπασε το 2ο βραβείο στην κατηγορία: ηλικίες μαθητών 11-14, για τη συνεργασία «Aspects of Religion in Europe» με τα σχολεία Højby Skole, Δανία και Sint-Ursula-Instituut, Βέλγιο.
Συγχαρητήρια σε όλους τους νικητές!
Διαβάστε περισσότερα για την eTwinning Διάσκεψη 2008
 
 

 

Πανελλήνιος Διαδικτυακός Μαθητικός διαγωνισμός «Ξεμπλόγκαρε»

Ο διαγωνισμός «Ξεμπλόγκαρε» δημιουργήθηκε για να εμπνεύσει μαθητές από όλη την Ελλάδα να σκεφθούν, να φανταστούν, να περιγράψουν, να μοιραστούν ιδέες και να παρουσιάσουν το δικό τους «κόσμο», μέσα από το internet. Ο καθένας μόνος ή ομαδικά θα χτίσει ένα μοναδικό ιστολόγιο (blog) με πρωτοποριακό και συνάμα εκπαιδευτικό περιεχόμενο, μαθαίνοντας να ερευνά και να συνθέτει δημιουργικά με εργαλείο την τεχνολογία, διαγωνιζόμενος για συναρπαστικά έπαθλα.
 
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.
Στόχοι του διαγωνισμού είναι:
  • η κινητοποίηση των μαθητών κάθε βαθμίδας ώστε να μάθουν να αξιοποιούν τα νέα μέσα, τα social media (εργαλεία Web 2.0)
  • η δημιουργία ελληνικού περιεχομένου, που να αφορά στην περιγραφή του σχολείου, της πόλης ή του κάθε χωριού των μαθητών, του περιβάλλοντος και της τοπικής ιστορίας, αλλά και ιδέες για το πώς οραματίζονται οι μαθητές την Ψηφιακή Ελλάδα, και
  • η αξιοποίηση ενός νέου καναλιού επικοινωνίας με τη νέα γενιά, μέσω του οποίου θα τεθούν προβληματισμού και θα ξεδιπλωθεί η δημιουργικότητά τους.
Τα 6 καλύτερα blogs (2 από μαθητές Δημοτικού, 2 από Γυμνασίου και 2 από Λυκείου), αφού αξιολογηθούν από Επιτροπή, θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση το Σεπτέµßριο στην Αθήνα με σημαντικά χρηματικά έπαθλα. Ο διαγωνισμός ξεκινά στις 11/02/2008 και τελειώνει στις 16/05/2008.
 
Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό: http://www.xeblogare.gr
 

Εθνικός Διαγωνισμός «Λυσίας 2008»

Ο 12ος διαγωνισμός ΛΥΣΙΑΣ  ανοίγει τις πύλες του!
 
Ο "ΛΥΣΙΑΣ" είναι Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet, διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και υποστηρίζεται από πλήθος φορέων.
 
Σκοποί του διαγωνισμού είναι η ευγενής άμιλλα μεταξύ μαθητών σε θέματα τα οποία σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά τους και τις σχολικές γνώσεις (Μαθηματικά, Πληροφορική, Τεχνολογία, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Ανθρωπολογία, Γεωγραφία, Γεωλογία, Αστρονομία, Νέα και Αρχαία Ελληνικά, Ιστορία, Θρησκευτικά, κ.α.), καθώς και η εξοικείωση των μαθητών με τις Νέες Τεχνολογίες.
 
Η αρχική φάση διεξάγεται 1-18 Απριλίου 2008.
Η τελική 10 Μαΐου 2008 (προκρίνονται οι 250 πρώτοι νικητές κάθε τάξης).
Στους νικητές προσφέρονται πλούσια δώρα:
  • 8 laptops στους πρώτους νικητές κάθε τάξης (από Ε΄ Δημ. μέχρι Γ΄ Λυκ.) του 12ου ΛΥΣΙΑ.
  • 10 mp3 players στους πρώτους νικητές κάθε τάξης (από Γ΄ Δημ. μέχρι Γ΄ Λυκ.) του 2ου ΛΥΣΙΑ QUIZ.
Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό: http://www.lysias.gr/