��� eTwinning

9o ενημερωτικό δελτίο για τις εγγεγραμμένες συνεργασίες eTwinningΗλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο αυτής της μορφής αποστέλλεται μόνο στους εκπαιδευτικούς που έχουν συνάψει συνεργασία eTwinning από την Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning.
 

Εθνικός διαγωνισμός eTwinning δημιουργίας ιστολογίων (blogs), με τίτλο «e-στολόγιο»!

Υποβάλλετε τις συμμετοχές σας έως τις 15 Μαρτίου!

 
Με αφορμή την ανακήρυξη του έτους 2009 ως ευρωπαϊκή χρονιά Δημιουργικότητας και Καινοτομίας, η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης (801-11-38946, etwinning@sch.gr) έχει τη χαρά να διοργανώσει εθνικό διαγωνισμό eTwinning δημιουργίας ιστολογίων (blogs), με τίτλο «e-στολόγιο» και στόχο να αναδειχτεί η δημιουργική και καινοτόμος διάσταση της δράσης Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης. Σας προσκαλούμε να δημιουργήσετε εύκολα ένα ιστολόγιο, να παρουσιάσετε τα - κατά τη γνώμη σας - πρωτότυπα στοιχεία του eTwinning έργου σας (δραστηριότητες, εκδηλώσεις, εργασίες κ.α.) και να κερδίσετε πλούσια δώρα!
 
Στον διαγωνισμό «e-στολόγιο» έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν συμμετοχή ομάδες μαθητών με τους εκπαιδευτικούς τους από ελληνικές σχολικές μονάδες εγγεγραμμένες στο eTwinning οι οποίες είτε  υλοποίησαν ένα  eTwinning έργο  εντός του 2007-2008 είτε  ξεκινούν/συνεχίζουν ένα έργο εντός του σχολικού έτους 2008-2009 και πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολών συμμετοχής στον διαγωνισμό (15-3-2009).  
 
Οι ομάδες των μαθητών με τους εκπαιδευτικούς τους που υλοποιούν ένα eTwinning έργο μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό κατασκευάζοντας ένα ιστολόγιο (blog) όπου θα παρουσιάζουν τα κατά την άποψή τους καινοτόμα και δημιουργικά στοιχεία (δραστηριότητες, εκδηλώσεις, εργασίες κτλ.) του έργου που υλοποιούν.
 
Για την κατασκευή των ιστολογίων μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε δωρεάν  υπηρεσία κατασκευής blogs της επιλογής σας ή η δωρεάν υπηρεσία http://blogs.sch.gr/  από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, όπου σας παρέχεται η δυνατότητα να αποκτήσετε το δικό σας Ιστολόγιο,  μέσα σε λίγα λεπτά!!! Απλώς συνδεθείτε με το όνομα χρήστη και τον κωδικό που διαθέτετε στο ΠΣΔ και αυτόματα θα έχετε στη διάθεση σας το προσωπικό σας Ιστολόγιο.
 
Οι κατηγορίες του διαγωνισμού είναι τρεις: 1. Νηπιαγωγεία και Δημοτικά 2. Γυμνάσια 3. Γενικά λύκεια και ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ.
 
Οι πρώτοι νικητές από κάθε κατηγορία θα προσκληθούν στην Αθήνα στις αρχές Απριλίου 2009, προκειμένου να παραστούν στην τελετή απονομής του διαγωνισμού, η οποία θα συμπέσει με την απονομή για τα 4α εθνικά βραβεία eTwinning. Τα βραβεία των πρώτων νικητών θα ανακοινωθούν σύντομα και θα περιλαμβάνουν ταξίδια ή/και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
 
Μπορείτε να υποβάλλετε τηςσυμμετοχή σας ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής φόρμας υποβολής έργων.
 
Νέα καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιοτήτων είναι η 15η Μαρτίου 2009.
 
 
 

4α Εθνικά Βραβεία eTwinning:

Υποβάλλετε τις eTwinning συνεργασίες σας έως τις 15 Μαρτίου

Σας ενημερώνουμε ότι, από την Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning έχει προκηρυχθεί ο 4ος Διαγωνισμός για τα Εθνικά Βραβεία eTwinning, με στόχο την αναγνώριση των καλύτερων συνεργασιών eTwinning από πλευράς Ελληνικών σχολικών μονάδων, για το έτος 2006-2007. Η προθεσμία για την υποβολή των συνεργασιών σας εκπνέει στις 15 Μαρτίου 2008.   

Προϋποθέσεις για υποβολή συμμετοχής

Προκειμένου μία σχολική μονάδα να λάβει μέρος στο διαγωνισμό χρειάζεται να έχει ήδη συνάψει συνεργασία με έτερο ευρωπαϊκό σχολείο και να έχει υλοποιήσει κάποιο έργο στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής εντός του σχολικού έτους 2007-2008. Η συνεργασία μπορεί βεβαίως να έχει ξεκινήσει πριν το 2007 και/ή να συνεχίζεται και για το τρέχον σχολικό έτος. Επίσης, απαραίτητη προϋπόθεση για το eTwinning έργο το οποίο συμμετέχει είναι να έχει βραβευτεί με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας. 
Τα νικητήρια έργα στους Εθνικούς ή Πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς προηγούμενων ετών δεν δικαιούνται υποβολής.
 

Κατηγορίες Διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες βάσει εκπαιδευτικής βαθμίδας:
  • Νηπιαγωγείο - Δημοτικό (5-12)
  • Γυμνάσιο (13-15) και
  • ΓΕΛ & ΤΕΕ - ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ (16-19)
Θα αποδοθούν βραβεία πρώτα και δεύτερα σε κάθε κατηγορία.

Βραβεία

Τα βραβεία για τους πρώτους και δεύτερους νικητές και στις τρεις κατηγορίες θα ανακοινωθούν σύντομα και θα περιλαμβάνουν ταξίδια σε κάποιο Ευρωπαϊκό Εργαστήρι Ανάπτυξης και Δικτύωσης eTwinning ή/και υλικοτεχνικό εξοπλισμό για τα σχολεία και τους μαθητές.

Αξιολόγηση

Τα έργα που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα αξιολογηθούν ως προς τα γενικότερα κριτήρια που έχουν καθοριστεί για την απόδοση Ετικέτας Ποιότητας με βάση τις πληροφορίες που θα υποβληθούν από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό μέσω της φόρμας συμμετοχής, τα δημοσιοποιημένα αποτελέσματα του έργου και τις αναφορές προόδου στο Twinblog. Η διαδικασία της αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί από την Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning μεταξύ 16 και 22 Μαρτίου 2009. 

Τελετή Απονομής - Παρακολούθηση Εκδήλωσης

Τα έργα που θα προκριθούν ως καλύτερα για το σχολικό έτος 2007-2008 θα βραβευθούν σε ειδική τελετή στο ΥπΕΠΘ στις αρχές Απριλίου 2009, μαζί με τους νικητές του εθνικού διαγωνισμού «e-στολόγιο».
 

Διαδικασία υποβολής συμμετοχής στον διαγωνισμό

Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στον 4ο Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning, παρακαλούμε να υποβάλλετε ηλεκτρονικά την αίτηση σας μεταξύ 15 Φεβρουαρίου και 15 Μαρτίου 2009, στη διεύθυνση: http://www.etwinning.gr/contest07_08.php.
 
Όλες οι συμμετοχές οφείλουν να ακολουθούν τις συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί πνευματικών δικαιωμάτων. Μικρές παραθέσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν εφόσον η πηγή προέλευσης αναφέρεται ρητά. Εικόνες, φιλμ, ήχος και άλλο πολυμεσικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί εφόσον έχει παραχθεί από τη σχολική μονάδα, ή αν ο ιδιοκτήτης έχει παραχωρήσει σχετική άδεια χρήσης, ή αν έχει παρθεί από ελεύθερες πηγές, π.χ. Clip Art.
 
 
 
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!