��� eTwinning

39o Ενημερωτικό δελτίο της Ελληνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της δράσης eTwinningΑπρίλιος 2010

Αγαπητοί μας αναγνώστες Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!

Τα περιεχόμενα του ενημερωτικού μας δελτίου αυτόν τον μήνα είναι: 
Αν επιθυμείτε να αναδείξετε τη συνεργασία σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική δ/νση: etwinning@sch.gr παρουσιάζοντας σύντομα τη συνεργασία σας, ώστε να την αναρτήσουμε στο http:/www.etwinning.gr και να την προωθήσουμε προς δημοσίευση στο www.etwinning.net.
 

ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 

Online Μαθήματα για το eTwinning

Μετά την επιτυχία του 1ου online σεμιναρίου, «Τα διαθεματικά σχέδια εργασίας και η δράση eTwinning», αρχίζει ένας νέος κύκλος διαδικτυακής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στη δράση eTwinning.
O νέος κύκλος επιμόρφωσης θα ξεκινήσει με το μάθημα «eTwinning, μέθοδος Project και άλλα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων».
Σύντομα στον ελληνικό δικτυακό τόπο http://www.etwinning.gr θα αναρτηθούν λεπτομέρειες, ώστε να μπορέσετε να υποβάλετε αίτηση συμμετοχής.
 

Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση – Πάνω από 15 έργα eTwinning προβλήθηκαν στην εκδήλωση!

Πραγματοποιήθηκε στις 13/3 η εκδήλωση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την ανάδειξη των καινοτόμων εκπαιδευτικών της χώρας μας. Εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα παρουσίασαν τα βραβευμένα  eTwinning έργα τους, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», ενώπιον της Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, της Υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου και του Γενικού Γραμματέα Βασίλη Κουλαϊδή, εντυπωσιάζοντας  με τις ιδέες και την ευρηματικότητα τους.
 
Περισσότερα...
 

Στην Ψηφιακή Τηλεόραση ένα έργο eTwinning

Στις 26/3/2010 στην εκπομπή της Ψηφιακής ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: οι καινοτομίες που «ζωντανεύουν» το μάθημα, προβλήθηκε το έργο eTwinning “Let"s give Breath to Earth!” Οι μικροί μαθητές του 7ο Νηπιαγωγείου Γλυφάδας έδειξαν πώς μπορεί να αποκτήσει ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα άλλη διάσταση με τη χρήση των ΝΤ και τη συνεργασία με σχολεία του εξωτερικού! 
Δείτε την εκπομπή: http://www.ertdigital.gr/video-gr.php?channel=5&id=308
 

 

ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Ευρωπαϊκά Βραβεία eTwinning 2010: Οι Νικητές!  

Στις 5 Φεβρουαρίου, οι νικητές και οι επιλαχόντες του διαγωνισμού Ευρωπαϊκά Βραβεία eTwinning 2010 βραβεύθηκαν στη Σεβίλλη της Ισπανίας. Ένα ελληνικό σχολείο πήρε δεύτερο βραβείο και αρκετά ακόμα σχολεία συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο των επίλεκτων υποψηφίων!
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ψυχικού, με το έργο Uniting through Legends, εκπροσώπησε την Ελλάδα. Συγχαρητήρια στις εκπαιδευτικούς:  Άννα Καραβόλου και Σοφία Καρσανίδου!
 
περισσότερα...
 

Ευρωπαϊκά Διαδικτυακά Εργαστήρια  Επιμόρφωσης

Άρχισαν οι εγγραφές για το διαδικτυακό εργαστήριο επιμόρφωσης “Exploiting Web 2.0; eTwinning and Collaboration” από την Tiina Sarisalmi. Τον Απρίλιο θα λειτουργήσει, επίσης, το “eTwinning Tools” από την Ιωάννα Κομνηνού. Στα μαθήματα αυτά, που διοργανώνονται από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning, συμμετέχουν εκπαιδευτικοί από ολόκληρη την Ευρώπη.
 
περισσότερα...
 

Γιορτάστε τα 5α γενέθλια του eTwinning στις 05/05

Το eTwinning ξεκίνησε το 2005 και ήδη, μέσα σε 5 χρόνια, είναι μία καταπληκτική κοινότητα, η οποία αποτελείται από 90.000 και πλέον εγγεγραμμένους εκπαιδευτικούς από σχολεία ολόκληρης της Ευρώπης! Για να γιορτάσουμε αυτήν τη σημαντική επιτυχία και το ιδιαίτερο 5ο έτος επετείου, η ομάδα του eTwinning σας προσκαλεί σε ένα πάρτι, την 5η ημέρα του 5ου μήνα: 5 Μαΐου!

Τα σχολεία μπορούν να αναρτήσουν μία ετικέτα του σχολείου τους σε έναν χάρτη, για να δείξουν τι οργανώνουν για τη μεγάλη αυτή ημέρα. Στη συνέχεια, όλα όσα θα στείλετε θα αποδελτιωθούν και θα δημοσιευτούν!
 
Πώς να γιορτάσετε;
 

Αnimation video etwinning

Δείτε το τελευταίο  animation video της Κεντρικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της δράσης του  eTwinning. Αυτό το  μικρό βίντεο  παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην ετήσια Διάσκεψη eTwinning  στη Σεβίλλη τον Φεβρουάριο 2010.  Μπορείτε να το μοιραστείτε με φίλους σας, να το ανεβάσετε στην ιστοσελίδα ή στο Ιστολόγιο (blog) του έργου σας!
Μπορείτε να το κατεβάσετε από   το  eTwinning Resources area (στο Desktop σας) ή από τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://resources.eun.org/etwinning/80/etwinning_animation_2010.mov  
Είναι, επίσης, διαθέσιμο και στο YouTube:
http://www.youtube.com/watch?v=Fj58uA4cjrQ&feature=player_embedded
 

Η ημέρα της Άνοιξης της Ευρώπης 2010

Πάρτε μέρος στην ετήσια καμπάνια για την Άνοιξη της Ευρώπης, από 22 Μαρτίου έως 30  Ιουνίου 2010. Η  καμπάνια, που απευθύνεται σε ευρωπαϊκά σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διαθέτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων για την εισαγωγή των ευρωπαϊκών θεμάτων στη διδασκαλία με έναν καινοτόμο και δημιουργικό τρόπο.
 
Περισσότερα...