Ιούνιος 2010


Δημιουργία ελληνικής διαδικτυακής κοινότητας για το Ευρωπαϊκό Έτος για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού, η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) της δράσης eTwinning προχωρά στη δημιουργία διαδικτυακής κοινότητας με θέμα το Ευρωπαϊκό  Έτος!

Η κοινότητα θα αρχίσει να λειτουργεί από την 1η Σεπτεμβρίου.

Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να κάνουν την προεγγραφή τους και να διαβάσουν περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://www.etwinning.gr/index.php?pubId=1&issueId=3&sectionId=18&articleId=504

Το eTwinning υποστηρίζει το 1 Goal: Εκπαίδευση για όλους της ActionAid

Την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2010 πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την εκστρατεία 1 Goal-Εκπαίδευση για όλους. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολιτικοί, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες, μαζί με εκπαιδευτικούς και μαθητές που συμμετείχαν στο 1GOAL: 1 μάθημα για όλους.

Θερμά συγχαρητήρια στα eTwinning σχολεία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και ένωσαν τις φωνές τους με παιδιά απ’ όλο τον κόσμο ζητώντας «εκπαίδευση για όλους»!!

http://www.etwinning.gr/index.php?pubId=&issueId=3&sectionId=18&articleId=509

Online σεμινάρια για εκπαιδευτικούς

Ολοκληρώθηκε το διαδικτυακό eTwinning μάθημα, “Mέθοδος project και άλλα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων” και ξεκίνησαν τα μαθήματα:  “Εργαλεία Web 2.0” και “Γνωριμία με τον κόσμο των πολυμέσων”. Τα μαθήματα θα επαναληφτούν με περισσότερους συμμετέχοντες την προσεχή σχολική χρονιά και θα λειτουργήσουν και άλλα που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν!

http://etwinning.sch.gr/moodle/

Ημερολόγιο έργου - Κλείσιμο συνεργασίας

Από τη στιγμή που έχετε ολοκληρώσει το έργο σας, μπορείτε να το κλείσετε από το eTwinning Desktop, που διαθέτει σχετική επιλογή.

Σας συνιστούμε πριν τον χαρακτηρισμό ενός έργου ως ολοκληρωμένου,  να κάνετε και μια τελευταία καταχώριση στο “Ημερολόγιο” έργου αναφέροντας τα οφέλη του έργου για τη σχολική κοινότητα, τα τυχόν εμπόδια, τα μαθήματα που κάνατε και τι θα βελτιώσετε στο μέλλον. Ενημερώνοντας το “Ημερολόγιο” έργου, διευκολύνετε την ΕΥΥ να αξιολογήσει την πορεία του έργου σας, να προσθέσει τα σχόλια της και να σας βοηθήσει στην παραγωγή ποιοτικών συνεργασιών. Τα άρθρα του Ημερολογίου, που αφορούν την πορεία και την οργάνωση της συνεργασίας, θα πρέπει να είναι δημόσια (public).

Δείτε περισσότερα στον σύνδεσμο: http://www.etwinning.net/el/pub/news/news/your_project_diary.htm

Επίσης, σε περίπτωση που δεν το έχετε ήδη κάνει, μπορείτε να κάνετε αίτηση για ετικέτα ποιότητας.
 
Για τη συμμετοχή σας στον επόμενο Εθνικό ή Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό θα ενημερωθείτε με προσεχές ενημερωτικό δελτίο. Θα υπάρξει, επίσης, σχετική ανακοίνωση στον ελληνικό δικτυακό τόπο του etwinning.

To eTwinning γιόρτασε τα 5 χρόνια του!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στις εορταστικές δραστηριότητες για τα 5 χρόνια του προγράμματος.

Εδώ μπορείτε να δείτε βίντεο από τις εκδηλώσεις των σχολείων και εδώ μπορείτε να συνεχίσετε να στέλνετε τις ευχές σας μέχρι το τέλος του χρόνου!

Αξίζει να δείτε...

Τα ευρωπαϊκά eTwinning groups είναι εδώ!

Δηλώστε συμμετοχή στις online κοινότητες που έχουν αρχίσει να λειτουργούν για όλους τους εκπαιδευτικούς στην Ευρώπη.

Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε 5 θεματικές κοινότητες που προτείνονται και να συμμετέχετε σε συζητήσεις και σχετικές δραστηριότητες.

Δηλώστε τώρα συμμετοχή


Πρόγραμμα του μήνα

Play and oxidate calories!

Γυμνάσιο Λιανοκλαδίου, Λιανοκλάδι Φθιώτιδας -Zespół Szkół Ogólnokształcącychim. M. Kopernika, Πολωνία

Μαθητές από την Ελλάδα και την Πολωνία ασχολήθηκαν με την αξία της άσκησης και της σωστής διατροφής στην καθημερινή ζωή, έτσι ώστε η σωστή επιλογή τους να γίνει τρόπος ζωής.

Διαβάστε περισσότερα…


eTwinning πηγές

Από το 2005 μέχρι σήμερα, οι εκπαιδευτικοί που στηρίζουν το eTwinning, εκτός από την υλοποίηση πετυχημένων προγραμμάτων, ασχολήθηκαν με τις παιδαγωγικές του διαστάσεις και την αξιοποίησή του στη μαθησιακή διαδικασία.

Η ΕΥΥ αποφάσισε να συγκεντρώσει όλες αυτές τις μελέτες, τις έρευνες, τις  εισηγήσεις σε συνέδρια και ημερίδες, αλλά και τις δημοσιεύσεις σε περιοδικά και στο Διαδίκτυο, προκειμένου να είναι διαθέσιμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς.

Μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα μας για να δείτε τις μελέτες που έχουν ήδη αναρτήσει κάποιοι εκπαιδευτικοί.

Αν έχετε κάνει και εσείς κάποια δημοσίευση ή ανακοίνωση που θα θέλατε να τη δημοσιεύσουμε, στη σελίδα μας θα βρείτε τις σχετικές οδηγίες.