Επιστροφή στα σχολεία!


Τι αλλάζει στο eTwinning…

Το eTwinning, από το 2005 μέχρι σήμερα, ενίσχυε την ανάπτυξη συνεργατικών προγραμμάτων μεταξύ σχολείων και εκπαιδευτικών. Η μεγάλη ανάπτυξη του, σε ολόκληρη την Ευρώπη, άνοιξε νέες προοπτικές στη δράση. Σήμερα το eTwinning είναι, ίσως, το μεγαλύτερο δίκτυο εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων στην ιστορία της εκπαίδευσης. Νέες δραστηριότητες ξεκίνησαν, ώστε να προχωρήσουμε «πέρα από τα προγράμματα».  Διαδικτυακά προγράμματα επιμόρφωσης (Learning Events), εκπαιδευτικές κοινότητες (eTwinning groups) και θεματικά δίκτυα παιδαγωγικής καινοτομίας σας περιμένουν για να εμπλακείτε σε αυτά και να ανανεώσετε την καθημερινή σας διδασκαλία!

5ος Εθνικός Διαγωνισμός eTwinning έργων!

Η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) της δράσης βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να προκηρύξει τον 5ο Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning!  Η περίοδος  υποβολής των έργων eTwinning στον διαγωνισμό είναι από 10 Σεπτεμβρίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2010.   

Θεματικό Δίκτυο Net.gr για τη δημιουργικότητα στη σχολική τάξη

Η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης του eTwinning δημιουργεί το θεματικό Δίκτυο Net.gr για τη δημιουργικότητα στη σχολική τάξη με σκοπό την ανάπτυξη και την εφαρμογή ολοκληρωμένων συνεργατικών σχεδίων εκπαιδευτικής δράσης με άλλα ευρωπαϊκά σχολεία. Βάση της ανάπτυξης των προγραμμάτων είναι οι θεωρίες για τη δημιουργικότητα και τα σχολεία που συμμετέχουν θα αναπτύξουν δραστηριότητες κατανεμημένες σε πέντε επίπεδα. Το δίκτυο άρχισε να λειτουργεί την 1η Σεπτεμβρίου 2010!

Βραβεία elearning

Τα Βραβεία elearning είναι μια καλή ευκαιρία για να αναγνωριστεί η eTwinning συνεργασία σας! Διαβάστε περισσότερα στο http://elearningawards.eun.org/ww/en/pub/elearningawards/homepage.htm και δηλώστε εγκαίρως συμμετοχή…

Πρεσβευτές eTwinning

Το νέο σώμα πρεσβευτών eTwinning έχει ήδη επιλεγεί. Δείτε ποιοι είναι οι νέοι πρεσβευτές της δράσης και μείνετε συντονισμένοι για τις ημερίδες που θα διοργανωθούν σε ολόκληρη την Ελλάδα!

 

Αξίζει να δείτε...
Η ελληνική κοινότητα για το ευρωπαϊκό έτος είναι εδώ!

Δηλώστε συμμετοχή στην online κοινότητα που έχει αρχίσει να λειτουργεί για το ευρωπαϊκό έτος. Η κοινότητα αυτή που λειτουργεί για όλους τους εκπαιδευτικούς στην Ευρώπη, διοργανώθηκε από την ελληνική ΕΥΥ και είναι στα ελληνικά.

Δηλώστε τώρα συμμετοχή


Πρόγραμμα του μήνα

Music Library!

Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης , Istituto Comprensivo D’ Onofrio, Ιταλία,   Southwater Infant School Ηνωμένο Βασίλειο,  Scoala nr.80 - "Dumbrava  Minunata", Ρουμανία,   CP EL PRADILLO (Ισπανία), Yıldırım Beyazıt Anadolu Lİsesi (Τουρκία).

Μαθητές από 5 σχολικές μονάδες δημιούργησαν μια ψηφιακή μουσική βιβλιοθήκη στην οποία θα έχουν πρόσβαση μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Διαβάστε περισσότερα…