Οκτώβριος 2010


eTwinning Weeks

Γιορτάστε μαζί μας την επιστροφή στα σχολεία κατά τη διάρκεια των εβδομάδων eTwinning!

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει και το eTwinning έρχεται πιο κοντά στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές με μια σειρά από δραστηριότητες, από 11 έως 31 Οκτωβρίου 2010. Πάρτε μέρος στις δραστηριότητες αυτές και κερδίστε εσείς και οι μαθητές σας αναμνηστικά δώρα.

Διαβάστε περισσότερα

 

Ημερίδες Πρεσβευτών eTwinning

Οι νέοι  πρεσβευτές της δράσης επιμορφώθηκαν στο ΙΝ.ΕΠ από 13-17 Σεπτεμβρίου για την ηλεκτρονική μάθηση και τη δράση eTwinning. Σύντομα θα ξεκινήσουν επιμορφωτικές ημερίδες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μείνετε συντονισμένοι για να ενημερωθείτε για τις ημερομηνίες και τον τόπο διεξαγωγής και δηλώστε συμμετοχή.

 

Εγκύκλιος Σχολικών Δραστηριοτήτων

Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς 2010-2011 και για τον καλύτερο σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας (ΣΕΠ), Αγωγής Υγείας (ΑΥ),  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΠΕ),  Πολιτιστικών Θεμάτων, Comeniusκαι eTwinningστα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δημοσιεύτηκε η νέα Εγκύκλιος Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Ασύγχρονη online τηλεκπαίδευση

Μετά τον επιτυχημένο κύκλο μαθημάτων την άνοιξη 2010, ξεκινούν σύντομα τα νέα διαδικτυακά προγράμματα επιμόρφωσης με ποικίλη θεματολογία.

Τα μαθήματα παραδίδονται εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά και έχουν διάρκεια 3 εβδομάδες.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

 

 

Ερωτηματολόγιο για τη διερεύνηση των επιμορφωτικών αναγκών των εκπαιδευτικών

Η έρευνα αυτή διενεργείται από την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning και απευθύνεται στους έλληνες εκπαιδευτικούς. Σκοπός της έρευνας είναι η διερεύνηση των επιμορφωτικών αναγκών και προτεραιοτήτων των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν ενεργά στη δράση eTwinning, αλλά και αυτών που επιθυμούν να συμμετάσχουν κατά τη νέα σχολική χρονιά (2010-2011).
Η συμμετοχή σας στη έρευνα είναι πολύτιμη για εμάς.

Περισσότερα...  
 

Online σύγχρονες τηλεκπαιδεύσεις για τη χρήση των εργαλείων του eTwinning!

Από την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου και κάθε δεύτερη Τετάρτη, η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης θα παρέχει σε όσους εκπαιδευτικούς το επιθυμούν διαδικτυακά σύγχρονα μαθήματα για τη λειτουργία της πλατφόρμας του eTwinning.net.

Περισσότερες πληροφορίες...
  

Αξίζει να δείτε...

 Το νέο eTwinning Desktop: εργαστείτε και μοιραστείτε!

Το etwinning Desktop, ανασχεδιάστηκε πλήρως κρατώντας τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά, αλλά μετατρέποντάς τα σε πιο φιλικά για το χρήστη. Επιπλέον, διαθέτει ένα εντελώς αναδομημένο Προφίλ και ένα νέο τομέα που ονομάζεται Αίθουσες Εκπαιδευτικών Μάθετε τι είναι καινούργιο, τι άλλαξε, τι παρέμεινε ίδιο – και κάντε μία περιήγηση σήμερα!

Περισσότερες πληροφορίες


Έργο του μήνα

e-Twinning Contest

Το πρόγραμμα είναι ένας Διαγωνισμός που γίνεται μία φορά το μήνα με τη χρήση του προγράμματος Flash Meeting, στον οποίο συμμετέχουν κάθε μήνα διαφορετικές ομάδες μαθητών από τα συνεργαζόμενα σχολεία.
Κάθε σχολείο υποχρεούται να ετοιμάσει μία φορά 20 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που αφορούν στην Ιστορία, Γεωγραφία, Πολιτισμό, Αθλητισμό, Επιστήμη, Τέχνες, Λογοτεχνία κλπ. της χώρας του και να τις υποβάλει προς απάντηση στις υπόλοιπες 10 ομάδες.

Περισσότερες Πληροφορίες