Καλοκαίρι, τέλος! Επιστροφή στα σχολεία!

Καλοκαίρι, τέλος! Επιστροφή στα σχολεία!

Καλοκαίρι, τέλος! Επιστροφή στα σχολεία!

 Τι αλλάζει στο eTwinning…

Το eTwinning, από το 2005 μέχρι σήμερα, ενίσχυε την ανάπτυξη συνεργατικών προγραμμάτων μεταξύ σχολείων και εκπαιδευτικών. Η μεγάλη ανάπτυξη του, σε ολόκληρη την Ευρώπη, άνοιξε νέες προοπτικές στη δράση.

Σήμερα το eTwinning είναι, ίσως, το μεγαλύτερο δίκτυο εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων στην ιστορία της εκπαίδευσης. Νέες δραστηριότητες ξεκίνησαν, ώστε να προχωρήσουμε «πέρα από τα προγράμματα».  Διαδικτυακά προγράμματα επιμόρφωσης (Learning Events), σύγχρονες τηλεκπαιδεύσεις (rapidsynchronouse-learning), εκπαιδευτικές κοινότητες (eTwinning groups) και θεματικά δίκτυα παιδαγωγικής καινοτομίας σας περιμένουν για να εμπλακείτε σε αυτά και να ανανεώσετε την καθημερινή σας διδασκαλία!

Θεματικό Δίκτυο Net.gr για τη δημιουργικότητα στη σχολική τάξη

Η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης του eTwinning έχοντας ήδη μία επιτυχή πιλοτική λειτουργία του θεματικού Δικτύου Net.gr για τη δημιουργικότητα στη σχολική τάξη με σκοπό την ανάπτυξη και την εφαρμογή ολοκληρωμένων συνεργατικών σχεδίων εκπαιδευτικής δράσης με άλλα ευρωπαϊκά σχολεία, συνεχίζει και για δεύτερη χρονιά τη λειτουργία του με απεριόριστο αριθμό συμμετεχόντων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Βάση της ανάπτυξης των προγραμμάτων είναι οι θεωρίες για τη δημιουργικότητα και τα σχολεία που συμμετέχουν θα αναπτύξουν δραστηριότητες κατανεμημένες σε πέντε επίπεδα. Φέτος για πρώτη φορά λειτουργεί η θεματική ενότητα για τη «Διατροφή». Το δίκτυο άρχισε να λειτουργεί από την 1η Σεπτεμβρίου 2010 και έπεται μακρά συνέχεια!

Περισσότερες πληροφορίες

Σύγχρονη  τηλεκπαίδευση (rapid  synchronous elearning)

Η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) eTwinning  βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την έναρξη των online σύγχρονων τηλεκπαιδεύσεων, εκπαιδευτικών και στελεχών εκπαίδευσης, για δεύτερη συνεχή χρονιά.

 Περισσότερες πληροφορίες

 

Κοινότητα για το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού

Το 2010 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού, η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) της δράσης eTwinning προχώρησε στη δημιουργία διαδικτυακής κοινότητας με θέμα το Ευρωπαϊκό Έτος.

Το 2011, η κοινότητα θα συνεχίσει να λειτουργεί επικεντρωμένη πια στο Ευρωπαϊκό Έτος για τον εθελοντισμό.

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος, μπορούν να κάνουν την προεγγραφή τους, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα, στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.etwinning.gr/survey/index.php?sid=56981&lang=el  

Περισσότερες πληροφορίες

 

Βιοποικιλότητα και etwinning

Τι θα λέγατε, λοιπόν, φέτος να εργαστείτε με τους μαθητές σας και σε συνεργασία με σχολεία από την υπόλοιπη Ευρώπη και να οργανώσετε ένα eTwinning πρόγραμμα με θέμα τη βιοποικιλότητα; Εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε κοντά σας και να σας ενισχύσουμε! ?

Η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι διαθέσιμη στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.etwinning.gr/survey/index.php?sid=11978&lang=el  

 

Πρεσβευτές eTwinning

Νέo πρόγραμμα επιμόρφωσης για πρεσβευτές από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning θα υλοποιηθεί άμεσα και για αντιπροσωπευτικό αριθμό πρεσβευτών από κάθε χώρα σε δύο διαδοχικές φάσεις.

 

 

 

Αξίζει να δείτε...

Η ελληνική κοινότητα «headet.gr» για τους έλληνες διευθυντές και στελέχη εκπαίδευσης είναι εδώ!

Δηλώστε συμμετοχή στην online κοινότητα «headet.gr» που θα  αρχίσει να λειτουργεί από τις 15 Οκτωβρίου 2011 για τους έλληνες διευθυντές και στελέχη εκπαίδευσης. Η κοινότητα αυτή αποτελεί καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα, διοργανώθηκε από την ελληνική ΕΥΥ και είναι προς το παρόν στα ελληνικά.

Δηλώστε τώρα συμμετοχή


Πρόγραμμα του μήνα

E-waste recycling and systematic management of ewaste

  

1ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης και Escola Secundaria de Loule (Portugal), Πορτογαλία.

 To eTwinning πρόγραμμα E-waste recycling and systematic management of ewaste δημιουργήθηκε από τα σχολεία  1ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης και Escola Secundaria de Loule (Portugal), Πορτογαλία.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης δημιουργήθηκε μία δίγλωσση ιστοσελίδα (ελληνικά -πορτογαλικά) σχετικά με τη διαχείριση και Α.Η.Η.Ε., με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση των μαθητών, των διδασκόντων και του ευρύτερου κοινού. Διαβάστε περισσότερα…

 

Μπορείτε να διαβάσετε όλα τα Ενημερωτικά Δελτία στην διεύθυνση http://www.etwinning.gr/support/usefull/196

Διαγραφή από την λίστα παραληπτώνΗ ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (EYY) της δράσης eTwinning λειτουργεί από:
 
Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση (ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν. Υπουργείο Παιδείας, δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων Ι.Τ.Υ.Ε. ΕΥΥ eTwinning: http://www.etwinning.gr
e-mail ΕΥΥ:
τηλ: 801 11 38946 (etwin)
 
Σχεδιασμός και Υλοποίηση δικτυακού τόπου:
Ι.Τ.Υ.Ε. - Διεύθυνση Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Δικτυακών Τεχνολογιών