01/03/2013: EYY etwinning - Ενημερωτικό Δελτίο

01/03/2013: EYY etwinning - Ενημερωτικό Δελτίο

01/03/2013: EYY etwinning - Ενημερωτικό Δελτίο

Έργο του μήνα«The rainbow village project»

Το έργο υλοποιήθηκε από την καθηγήτρια αγγλικών κα. Παρασκευή Μπελόγια στο Δημοτικό Σχολείο Γριζάνου Τρικάλων και κέρδισε το 1ο Βραβείο στην κατηγορία μαθητών 12-15 ετών, στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό etwinning2013.

Καρτέλα του έργου: http://www.etwinning.net/el/pub/profile.cfm?f=2&l=el&n=58043

Twinspace: http://new-twinspace.etwinning.net/web/p58043/welcome

Blog: http://therainbowvillageproject.blogspot.gr/

 

 

 

«Ευρωπαϊκά Βραβεία eTwinning 2013» - Συγχαρητήρια στους Έλληνες Νικητές!!!

Κάθε χρόνο τουλάχιστον μια ελληνική συνεργασία βραβεύεται με Πανευρωπαϊκό βραβείο eTwinning! Ιδιαίτερα την φετινή χρονιά διακρίθηκαν 5 ελληνικά σχολεία και 6 εκπαιδευτικοί σε 5 από τις 9 κατηγορίες!!!

1.       Παρασκευή Μπελόγια, (Δημοτικό Σχολείο Γριζάνου):  1ο Ευρωπαϊκό Βραβείο στην κατηγορία μαθητών 12-15 ετών με το έργο «The rainbow village project»

2.       Άννα Καρύδη-Πηρουνάκη, (Νηπιαγωγείο Καπαρελίου):  Ειδικό  Ευρωπαϊκό Βραβείο για τη χρήση της Αγγλικής γλώσσας ως ξένη  με το έργο «P.A.L.E Play And Learn English»

3.       Ελένη Κωστοπούλου, (5ο ΓΕΛ Βέροιας): Ειδικό Ευρωπαϊκό Βραβείο «Marie Curie» με το έργο «Fly me to the Moon»

4.       Μαρία Χατζηγιώση, (Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Μακεδονίας): Ειδικό Ευρωπαϊκό Βραβείο για τη χρήσης της Γερμανικής γλώσσας ως ξένη γλώσσα με το έργο «Direkt aus...»

5.       Μελαχροινή Παπαρδέλη, (Δημοτικό Σχολείο Ζερβοχωρίων, Χαλκιδική): Βραβείο Μevlana  με το έργο «InterculturalDialogueThroughFairyTales, DramaandArt»

6.       Μιλτιάδης Λεοντάκης, (5ο ΓΕΛ Βέροιας): Ειδικό Ευρωπαϊκό Βραβείο «Marie Curie» με το έργο «Fly me to the Moon»

Πρόσθετα, θα πρέπει να αναφερθούμε στο γεγονός ότι υπήρξαν και άλλες, ιδιαίτερα αξιόλογες, συμμετοχές ελληνικών σχολείων και εκπαιδευτικών,  που συμπεριλαμβάνονται στην ευρωπαϊκή shortlist:

  • Πέτρος Μιχαηλίδης (5ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης): Φιναλίστ στα Ευρωπαϊκά Βραβεία και 1ο Εθνικό Βραβείο στην κατηγορία μαθητών 4-11 ετών με το έργο «And the Oscar goes to ...»
  • Δώρα Μπατσή,  (14ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, Ρέθυμνο): Φιναλίστ στα Ευρωπαϊκά Βραβεία και 2ο Εθνικό Βραβείο στην κατηγορία μαθητών 4-11 ετών με το έργο «3Ls _ Lighthouses Link lands»
  • Εμμανουήλ Κοντογιαννάκης (Δημοτικό Σχολείο Παλαιόκαστρου): Φιναλίστ στα Ευρωπαϊκά Βραβεία με το έργο «Footsteps for peace»

 

Ετήσιο συνέδριο eTwinning 2013 - Λισαβώνα

Το ετήσιο συνέδριο του eTwinning θα πραγματοποιηθεί στη Λισαβόνα στις 14, 15 και 16 Μαρτίου 2013. Θα συγκεντρώσει περισσότερους από 500 καθηγητές από όλη την Ευρώπη για να συζητήσουν τον αντίκτυπο που έχει το eTwinning, μέσω της συνεργασίας των σχολείων, στην ιθαγένεια.

Το συνέδριο eTwinning αναδεικνύει την ισχυρή δέσμευση των εκπαιδευτικών να ανοίξουν τάξεις τους και να εισέλθει η Ευρώπη.

Στα πλαίσια του συνεδρίου θα γίνει και η απονομή των Ευρωπαικών Βραβείων eTwinning. Φέτος υπάρχουν εννέα βραβεία, 6 ειδικά βραβεία και 3 βασικά ανά κατηγορία με βάση την ηλικία των μαθητών. Εκτός από την τελετή βράβευσης, οι εργασίες του συνεδρίου θα επικεντρωθούν στην ανταλλαγή ορθών πρακτικών, διερευνώντας την ιδέα της σχολικής τάξης του μέλλοντος και την προώθηση της κοινότητας του eTwinning, μέσω εργαστηρίων, συνεδριάσεων και ανεπίσημων συναντήσεων.

Δικτυακός τόπος συνεδρίου: http://www.cvent.com/events/etwinning-annual-conference-lisboa-2013/event-summary-54c3cd6daf084c2aa4f40b3a5bd90f17.aspx

 

Σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογήςτων νέων πρεσβευτών για τα έτη 2013-2014

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία επιλογής των νέων πρεσβευτών. Οι υποψήφιοι πρεσβευτές που προηγούνται ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στον πίνακα μοριοδότησης που έχει ανακοινωθεί (19-2-2013), καλούνται να αποστείλουν νόμιμα επικυρωμένα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν όσα έχουν δηλωθεί στις αιτήσεις τους, μέχρι τις 5 Μαρτίου 2013.

 

 

Σεμινάριο εύρεσης συνεργατών (ContactSeminar) στις 26-28 Απριλίου 2013 στην Πάτρα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning, η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) eTwinning οργανώνει Contact Seminar (σεμινάριο εξεύρεσης συνεργατών) στις 25-28 Απριλίου 2013 σε συνεργασία με την Ιταλική, την Ισπανική, την Πορτογαλική και την Κυπριακή ΕΥΥ, στην Πάτρα. Το σεμινάριο απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε καθηγητές Λυκείου ειδικότητας ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.03, ΠΕ04.04, ΠΕ04.05 και ΠΕ02 (που διδάσκουν Ιστορία και/ή Φιλοσοφία).

Από την Ελλάδα θα επιλεγούν 10 εκπαιδευτικοί από 5 σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί θα είναι 2 από το ίδιο σχολείο, ένας των παραπάνω θετικών επιστημών και ένας φιλολογίας, που θα συνεργαστούν για να οργανώσουν ένα πρόγραμμα eTwinning ως σχολική ομάδα. Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να εργάζονται σε Λύκεια της χώρας κατά το σχ. έτος 2012-13 και θα συμμετέχουν στο contact seminar με έξοδα του προγράμματος.

Αιτήσεις γινόταν δεκτές μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2013 στις 15.00 το μεσημέρι.

 

Εκδηλώσεις μάθησης από την Κ.Υ.Υ.

Στις 11 Μαρτίου ξεκινούν οι υποβολές συμμετοχής για το μάθημα από απόσταση με τίτλο "Εκπαιδευτικοί και μαθητές στην τάξη του eTwinning" το οποίο θα διαρκέσει από 18 μέχρι 28 Μαρτίου. Εκπαιδευτές θα είναι οι Elizabeth Mora Torres & Albert Gras Martí. Η γλώσσα διδασκαλίας είναι τα Αγγλικά

Η συμπεριφορά των μαθητών και των εκπαιδευτικών στην τάξη χαρακτηρίζεται από τον πολιτισμό και τις τρέχουσες κοινωνικές προτεραιότητες. Αυτοί οι δύο παράγοντες επηρρεάζουν επίσης τα κίνητρα, τη στάση απέναντι στη μάθηση, τον τρόπο με τον οποίο μεταδίδονται και μελετούνται τα περιεχόμενα, αλλά ακόμη και το πώς αναπτύσσονται και διαχειρίζονται οι εξετάσεις.

Σε αυτή την Εκδήλωση εκμάθησης θα εξετάσουμε τις εμπειρίες των συμμετεχόντων σχετικά με τα προαναφερθέντα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων και των ζητημάτων ισότητας μέσα στην τάξη. Θα συζητήσουμε τους τρόπους με τους οποίους οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να προσεγγίσουν και να προσφέρουν προκλήσεις στην ποικιλομορφία των μαθητών στην τάξη, ιδιαίτερα στο πλαίσιο του eTwinning .

Εκδηλώσεις μάθησης: learninglab.etwinning.net

 

Το eTwinning Plus καλωσορίζει γειτονικές χώρες !

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς είναι η ζωή στο Lviv ; Ή τι υπάρχει στη διδακτέα ύλη του Chisinau; Ποια είναι η δημοφιλέστερη τεχνολογία στο Tbilisi;

Από τις 4 Μαρτίου 2013, θα έχετε τη δυνατότητα να βρείτε τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις, και σε ακόμη περισσότερες, με την επίσημη έναρξη του eTwinning Plus.

Το eTwinning Plus είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα όπου θα δείτε έναν επιλεγμένο αριθμό σχολείων και εκπαιδευτικών από την Ουκρανία, την Τυνησία, τη Μολδαβία, τη Γεωργία, την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν να συναντούν τους χιλιάδες eTwinning εκπαιδευτικούς, που ήδη συνεργάζονται online.

Το πιλοτικό πρόγραμμα είναι μέρος της Πολιτικής Γειτνίασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία ενθαρρύνει τους δεσμούς και τη συνεργασία με τις γειτονικές μας χώρες.

Από τις 4 Μαρτίου 2013, θα μπορείτε να προσκαλέσετε εκπαιδευτικούς από το πιλοτικό πρόγραμμαeTwinning Plus για να σας συναντήσουν στο ήδη υπάρχον έργο σας ή για να δημιουργήσετε ένα νέο έργο με ένα eTwinning Plus σχολείο και ένα σχολείο από μία άλλη eTwinning χώρα.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συμμετοχή σας θα ανακοινωθούν αργότερα στο www.etwinning.net και στο http://www.etwinning.gr

 

Το eTwinning στη διημερίδα "Τεχνολογίες αιχμής στην εκπαιδευτική πράξη" !

Στις 2 & 3 Μαρτίου 2013 στις εγκαταστάσεις της Σχολής ΑΥΓΟΥΛΕΑ-ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ, Ελευθερίου Βενιζέλου 112-114, στο Περιστέρι πραγματοποιείται η Διημερίδα "ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΑΙΧΜΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ". Θα είμαστε εκεί να παρουσιάσουμε το eTwinning το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 15.30 στην αίθουσα 23! Η είσοδος είναι ελεύθερη και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο. Σας περιμένουμε όλους!!!

Δικτυακός τόπος: http://www.avgouleaschool.gr/htm/index.aspx?pageid=2158

 

 

 

 

Νέα έκδοση: eTwinning Παραδείγματα καλής πρακτικής 2012

Θέλετε να μάθετε για το eTwinning; Να πάρετε ιδέες από συναδέλφους σας που βραβεύτηκαν στον Εθνικό Διαγωνισμό του 2012; Δείτε τη νέα μας έκδοση στον παρακάτω σύνδεσμο.

http://issuu.com/hellenic_etwinning/docs/etwinning_2012_goodpractices.

 

 

 

 

Βραβείο σχολικών ομάδων στον 8ο Εθνικό Διαγωνισμό

Οργανώστε ένα έργο  eTwinning  μαζί με συναδέλφους σας από το σχολείο σας καθώς την επόμενη σχολική χρονιά (2013-2014) θα υπάρχει ειδικό βραβείο για σχολικές ομάδες!!!!

 

 

 

 

facetweet


Μπορείτε να διαβάσετε όλα τα Ενημερωτικά Δελτία στην διεύθυνση http://www.etwinning.gr/support/usefull/196

Διαγραφή από την λίστα παραληπτώνΗ ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (EYY) της δράσης eTwinning λειτουργεί από:
 
Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση (ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.Υπουργείο Παιδείας, δια βίου μάθησης και ΘρησκευμάτωνΙ.Τ.Υ.Ε. ΕΥΥ eTwinning: http://www.etwinning.gr
e-mail ΕΥΥ:
τηλ: 801 11 38946 (etwin)
 
Σχεδιασμός και Υλοποίηση δικτυακού τόπου:
Ι.Τ.Υ.Ε. - Διεύθυνση Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Δικτυακών Τεχνολογιών