02/10/2014: EYY etwinning - Ενημερωτικό Δελτίο

02/10/2014: EYY etwinning - Ενημερωτικό Δελτίο

02/10/2014: EYY etwinning - Ενημερωτικό Δελτίο

Το eTwinning ξεκινάει τη σχολική χρονιά με πολλές εκπλήξεις και νέες δυνατότητες

Καλώς ήρθατε και πάλι στο σχολείο! 
 
Τη φετινή σχολική χρόνια, νέες χώρες θα συμμετάσχουν στο eTwinning και συνεπώς, η διαδικτυακή πύλη του eTwinning θα είναι διαθέσιμη σε περισσότερες γλώσσες. 

Όπως κάθε χρόνο, θα καλωσορίσουμε τη νέα σχολική χρονιά με την εκστρατεία "Εβδομάδες eTwinning" τον Οκτώβριο. Η εκστρατεία θα σχετίζεται με το τρέχον θέμα του έτους, "Προσέγγιση βάσει δεξιοτήτων(competences) στο eTwinning", και θα λαμβάνει υπόψη τις δεξιότητες τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών. Οι νικητές θα κερδίσουν απίθανα δώρα! Ανάλογες δράσεις θα οργανωθούν και σε εθνικό επίπεδο.

Εάν λοιπόν δεν έχετε εγγραφεί, κάντε το τώρα! Η διαδικασία είναι απλή, επισκεφτείτε απλά τη σελίδα: www.etwinning.net και μπείτε στην μεγαλύτερη κοινότητα εκπαιδευτικών, σχολείων και μαθητών στην Ευρώπη!
 
Σας ευχόμαστε ένα χαρούμενο και γεμάτο επιτυχίες σχολικό έτος 2014 - 2015 και σας περιμένουμε!

Ερωτηματολόγιο Παρακολούθησης eTwinning 2014

Πάρτε μέρος στην έρευνα παρακολούθησης του eTwinning και κερδίστε ένα tablet!
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων παρακολούθησης, το eTwinning διενεργεί μια έρευνα μέσω διαδικτύου για να παρακολουθήσει τις παιδαγωγικές πρακτικές των εκπαιδευτικών ως αποτέλεσμα της συμμετοχής τους στο eTwinning και να προσδιορίσει τις ανάγκες επαγγελματικής ανάπτυξής τους.
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων παρακολούθησης, το eTwinning διενεργεί μια έρευνα μέσω διαδικτύου για να παρακολουθήσει τις παιδαγωγικές πρακτικές των εκπαιδευτικών ως αποτέλεσμα της συμμετοχής τους στο eTwinning και να προσδιορίσει τις ανάγκες επαγγελματικής ανάπτυξής τους.
Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο πριν τις 7 Νοεμβρίου και μπείτε στην κλήρωση για τρία tablet. Θα το βρείτε στο Desktop σας! 
 

Οδηγίες για το νέο TwinSpace!

Το TwinSpace, το ασφαλές συνεργατικό εργαλείο του eTwinning που χρησιμοποιούν τα σχολεία για την εκπόνηση project αναδιαμορφώθηκε εξ ολοκλήρου. Βασικός στόχος είναι να επιτραπεί η καλύτερη συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών με τη βελτίωση και απλοποίηση των προσφερόμενων εργαλείων. «Το νέο TwinSpace ανακατασκευάστηκε εξ αρχής. Κατά τη διαδικασία, προτεραιότητα για κάθε απόφαση που λήφθηκε ήταν η διευκόλυνση των εκπαιδευτικών και των μαθητών που κάνουν χρήση του TwinSpace, πράγμα που εξασφαλίστηκε μέσω της δοκιμής με τελικούς χρήστες»

 

Learning Events

Στο eTwinning desktop σας θα βρείτε τα νέα Learning Events! Πέρυσι η Ελλάδα ήταν πρώτη σε συμμετοχή εκπαιδευτικών στα Learning Events.

  • Global education in eTwinning
  • eTwinning e l'apprendimento delle lingue straniere
  • Developing entrepreneurial skills in eTwinning projects
  • Learning outside the classroom
  • Building inclusive education with eTwinning
  • Responsible use of the Internet

Προσθήκη νέου σχολείου

Στην περίπτωση που αλλάξετε σχολείο, φροντίστε να κάνετε "Προσθήκη νέου σχολείου" και να προσθέσετε το καινούριο. Μην πατάτε επεξεργασία και αλλάζετε τα στοιχεία! Στην περίπτωση που το κάνετε αυτό, όλα σας τα έργα εμφανίζονται στο νέο σας σχολείο, το ίδιο και οι συνάδελφοι σας που ήταν στο παλιο σχολείο σας!
 
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων παρακολούθησης, το eTwinning διενεργεί μια έρευνα μέσω διαδικτύου για να παρακολουθήσει τις παιδαγωγικές πρακτικές των εκπαιδευτικών ως αποτέλεσμα της συμμετοχής τους στο eTwinning και να προσδιορίσει τις ανάγκες επαγγελματικής ανάπτυξής τους

1ο  Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning

Διεξαγωγή του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου eTwinning «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα», το οποίο οργανώνει η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning και το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα 14, 15, 16 Νοεμβρίου 2014. Το συνέδριο είναι υπό την Αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.
 
 
Δικτυακός τόπος συνεδρίου: http://conf2014.etwinning.gr/
 

National eTwinning! 

To National eTwinning αφορά τη συνεργασία διαφορετικών σχολείων από την Ελλάδα!

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ξεκινήσετε ένα έργο με ένα συνάδελφο σας από ένα άλλο σχολείο της πόλης σας ή ακόμη καλύτερα μιας άλλης περιοχής της Ελλάδας και φυσικά μπορείτε να εντάξετε στη συνέχεια τους συναδέλφους σας από το σχολείο σας. Δεν εγκρίνεται έργο στο οποίο οι ιδρυτές διδάσκουν στο ίδιο σχολείο!

Έργα που υλοποιούνται από μία μόνο χώρα δεν μπορούν να λάβουν Ευρωπαϊκές Ετικέτες Ποιότητας και Ευρωπαϊκά Βραβεία. Ωστόσο, είναι δυνατή η οργάνωση πιστοποίησης και βραβείων σε επίπεδο χώρας.

 


ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ


Ακολουθήστε μας


Μπορείτε να διαβάσετε όλα τα Ενημερωτικά Δελτία στην διεύθυνση http://www.etwinning.gr/support/usefull/196

Διαγραφή από την λίστα παραληπτώνΗ ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (EYY) της δράσης eTwinning λειτουργεί από:
 
Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση (ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο τον συντάκτη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.Υπουργείο Παιδείας, δια βίου μάθησης και ΘρησκευμάτωνΙ.Τ.Υ.Ε. ΕΥΥ eTwinning: http://www.etwinning.gr
e-mail ΕΥΥ:
τηλ: 801 11 38946 (etwin)
 
Σχεδιασμός και Υλοποίηση δικτυακού τόπου:
Ι.Τ.Υ.Ε. - Διεύθυνση Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Δικτυακών Τεχνολογιών