��� eTwinning

6o Ενημερωτικό δελτίο της Ελληνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της δράσης eTwinningΔεκέμβριος 2005

Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ξανανταμώνουμε με αφορμή το μηνιαίο αυτό ενημερωτικό δελτίο για να σας ενημερώσουμε για τα νεότερα από το ευρύ δίκτυο σχολείων του eTwinning που επεκτείνεται μέρα με τη μέρα. Το eTwining γιγαντώνεται, καταξιώνεται και αγαπιέται! Περί των 100 ευρωπαϊκών σχολείων εγγράφονται καθημερινά στην ευρωπαϊκή δράση του e-Learning. 11.000 περίπου σχολεία αποτελούν πλέον σχολεία eTwinning!
Ενημερωτικές ημερίδες για τη δράση λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ευρώπη, τα επιτεύγματα των σχολείων γνωστοποιούνται ευρέως και το μέλλον της ηλεκτρονικής αδελφοποίησης προδιαγράφεται ευοίωνο. Το eTwinning ήρθε για να μείνει, για να δώσει σε όλους μας την ευκαιρία να εισάγουμε νέα στοιχεία στο μάθημά μας – την ευρωπαϊκή διάσταση, τη χρήση νέων τεχνολογιών, το συνεργατικό πνεύμα – και να αποτελέσει μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική στη σχολική πραγματικότητα.
 
Αν επιθυμείτε να αναδείξετε τη συνεργασία σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
ktpk@ypepth.gr ή ktpl@ypepth.gr, ή στείλτε μήνυμα στο: etwinning@sch.gr
παρουσιάζοντας σύντομα τη συνεργασία σας – ώστε να την αναρτήσουμε στο http://etwinning.sch.gr και να την προωθήσουμε προς δημοσίευση στο www.etwinning.net.
 

ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 

Workshops eTwinning σε όλη την Ελλάδα από Νοέμβριο έως Ιανουάριο 2005 !!!

H Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning και η ομάδα προωθητών eTwinning, διοργανώνουν workshops σε όλη την Ελλάδα, από τον Νοέμβριο 2005 έως και τον Ιανουάριο 2006, για την ενημέρωση σας σχετικά με τη δράση. Οι προωθητές eTwinning, εκπαιδευτικοί με κατάρτιση, όραμα και μεράκι, θα σας ενημερώσουν πλήρως για τη δράση και θα σας επιμορφώσουν στα εργαλεία  της πλατφόρμας eTwinning. 
 
Αυτό το μήνα, η ενημερωτική εκστρατεία για το eTwinning συνεχίζεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Σας ενημερώνουμε ότι από 14 έως τέλη Δεκεμβρίου, οι ημερίδες που έχουν προγραμματιστεί είναι οι ακόλουθες:
 
 
Ημέρα και ώρα workshop
Πόλη
Μέρος εκδήλωσης
Τετάρτη 14/12/2005 17:00
Αν. Θεσ/νίκη
Αρσάκειο Ε.Λ. Θεσσαλονίκης
Τετάρτη 14-12-05 17.00
Α" Αθηνών
65ο Γυμνάσιο Αθηνών
Τετάρτη 14-12-05 17.00
Καλαμάτα
24ο Δημοτικό Καλαμάτας
Πέμπτη 15-12-05 17.00
Β" Αθήνας
2ο Γυμνάσιο Αγ. Παρασκευής
Πέμπτη 15-12-05 12.00
Λαμία
5ο Γυμνάσιο Λαμίας
Παρασκευή 16-12-05 17.00
Ανατολική Αττική
Γυμνάσιο Αρτέμιδος
Παρασκευή 16-12-05 18.00
Ρέθυμνο
Πειραματικό Ενιαίο Λύκειο Παν/μίου Κρήτης
Παρασκευή 16-12-05 17.00
Αγρίνιο
2ο ΤΕΕ Αγρινίου
Δευτέρα 19-12-05 17.00
Γ" Αθήνας
5ο Γυμνάσιο Περιστερίου
Τετάρτη 21-12-05 17.00
Λάρισα
7ο ΤΕΕ
Τετάρτη 21-12-05 17.00
Μεσολόγγι
ΤΕΙ Μεσολογγίου
Τετάρτη 21/12/2005 17:00
Κατερίνη
4ο Ε.Λ. Κατερίνης
Τετάρτη 21/12/2005 17.00
Ν. Μουδανιά
ΤΕΕ Ν. Μουδανιών
 
 
Οι θέσεις για τα workshops είναι περιορισμένες. Για να υποβάλλετε συμμετοχή μεταβείτε στη διεύθυνση: http://etwinning.sch.gr/events.php, όπου επιλέγετε την αντίστοιχη ελληνική περιφέρεια του workshop του ενδιαφέροντος σας. Στο email που θα δηλώσετε, θα σας αποσταλεί ηλεκτρονικά η πρόσκληση και το πρόγραμμα για την εκδήλωση. Μετά το τέλος των εκδηλώσεων θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
 
 

ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Ευρωπαϊκά βραβεία eTwinning - Αξιολόγηση υποβεβλημένων συνεργασιών

Για την πανευρωπαϊκή αναγνώριση των καλύτερων eTwinning συνεργασιών, η Κεντρική Υπηρεσία Στήριξης οργανώνει τον πρώτο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του eTwinning. Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών στα βραβεία eTwinning έληξε στις 27 Νοεμβρίου. Οι συμμετοχές βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης. Συνολικά, έχουν υποβληθεί 317 συνεργασίες στα βραβεία eTwinning.
 
Διαβάστε σχετικά με την αξιολόγηση των συνεργασιών
 
Η τελετή βράβευσης των ευρωπαϊκών βραβείων eTwinning θα γίνει στο Linz της Αυστρίας, στο συνέδριo eTwinning 2006, από 13 έως 14 Ιανουαρίου 2006.
 
Διαβάστε σχετικά με το συνέδριο eTwinning  
 
 

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

«SnowSun»: Ένα συνεργατικό παιχνίδι γνώσης και πρόκλησης μεταξύ Ελλάδας και Φινλανδίας  

 
Η eTwinning συνεργασία «SnowSun» που υλοποιούν τα σχολεία Lappeenrannan Lyceon lykio της Φινλανδίας και το 5ο Εν. Λύκειο Βέροιας, είναι ένα παιχνίδι προκλήσεων της μορφής «...σου στέλνω κάτι και εσύ πρέπει να βρεις όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία γι’ αυτό που παρέλαβες». Το παιγνίδι είναι συναρπαστικό, καθώς ο ένας ψάχνει να βρει στοιχεία για τον άλλον. Κάθε σχολείο στέλνει στο αδελφό σχολείο κάποιο αντικείμενο ή στοιχείο και το αδελφό σχολείο καλείται να βρει όσο περισσότερες σχετικές πληροφορίες μπορεί. Μέσα από τη διαδικασία αυτή, κάθε σχολείο ανακαλύπτει στοιχεία για τη ζωή και την κουλτούρα του αδελφού σχολείου!
 
Το Φινλανδικό σχολείο έχει ήδη αποστείλει στο ομόλογό του ελληνικό 2 λογοτεχνικά βιβλία Φιλανδών συγγραφέων: «The Egyptian» του Mika Waltari και «Seven Brothers» του Aleksis Kivi. Το Ελληνικό σχολείο αποδέχτηκε την πρόκληση και ερεύνησε σχετικά με το έργο των δύο συγγραφέων!
 
Σε απάντηση, το ελληνικό σχολείο απέστειλε με συμβατικό ταχυδρομείο μια ελληνική σημαία και ζητούν από τους Φιλανδούς στοιχεία γι" αυτήν καθώς και για τον Εθνικό μας Ύμνο!    
 
Η πολύ ενδιαφέρουσα και συναρπαστική συνεργασία συνεχίζεται, με την προσπάθεια κατασκευής κοινού ιστοτόπου, όπου θα καταθέτονται οι προκλήσεις και τα ευρήματα των δύο σχολείων. Καλή επιτυχία στο πολύ όμορφο έργο εκπαιδευτικών και μαθητών!
 
 
 
 
Θα είμαστε ξανά κοντά σας με το νέο έτος,
Πολλές ευχές για χαρούμενα Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά!
 
 
Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning