��� eTwinning

8o Ενημερωτικό δελτίο της Ελληνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της δράσης eTwinningΦεβρουάριος 2006

 
Τα eTwinning νέα συνεχίζονται! Αυτό το μήνα διαβάστε για τα πανευρωπαϊκά προγράμματα Green Week 2006 και την Άνοιξη της Ευρώπης: οι eTwinning συνεργασίες σας μπορούν θαυμάσια να συνδυαστούν με τα προγράμματα αυτά, για πολλαπλά παιδαγωγικά οφέλη και περισσότερο από το «άρωμα» της Ευρώπης στη σχολική σας καθημερινότητα!  
Σας παρουσιάζουμε επίσης το Εργαστήριο Δικτύωσης και Ανάπτυξης της Αθήνας, τους στόχους του και τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τη συνάντηση των εκπαιδευτικών της Ευρώπης στη χώρα μας.
Σημείο συνάντησης: Αθήνα, Ελλάδα.
Χρόνος συνάντησης: 6-8 Απριλίου 2006.
Μέσα στον Απρίλη η καρδιά του eTwinning θα χτυπάει στην Ελλάδα!
 
Αν επιθυμείτε να αναδείξετε τη συνεργασία σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
ktpk@ypepth.gr ή ktpl@ypepth.gr, ή στείλτε μήνυμα στο: etwinning@sch.gr
παρουσιάζοντας σύντομα τη συνεργασία σας – ώστε να την αναρτήσουμε στο http://etwinning.sch.gr και να την προωθήσουμε προς δημοσίευση στο www.etwinning.net.

Άνοιξη της Ευρώπης 2006 - 21 Μαρτίου και 9 Μαΐου

 
Το Πανευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο (EUN) σας καλεί να συμμετάσχετε στην Άνοιξη της Ευρώπης, στις 21 Μαρτίου και 9 Μαΐου ή στο μεσοδιάστημα, σε μια ανοιχτή συζήτηση των νέων για το μέλλον της Ευρώπης.
Αν έχετε μια eTwinning συνεργασία, αξιοποιήστε τις δραστηριότητες της Άνοιξης, ενσωματώνοντας τις στις eTwinning δραστηριότητές σας.
Αν δεν έχετε συνεργασία, μπορείτε να πάρετε ιδέες, ή και να επεκτείνετε τις δραστηριότητες της Άνοιξης σε ένα συνεργατικό eTwinning έργο.
  • Το πρώτο βήμα είναι να εγγραφείτε στο πρόγραμμα. Η εγγραφή δεν είναι δεσμευτική.
  • Στη συνέχεια μπορείτε να επιλέξετε από τις υπάρχουσες δραστηριότητες, διαθέτοντας από 1 ώρα έως εβδομάδες.
Μετά το τέλος του προγράμματος, θα δοθούν βεβαιώσεις σε σχολεία και εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους.
Περισσότερες Πληροφορίες:
Κεντρικός ιστότοπος για την Άνοιξη της Ευρώπης 2006: http://www.springday2006.org
Ελληνικός ιστότοπος για την Άνοιξη της Ευρώπης 2006: http://ict.users.uth.gr/
 
 

Διαγωνισμός Πράσινη Εβδομάδα 2006

Σε συνέχεια του περυσινού διαγωνισμού «Πράσινη Εβδομάδα 2005» και την μεγάλη επιτυχία ελληνικού σχολείου που κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία βίντεο, ο φετινός Διαγωνισμός για την Πράσινη Εβδομάδα (www.greenweek2006.eun.org) επικεντρώνεται στη βιοποικιλότητα. Πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ετήσιας περιβαλλοντικής διάσκεψης και  έκθεσης που  θα διεξαχθούν στις Βρυξέλλες μεταξύ 30 Μαΐου και 2 Ιουνίου 2006. 
Οι νεότεροι μαθητές μπορούν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό με σχέδια και ζωγραφιές, εικονογραφώντας τις απόψεις τους σχετικά με τη βιοποικιλότητα ενώ οι μεγαλύτεροι μαθητές καλούνται να υποβάλλουν μικρής διάρκειας ψηφιακά βίντεο πάνω στο ίδιο θέμα.
Οι τρεις καλύτεροι διαγωνιζόμενοι κάθε κατηγορίας θα προσκληθούν στις Βρυξέλλες για την τελετή απονομής βραβείων κατά τη διάρκεια της Πράσινης Εβδομάδας. Μια συλλογή με τις καλύτερες συμμετοχές θα παρουσιαστεί στο συνέδριο. Η καταληκτική ημερομηνία για τις δηλώσεις συμμετοχής είναι η 25η Μαρτίου 2006.

Περισσότερες πληροφορίες
http://www.etwinning.gr/index.php?pubId=1&issueId=3&sectionId=18&articleId=280&resultset=1&userRole=anonymoys&imapUser=
 

ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 

Εργαστήριο Ανάπτυξης και Δικτύωσης για το eTwinning, Αθήνα, 6-8 Απριλίου 2006

Η Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (Ε.Υ.Υ) και το Ίδρυμα Ευγενίδου, σε συνεργασία με την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης, διοργανώνουν το 7ο Εργαστήριο Ανάπτυξης και Δικτύωσης για το eTwinning, στην Αθήνα στις 6-8 Απριλίου 2006.
Το θέμα του εργαστηρίου είναι "Τέχνες και Ανθρωπιστικές Επιστήμες". Στόχος του είναι τόσο να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τις διάφορες πτυχές της διαδικασίας του eTwinning και της δράσης γενικότερα, όσο και να διερευνήσει τις δυνατότητες υλοποίησης συνεργασιών στον τομέα των Τεχνών και των Ανθρωπιστικών Επιστημών.
Στο Εργαστήριο θα συμμετάσχουν 70 εκπαιδευτικοί από όλη την Ευρώπη καθώς και 50 Έλληνες εκπαιδευτικοί. Κατά τη μέρα έναρξης του εργαστηρίου θα λάβει χώρα τιμητική τελετή για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που διακρίθηκαν πανευρωπαϊκά στα πρώτα βραβεία eTwinning.  
Περισσότερες πληροφορίες για το Εργαστήριο της Αθήνας: www.etwinning.gr/DW_Athens
Σύντομα στο site θα είναι διαθέσιμη φόρμα αίτησης για να δηλώσετε συμμετοχή. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
 

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Η Γκαλερί των ελληνικών έργων που απέσπασαν πανευρωπαϊκά βραβεία!

Η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning ετοίμασε για εσάς online γκαλερί με τα έργα των 6 ελληνικών σχολείων που διακρίθηκαν στα 1α πανευρωπαϊκά βραβεία eTwinning. Δείτε δηλώσεις των συναδέλφων σας εκπαιδευτικών, περιγραφές του έργου των σχολείων και πάρτε ιδέες από τους καλύτερους!
Περισσότερες πληροφορίες
http://www.etwinning.gr/index.php?pubId=1&issueId=3&sectionId=18&articleId=287