��� eTwinning

10o Ενημερωτικό δελτίο της Ελληνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της δράσης eTwinningΑπρίλιος 2006

Η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning σας εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση! Μαζί με τις ευχές μας, όπως κάθε μήνα, έτσι και «τούτον τον απριλιάτικο» σας ενημερώνουμε για τα τεκτενόμενα στο πανευρωπαϊκό Εργαστήριο Ανάπτυξης και Δικτύωσης της Αθήνας, που έλαβε χώρα από 6 έως 8 Απριλίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου.
Διαβάστε επίσης για τον νέο διαγωνισμό «Βραβείο Νεότητας για την Ανάπτυξη - Έμφαση στην Αφρική» που εξήγγειλε η Ε.Ε. καθώς και τα νεότερα από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning.
Αν επιθυμείτε να αναδείξετε τη συνεργασία σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
ktpk@ypepth.gr ή ktpl@ypepth.gr, ή στείλτε μήνυμα στο: etwinning@sch.gr
παρουσιάζοντας σύντομα τη συνεργασία σας – ώστε να την αναρτήσουμε στο http://etwinning.sch.gr και να την προωθήσουμε προς δημοσίευση στο www.etwinning.net.


Διαγωνισμός Νεότητας για την Ανάπτυξη - Έμφαση στην Αφρική

Η Ευρώπη νοιάζεται! Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρωτοπορεί στην αναπτυξιακή συνεργασία στην Αφρική. Τον Οκτώβριο του 2005, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε μία νέα "Στρατηγική για την Αφρική", με μία αποφασιστική δέσμευση να κάνει "περισσότερα, καλύτερα και ταχύτερα".
Νέοι ηλικίας 16 έως 18 ετών από ολόκληρη την Ευρώπη μπορούν να συμμετάσχουν υποβάλλοντας έργα τέχνης για να αναδείξουν τη αναπτυξιακή συνεργασία στην Αφρική, γύρω από τα θέματα Υγείας, Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης.
Οι εθνικοί νικητές και επιλαχόντες κάθε χώρας θα προσκληθούν στις Βρυξέλλες μέσα Οκτωβρίου για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση "Ημέρες Ανάπτυξης". Επίσης, οι νικητές θα συνοδέψουν τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Ανάπτυξη και την Ανθρωπιστική Βοήθεια σε μία Αφρικανική χώρα.
Ο διαγωνισμός "Βραβείο Νεότητας για την Ανάπτυξη Έμφαση στην Αφρική" είναι ανοικτός για μαθητές Ενιαίων Λυκείων και ΤΕΕ με προθεσμία 15/9/06!!!
 Περισσότερες πληροφορίες
 

 

ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 

Απολογισμός του πανευρωπαϊκού Εργαστηρίου Ανάπτυξης και Δικτύωσης για το eTwinning, Αθήνα, 6-8 Απριλίου 2006

 
Η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης (Ε.Υ.Υ) και το Ίδρυμα Ευγενίδου, σε συνεργασία με την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης, διοργάνωσαν το 7ο Εργαστήριο Ανάπτυξης και Δικτύωσης για το eTwinning, από 6 έως 8 Απριλίου 2006 στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Ευγενίδου.
 Το θέμα του εργαστηρίου ήταν «Τέχνες και Ανθρωπιστικές Επιστήμες» και ο στόχος του, τόσο να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τις διάφορες πτυχές της δράσης eTwinning, όσο και να διερευνήσει τις δυνατότητες υλοποίησης συνεργασιών στον τομέα των Τεχνών και των Ανθρωπιστικών Επιστημών. Οι σύνεδροι ήταν 120 εκπαιδευτικοί από 20 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ενδιαφέρον και ζέση για τη δράση.
Μετά το Πάσχα θα αναρτηθεί online guestbook για τους συμμετέχοντες του Εργαστηρίου και όχι μόνο!
 

 

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

 

www.etwinning.net: Νέα χαρακτηριστικά!

 
Η Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης του eTwinning, στη συνεχή προσπάθειά της να βελτιώνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε σχολεία και εκπαιδευτικούς, ενσωμάτωσε και αυτό το μήνα νέα χαρακτηριστικά στην Πύλη eTwinning:
  • Το φόρουμ εύρεσης συνεργατών του Σημείου Συνάντησης έχει πλέον ενσωματωθεί στο Desktop. Μόνο εγγεγραμμένα σχολεία μπορούν να αναρτήσουν ένα μήνυμα ή να απαντήσουν σε κάποιο άλλο.
  • Οι χρήστες μπορούν πλέον να ορίσουν το URL του TwinSpace τους.
  • Στον χάρτη του etwinning εμφανίζεται ένα νέο εικονίδιο για τα σχολεία στα οποία έχει απονεμηθεί η Ετικέτα Ποιότητας.

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

"The Twinning Game”: 1ο Εν. Λύκειο Βριλησσίων - VI Liceum Ogólnoksztalcace - Πολωνία

 
Από τον Οκτώβριο του 2005, αξιοποιώντας τη γνωριμία τους μέσα από το πρόγραμμα Comenius 1, τα σχολεία 1ο Ενιαίο Λύκειο Βριλησσίων και VI Liceum Ogólnoksztalcace im. Jana Długosza - Πολωνία, διεύρυναν τη συνεργασία τους με το πρόγραμμα eTwinning.
Η συνεργασία γίνεται στην Αγγλική, ανάμεσα σε μαθητές της Α’ και της Β’ τάξης των δύο σχολείων και βασίζεται στην κατασκευή και ανταλλαγή παιχνιδιών (επιτραπέζιων και ηλεκτρονικών) με ερωτήσεις που αφορούν στο σχολικό περιβάλλον, στην πόλη και στη χώρα κάθε σχολείου και εν συνεχεία στην ένωση των παιχνιδιών σε ένα κοινό ηλεκτρονικό παιχνίδι με τον τίτλο “The Twinning Game”.
 
 

«With little hands we make great things»: 10ο Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου

Το πρόγραμμα «With little hands we make great things» («Με μικρά χεράκια κάνουμε μεγάλα πράγματα») είναι ένα eTwinning έργο που πραγματοποιείται μεταξύ των 4 σχολείων:
  • 10ο Νηπιαγωγείο Αγίου Δημητρίου, Αττικής (Συντονιστικό σχολείο)
  • Dun guzepp Zerafa, fgura Primary A school, Μάλτα, Νηπιαγωγείο
  • Jardim de Infancia de Vila Nova de Baronia, Πορτογαλία, Νηπιαγωγείο
  • Scuola Baussano, Asti, Ιταλία, Δημοτικό.
Το πρόγραμμα βασίζεται σε δραστηριότητες που επιλέγουν και υλοποιούν τα παιδιά. Λόγω της ιδιαίτερης φύσης ενός έργου με παιδιά νηπιαγωγείου, στηρίζεται στη «μη λεκτική επικοινωνία».
Διαβάστε περισσότερα
 
 
Θερμές ευχές για καλό Πάσχα,
Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning