��� eTwinning

11o Ενημερωτικό δελτίο της Ελληνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της δράσης eTwinningΜάιος 2006

Με τα ενημερωτικά μας δελτία ένα χρόνο τώρα, προσδοκούμε στη μεταξύ μας «επικοινωνία» και τη δική σας αμεσότερη ενημέρωση. Αυτό που εισπράττουμε μέσα από τα διάφορα επικοινωνιακά κανάλια που έχουμε στήσει μεταξύ μας, είναι ότι ο παλμός σας, ο παλμός των eTwinners σχολείων τροφοδοτεί τη συνέχεια της δράσης ηλεκτρονικής αδελφοποίησης, της πιο ζωντανής εκπαιδευτικής πανευρωπαϊκής δράσης!
Μάθετε αυτόν τον μήνα για:
  • Την πρόσκληση ενδιαφέροντος της σύστασης του νέου, επαυξημένου σώματος των eTwinning προωθητών. Από τον Έβρο έως την Κρήτη, αναζητούμε δραστήριους εκπαιδευτικούς με εξοικείωση στις ΤΠΕ και τα ευρωπαϊκά έργα, για να δράσουν ως πρεσβευτές της ιδέας του eTwinning στην Ελλάδα! Διαβάστε σχετικά στο χωρίο «Μήπως είστε ο επόμενος προωθητής της δράσης» στα «Νέα της Ελληνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης».  
  • Το ESA Campus 2006 που γίνεται φέτος στην Ελλάδα. Δώστε στους μαθητές σας την ευκαιρία να ρωτήσουν δύο αστροναύτες της ESA για τις εμπειρίες τους!
  • Τον νέο διαγωνισμό «Βραβείο Νεότητας για την Ανάπτυξη - Έμφαση στην Αφρική» που εξήγγειλε η Ε.Ε. καθώς και για τα eLearning Awards 2006
  • Πως πέρασαν οι Έλληνες νικητές στην κατασκήνωση των eTwinning νικητών στους νήσους Λανζαρότε!
Αν επιθυμείτε να αναδείξετε τη συνεργασία σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
ktpk@ypepth.gr ή ktpl@ypepth.gr, ή στείλτε μήνυμα στο: etwinning@sch.gr
παρουσιάζοντας σύντομα τη συνεργασία σας – ώστε να την αναρτήσουμε στο http://etwinning.sch.gr και να την προωθήσουμε προς δημοσίευση στο www.etwinning.net.
 

 

Διαγωνισμός Νεότητας για την Ανάπτυξη - Έμφαση στην Αφρική

 
Η Ευρώπη νοιάζεται! Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρωτοπορεί στην αναπτυξιακή συνεργασία στην Αφρική. Τον Οκτώβριο του 2005, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε μία νέα "Στρατηγική για την Αφρική", με μία αποφασιστική δέσμευση να κάνει "περισσότερα, καλύτερα και ταχύτερα".
 
Νέοι ηλικίας 16 έως 18 ετών από ολόκληρη την Ευρώπη μπορούν να συμμετάσχουν υποβάλλοντας έργα τέχνης για να αναδείξουν τη αναπτυξιακή συνεργασία στην Αφρική, γύρω από τα θέματα Υγείας, Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης.
 
Οι εθνικοί νικητές και επιλαχόντες κάθε χώρας θα προσκληθούν στις Βρυξέλλες μέσα Οκτωβρίου για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση "Ημέρες Ανάπτυξης". Επίσης, οι νικητές θα συνοδέψουν τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Ανάπτυξη και την Ανθρωπιστική Βοήθεια σε μία Αφρικανική χώρα.
 
Ο διαγωνισμός "Βραβείο Νεότητας για την Ανάπτυξη Έμφαση στην Αφρική" είναι ανοικτός για μαθητές Ενιαίων Λυκείων και ΤΕΕ με προθεσμία 15/9/06!!!
 Περισσότερες πληροφορίες
 
 

eLearning awards 2006

Επωφεληθείτε των συνεργασιών eTwinning και δηλώστε συμμετοχή στα eLearning awards 2006!
Τα βραβεία eLearning Awards  (http://elearningawards.eun.org) διοργανώνονται από το ευρωπαϊκό σχολικό δίκτυο (European Schoolnet) για  έκτη συνεχή χρονιά. Τα βραβεία επιβραβεύουν τις καλύτερες εργασίες της χρήσης των ΤΠΕ στην εκπαίδευση μεταξύ των σχολείων των μελών κρατών του EUN. Από το 2001, έχουν απονεμηθεί συνολικά 175.000€ σε βραβεία.
 
Οι εκπρόσωποι από τα προγράμματα που θα βραβευθούν, θα προσκληθούν στην τελετή απονομής βραβείων η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βέλγιο τον Δεκέμβριο του 2006.
 
Όσα σχολεία ή εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται, καλούνται να υποβάλλουν τις εργασίες τους πριν τις 13 Οκτωβρίου 2006, ημερομηνία λήξης προθεσμίας.
Διαβάστε περισσότερα
 

 

ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Μήπως είστε ο επόμενος προωθητής της δράσης;

Μετά και τον δεύτερο επιτυχημένο χρόνο του προγράμματος eTwinning και τη διεξαγωγή πλέον των 50 συνεδρίων εργασίας σχεδόν σε όλη τη χώρα, η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) της δράσης με δεδομένη την επιτυχία της ομάδας προωθητών eTwinning, αυξάνει το πλήθος των Ελλήνων πρεσβευτών!
 
Η ομάδα των προωθητών θα επιμορφωθεί ειδικά με σεμινάρια για το πρόγραμμα eTwinning καθώς και για τα εργαλεία εγγραφής και αδελφοποίησης στην κεντρική πύλη. Κάθε προωθητής θα αναλάβει τη διοργάνωση εκδηλώσεων ενημέρωσης κατά τόπους, στην περιοχή ευθύνης του/της, με την υποστήριξη της ΕΥΥ.
 
Στην επιλογή των προωθητών θα ληφθεί υπόψη η πρωτύτερη ενασχόληση με ευρωπαϊκά προγράμματα, η ενεργός ενασχόληση με το eTwinning, η ενσωμάτωση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία και η καλή γνώση ξένων γλωσσών.

Έναρξη υποβολής ενδιαφέροντος μέσω ηλ. φόρμας: 23/5/2006.
Ημερομηνία λήξης υποβολής ενδιαφέροντος: 23/06/2006.
Δηλώστε συμμετοχή…
 

ESA Campus 2006- Το δίκτυο σχολείων eTwinning και οι μαθητές σας ρωτούν τους αστροναύτες!

Το ΥπΕΠΘ, με αφορμή το 2006 ESA Space Campus που φέτος γίνεται στη χώρα μας, διοργανώνει εκδήλωση για την ESA πανευρωπαϊκής εμβέλειας, η οποία θα λάβει δημοσιότητα και χαίρει της αμέριστης υποστήριξης του Υπουργείου Παιδείας.
Η εκδήλωση θα συνδεθεί με το αποκορύφωμα του Campus την 29η Ιουλίου, όπου 2 διάσημοι αστροναύτες θα επισκεφτούν τους κατασκηνωτές και θα ανοίξουν διάλογο με τα παιδιά.
 
Σας προτρέπουμε να ανοίξετε άμεσα ένα διάλογο μισής ώρας στην τάξη σας με τα παιδιά του σχολείου, σχετικά με το τι θα επιθυμούσαν να ρωτήσουν τους δύο αστροναύτες!.
 
Οι ερωτήσεις που θα συλλεχθούν θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή του ΥπΕΠΘ και οι καλύτερες από αυτές θα δοθούν στους δύο προσκεκλημένους αστροναύτες για να απαντήσουν, σε έναν πιο άμεσο διάλογο των Ελλήνων μαθητών με τους αστροναύτες!
 
Μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις των μαθητών σας στο etwinning@sch.gr.
Διαβάστε περισσότερα
 

 

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ


2 ελληνικές νικητήριες αποστολές στην 1η κατασκήνωση eTwinning... Μήπως του χρόνου είστε εσείς;

Οι εκπαιδευτικοί κος Αιμίλιος Πολίτης από το 7ο Ενιαίο Λύκειο Περιστερίου και Δημήτρης Καστανιώτης από το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης - οι 2 Έλληνες νικητές εκπαιδευτικοί στα 1α πανευρωπαϊκά βραβεία, έζησαν μια αξέχαστη εμπειρία στην κατασκήνωση eTwinning στο Λανζαρότε των Κανάριων Νήσων μαζί με μαθητές τους!
 
Διαβάστε τι μας είπαν…
 
 

Αν δεν ξέρετε από που να αρχίσετε, σας προτείνουμε μία Εικονική Περιήγηση στο eTwinning

 
Ο κόσμος του eTwinning είναι απλός, ειδικά αν έχετε μία γενική επισκόπηση!
 
Σας προσκαλούμε λοιπόν σε μία Εικονική Περιήγηση για να γνωρίσετε από κοντά τη δράση ηλεκτρονικής αδελφοποίησης!
Εικονική Περιήγηση…