��� eTwinning

12o Ενημερωτικό δελτίο της Ελληνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της δράσης eTwinningΙούνιος 2006

 
Καθώς βρισκόμαστε για τα καλά στο καλοκαίρι και λίγο πριν από το θερινό ηλιοστάσιο και το τέλος της σχολικής χρονιάς, είμαστε και πάλι μαζί σας με τα νεότερα του eTwinning καθώς και μια έκκληση για τη συνδρομή σας στη βελτιστοποίηση της δράσης ηλεκτρονικής αδελφοποίησης: αν ανήκετε στο δίκτυο των eTwinners ή αν ενδιαφέρεστε για την καινοτόμο δράση του eLearning, παρακαλούμε αφιερώστε 5’ από τον χρόνο σας συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο που ετοίμασε η ΕΥΥ για τα ελληνικά αδελφοποιημένα ή εγγεγραμμένα σχολεία eTwinning. Διαβάστε σχετικά στο χωρίο «Νέα της Ελληνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης».
Σε τούτο το μηνιαίο ραντεβού μας σας υπενθυμίζουμε επίσης:  
  • Την τελευταία ενημέρωση για την πρόσκληση ενδιαφέροντος της σύστασης του νέου, επαυξημένου σώματος των eTwinning προωθητών. Από τον Έβρο έως την Κρήτη, αναζητούμε δραστήριους εκπαιδευτικούς με εξοικείωση στις ΤΠΕ και τα ευρωπαϊκά έργα, για να δράσουν ως πρεσβευτές της ιδέας του eTwinning στην Ελλάδα!
  • Τον νέο διαγωνισμό «Βραβείο Νεότητας για την Ανάπτυξη - Έμφαση στην Αφρική» που εξήγγειλε η Ε.Ε. καθώς και για τα eLearning Awards 2006
 
Αν επιθυμείτε να αναδείξετε τη συνεργασία σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
ktpk@ypepth.gr ή ktpl@ypepth.gr, ή στείλτε μήνυμα στο: etwinning@sch.gr
παρουσιάζοντας σύντομα τη συνεργασία σας – ώστε να την αναρτήσουμε στο http://etwinning.sch.gr και να την προωθήσουμε προς δημοσίευση στο www.etwinning.net.
 

ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 

Βοηθήστε μας να βελτιώσουμε τη δράση eTwinning!!!

Η ΕΥΥ ετοίμασε ένα eTwinning ερωτηματολόγιο για τα εγγεγραμμένα και αδελφοποιημένα ελληνικά σχολεία. Αν ενδιαφέρεστε για τα δρώμενα στο δίκτυο των σχολείων eTwinning, είστε εγγεγραμμένοι στη δράση ή έχετε μια συνεργασία eTwinning, παρακαλούμε αφιερώστε το πολύ 5’ από τον χρόνο σας για να συνδράμετε στη βελτίωση της δράσης ηλεκτρονικής αδελφοποίησης. Στη διαρκή προσπάθεια ανανέωσης της δράσης, πρωτίστως μετράει η άποψή σας για εμάς!
 
Παρακαλούμε συμπληρώστε την φόρμα του ερωτηματολογίου.  
 
Σας ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά σας!
 
 
 

Μήπως είστε ο επόμενος προωθητής της δράσης;

Μετά και τον δεύτερο επιτυχημένο χρόνο του προγράμματος eTwinning και τη διεξαγωγή πλέον των 50 συνεδρίων εργασίας σχεδόν σε όλη τη χώρα, η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) της δράσης με δεδομένη την επιτυχία της ομάδας προωθητών eTwinning, αυξάνει το πλήθος των Ελλήνων πρεσβευτών!
Η ομάδα των προωθητών θα επιμορφωθεί ειδικά με σεμινάρια για το πρόγραμμα eTwinning καθώς και για τα εργαλεία εγγραφής και αδελφοποίησης στην κεντρική πύλη. Κάθε προωθητής θα αναλάβει τη διοργάνωση εκδηλώσεων ενημέρωσης κατά τόπους, στην περιοχή ευθύνης του/της, με την υποστήριξη της ΕΥΥ.
Στην επιλογή των προωθητών θα ληφθεί υπόψη η πρωτύτερη ενασχόληση με ευρωπαϊκά προγράμματα, η ενεργός ενασχόληση με το eTwinning, η ενσωμάτωση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία και η καλή γνώση ξένων γλωσσών.
Έναρξη υποβολής ενδιαφέροντος μέσω ηλ. φόρμας: 23/5/2006.
Ημερομηνία λήξης υποβολής ενδιαφέροντος: 23/06/2006.
Δηλώστε συμμετοχή…
 
 

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

2ο Γυμνάσιο Σκάλας Ωρωπού -Liceo Bοnghi, Lucera: «Αntiqua Aqua»

Τα αδελφοποιημένα σχολεία: 2ο Γυμνάσιο Σκάλας Ωρωπού της Ελλάδας και Liceo Bοnghi, Lucera της Ιταλίας διενεργούν από το 2005 μια eTwinning συνεργασία με θέμα το Αρχαίο Νερό και τίτλο «Αntiqua Aqua». Οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές τους, με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών, έψαξαν να βρουν την κοινή διαδρομή του νερού μέσα στην αρχαιότητα, την ιστορία και τον πολιτισμό των δύο χωρών και, όπως δηλώνουν, μέσω της πύλης του eTwinning κατόρθωσαν να γεφυρώσουν την απόσταση που τους χώριζε.
Διαβάστε τι μας είπαν οι συντονιστές εκπαιδευτικοί
 
 

Διαγωνισμός Νεότητας για την Ανάπτυξη - Έμφαση στην Αφρική

 
Η Ευρώπη νοιάζεται! Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρωτοπορεί στην αναπτυξιακή συνεργασία στην Αφρική. Τον Οκτώβριο του 2005, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε μία νέα "Στρατηγική για την Αφρική", με μία αποφασιστική δέσμευση να κάνει "περισσότερα, καλύτερα και ταχύτερα".
Νέοι ηλικίας 16 έως 18 ετών από ολόκληρη την Ευρώπη μπορούν να συμμετάσχουν υποβάλλοντας έργα τέχνης για να αναδείξουν τη αναπτυξιακή συνεργασία στην Αφρική, γύρω από τα θέματα Υγείας, Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης.
Οι εθνικοί νικητές και επιλαχόντες κάθε χώρας θα προσκληθούν στις Βρυξέλλες μέσα Οκτωβρίου για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση "Ημέρες Ανάπτυξης". Επίσης, οι νικητές θα συνοδέψουν τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Ανάπτυξη και την Ανθρωπιστική Βοήθεια σε μία Αφρικανική χώρα.
Ο διαγωνισμός "Βραβείο Νεότητας για την Ανάπτυξη Έμφαση στην Αφρική" είναι ανοικτός για μαθητές Ενιαίων Λυκείων και ΤΕΕ με προθεσμία 15/9/06!!!
Περισσότερες πληροφορίες
 
 

eLearning awards 2006

Επωφεληθείτε των συνεργασιών eTwinning και δηλώστε συμμετοχή στα eLearning awards 2006!
Τα βραβεία eLearning Awards  (http://elearningawards.eun.org) διοργανώνονται από το ευρωπαϊκό σχολικό δίκτυο (European Schoolnet) για  έκτη συνεχή χρονιά. Τα βραβεία επιβραβεύουν τις καλύτερες εργασίες της χρήσης των ΤΠΕ στην εκπαίδευση μεταξύ των σχολείων των μελών κρατών του EUN. Από το 2001, έχουν απονεμηθεί συνολικά 175.000€ σε βραβεία.
 Οι εκπρόσωποι από τα προγράμματα που θα βραβευθούν, θα προσκληθούν στην τελετή απονομής βραβείων η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βέλγιο τον Δεκέμβριο του 2006.
 Όσα σχολεία ή εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται, καλούνται να υποβάλλουν τις εργασίες τους πριν τις 13 Οκτωβρίου 2006, ημερομηνία λήξης προθεσμίας.
Διαβάστε περισσότερα