��� eTwinning

14ο Ενημερωτικό δελτίο της Ελληνικής Υπηρεσίας ΥποστήριξηςΣεπτέμβριος 2006

Επιστροφή στις σχολικές αίθουσες με τις εβδομάδες eTwinning! Μετά το θερινό διάλλειμα ξεκινάμε δραστήρια τη νέα σχολική χρονιά: Οι ειδικές «Εβδομάδες eTwinning», από 25 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου, στόχο έχουν να ενθαρρύνουν εσάς και το σχολείο σας να συμμετάσχετε στο eTwinning. Ποικίλες εκδηλώσεις, δραστηριότητες και βραβεία έχουν προγραμματιστεί σε ολόκληρη την Ευρώπη. Διαβάστε σχετικά παρακάτω στο χωρίο «Νέα της Κεντρικής Υπηρεσίας Υποστήριξης».
Στα πλαίσια των Εβδομάδων eTwinning, η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης προγραμματίζει τον 2ο Διαγωνισμό για τα Εθνικά Βραβεία eTwinning και μια ξεχωριστή βραδιά για την απονομή των βραβείων, στις 12-10-06, στην οποία μπορείτε να συμμετάσχετε. Διαβάστε σχετικά παρακάτω στο χωρίο «Νέα της Ελληνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης».
Μάθετε επίσης για το νέο επαυξημένο σώμα των προωθητών eTwinning, για τους ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς «Βραβείο Νεότητας για την Ανάπτυξη - Έμφαση στην Αφρική» (νέα προθεσμία υποβολής: 30-09-06) και eLearning Awards 2006 και για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Connect
 
Αν επιθυμείτε να αναδείξετε τη συνεργασία σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
ktpk@ypepth.gr ή ktpl@ypepth.gr, ή στείλτε μήνυμα στο: etwinning@sch.gr
παρουσιάζοντας σύντομα τη συνεργασία σας – ώστε να την αναρτήσουμε στο http://etwinning.sch.gr και να την προωθήσουμε προς δημοσίευση στο www.etwinning.net.
 

ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 

Εθνικά Βραβεία eTwinning 2005-2006

Σας ενημερώνουμε ότι, από την Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning έχει προκηρυχθεί ο 2ος Διαγωνισμός για τα Εθνικά Βραβεία eTwinning, με στόχο την αναγνώριση των καλύτερων συνεργασιών eTwinning από πλευράς Ελληνικών σχολικών μονάδων. Η προθεσμία για την υποβολή των συνεργασιών εκπνέει στις 29 Σεπτεμβρίου 2006.   
 
Συμμετοχή στον διαγωνισμό
 
Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες βάσει εκπαιδευτικής βαθμίδας:
  • Νηπιαγωγείο - Δημοτικό (05-12)
  • Γυμνάσιο (13-15) και
  • ΓΕΛ – ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ & ΤΕΕ (16-19)
Θα αποδοθούν βραβεία πρώτα και δεύτερα σε κάθε κατηγορία.
 
Βραβεία
 
Το βραβείο για τις πρώτες νικητήριες συνεργασίες είναι ένα ταξίδι των συντονιστών εκπαιδευτικών σε ένα Πανευρωπαϊκό Εργαστήριο Ανάπτυξης και Δικτύωσης eTwinning της επιλογής τους. Τα δεύτερα βραβεία είναι πλήρεις σταθμοί εργασίας Sun Ultra 20 Workstation για τη σχολική μονάδα, προσφορά της Sun Microsystems, Inc. (http://gr.sun.com). Επιπλέον, όπως και πέρυσι, το μεγάλο βραβείο είναι ένας διαδραστικός ηλεκτρονικός πίνακας, προσφορά της εταιρίας ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Α.Ε. www.technologica.gr
 
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Διαγωνισμό για τα 2α Εθνικά Βραβεία eTwinning….
 
 
 

Τελετή Απονομής των Εθνικών Βραβείων, Ίδρυμα Ευγενίδου, 12-10-2006

Οι καλύτερες ελληνικές συνεργασίες για το έτος 2005-2006 θα βραβευθούν σε ειδική τελετή στην Αθήνα, την Πέμπτη στις 12 Οκτωβρίου του 2006, στο Ίδρυμα Ευγενίδου και ώρα 18.00.
Η εκδήλωση αφορά όλους όσους ενδιαφέρονται για την εφαρμογή στην πράξη της δράσης της ηλεκτρονικής αδελφοποίησης. Σε όλους τους συμμετέχοντες της εκδήλωσης θα δοθεί δώρο gadget για PC.
Αν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση, παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην ακόλουθη ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής:
Αίτηση για την παρακολούθηση της τελετής απονομής των Εθνικών Βραβείων eTwinning
Μετά την αίτησή σας θα αποσταλεί αυτόματα στην ηλεκτρονική σας θυρίδα πρόγραμμα και πρόσκληση παρακολούθησης της τελετής. Σας ενημερώνουμε ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πρόγραμμα εκδήλωσης
 


Νέο Επαυξημένο Σώμα Προωθητών eTwinning

Η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning, για το νέο σχολικό έτος, προχώρησε σε διεύρυνση του σώματος των προωθητών eTwinning, ώστε να διευκολυνθεί περαιτέρω η διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων eTwinning σε όλη την Ελλάδα. Το νέο σώμα των προωθητών θα επιμορφωθεί από τα μέλη της ΕΥΥ και θα αναλάβει την προώθηση και την ενημέρωση για τη δράση κατά τόπους. Πέρυσι διοργανώθηκαν 51 ενημερωτικές ημερίδες σε όλη την Ελλάδα από τους προωθητές μας και επιμορφώθηκαν 1500 Έλληνες εκπαιδευτικοί. Εφέτος, προσδοκούμε σε μια μεγαλύτερη και αρτιότερη ενημερωτική εκστρατεία για το eTwinning. Από τον Νοέμβριο 2006, μια ενημερωτική ημερίδα eTwinning θα γίνεται δίπλα σας!     
Απόφαση για τη δημιουργία μη αμειβόμενου σώματος περιφερειακών προωθητών, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής δράσης eTwinning, για το σχ. έτος 2006-2007
 

ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 

Επιστροφή στο σχολείο με τις εβδομάδες eTwinning!

Κάντε την εγγραφή του σχολείου σας, ξεκινήστε ένα έργο με τον συνεργάτη σας, λάβετε μέρος στο eTwinning και κερδίστε ένα βραβείο! Κατά τη διάρκεια αυτών των Εβδομάδων eTwinning, από 25 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου, οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν:
  • Εκδηλώσεις: Λάβετε μέρος στις ειδικές δραστηριότητες που οργανώνονται στη χώρα σας.
  • eCard: Στείλτε μία eTwinning eCard στους φίλους και στους συνεργάτες σας.
  •  Λαχειοφόρος Έργων: Καταχωρήστε ένα έργο κατά τη διάρκεια αυτών των εβδομάδων και μπείτε στην εβδομαδιαία λαχειοφόρο για να κερδίσετε ένα σπουδαίο βραβείο.
  • Διαγωνισμός Ιδεών: Εγγραφείτε (εσείς και/ή το σχολείο σας) στη Δικτυακή Πύλη του eTwinning και η ιδέα του έργου σας θα διαγωνιστεί για ένα ταξίδι σε ένα Εργαστήριο Επαγγελματικής Ανάπτυξης του eTwinning.
  • Blog των Καθηγητών: Αν έχετε ήδη συμμετάσχει σε ένα eTwinning Έργο, μοιραστείτε και συζητήστε τις εμπειρίες σας με τους συναδέλφους σας ολόκληρης της Ευρώπης μέσω του Blog των Καθηγητών.
Περισσότερες λεπτομέρειες για τις ειδικές δραστηριότητες που οργανώνονται σε κάθε χώρα, καθώς και για το διαγωνισμό της λαχειοφόρου, θα διατεθούν στη Δικτυακή Πύλη του eTwinning, www.etwinning.net από τις 25 Σεπτεμβρίου.
 

Νέο Βιβλίο - ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ eTWINNING

Σε αυτό το βιβλίο που ετοίμασε η Κεντρική Υπηρεσία eTwinning, θα βρείτε μία επιλογή έργων που δημιούργησαν σχολεία σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μερικά από τα καλύτερα eTwinning έργα περιγράφονται στο βιβλίο ως έργα που έχουν βραβευθεί σε εθνικό επίπεδο καθώς επίσης και με τα Βραβεία του eTwinning σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η κλίμακα των έργων είναι από τα πιο απλά έως τα πιο σύνθετα και είναι κατάλληλα τόσο για τα πολύ μικρά παιδιά όσο και για τους μεγαλύτερους μαθητές. 
Κατεβάστε το βιβλίο:
http://etwinning.sch.gr/index.php?pubId=1&issueId=3&sectionId=16&articleId=320
 

Διαγωνισμός Νεότητας για την Ανάπτυξη - Έμφαση στην Αφρική

Η Ευρώπη νοιάζεται! Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρωτοπορεί στην αναπτυξιακή συνεργασία στην Αφρική. Τον Οκτώβριο του 2005, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε μία νέα "Στρατηγική για την Αφρική", με μία αποφασιστική δέσμευση να κάνει "περισσότερα, καλύτερα και ταχύτερα".
Νέοι ηλικίας 16 έως 18 ετών από ολόκληρη την Ευρώπη μπορούν να συμμετάσχουν υποβάλλοντας έργα τέχνης για να αναδείξουν τη αναπτυξιακή συνεργασία στην Αφρική, γύρω από τα θέματα Υγείας, Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης.
Οι εθνικοί νικητές και επιλαχόντες κάθε χώρας θα προσκληθούν στις Βρυξέλλες μέσα Οκτωβρίου για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση "Ημέρες Ανάπτυξης". Επίσης, οι νικητές θα συνοδέψουν τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Ανάπτυξη και την Ανθρωπιστική Βοήθεια σε μία Αφρικανική χώρα.
Ο διαγωνισμός "Βραβείο Νεότητας για την Ανάπτυξη Έμφαση στην Αφρική" είναι ανοικτός για μαθητές Ενιαίων Λυκείων και ΤΕΕ με νέα προθεσμία 30/9/06!!!
Περισσότερες πληροφορίες
 
 

eLearning awards 2006

Επωφεληθείτε των συνεργασιών eTwinning και δηλώστε συμμετοχή στα eLearning awards 2006!
Τα βραβεία eLearning Awards  (http://elearningawards.eun.org) διοργανώνονται από το ευρωπαϊκό σχολικό δίκτυο (European Schoolnet) για  έκτη συνεχή χρονιά. Τα βραβεία επιβραβεύουν τις καλύτερες εργασίες της χρήσης των ΤΠΕ στην εκπαίδευση μεταξύ των σχολείων των μελών κρατών του EUN. Από το 2001, έχουν απονεμηθεί συνολικά 175.000€ σε βραβεία.
 Οι εκπρόσωποι από τα προγράμματα που θα βραβευθούν, θα προσκληθούν στην τελετή απονομής βραβείων η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βέλγιο τον Δεκέμβριο του 2006.
 Όσα σχολεία ή εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται, καλούνται να υποβάλλουν τις εργασίες τους πριν τις 13 Οκτωβρίου 2006, ημερομηνία λήξης προθεσμίας.
Διαβάστε περισσότερα
 
 

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Connect»:Ένα Πρωτοποριακό Σύστημα Τηλεκπαίδευσης με Δορυφορική Τεχνολογία!

Ένα καινοτομικό τεχνολογικό σύστημα, που υποστηρίζει εκπαιδευτικές δραστηριότητες εκτός σχολικής τάξης, και βασίζεται στη χρήση της τεχνολογίας «επαυξημένης πραγματικότητας» και τεχνολογιών Διαδικτύου, αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «CΟΝNECT», το οποίο χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. Με τη χρήση ειδικών, φορητών υπολογιστών και οθονών που μπορεί να φέρει ο μαθητής ο οποίος επισκέπτεται π.χ. ένα επιστημονικό μουσείο, μπορεί να βλέπει το πραγματικό έκθεμα και παράλληλα να βλέπει και μη ορατά φυσικά μεγέθη όπως π.χ. δυνάμεις, ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία. Με τον τρόπο επιδιώκεται η κατανόηση φυσικών φαινομένων που απαιτούν την φαντασία του μαθητή.
Κατά την ανάπτυξη της νέας αυτής τεχνολογίας, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πειραματικές δοκιμές του συστήματος σε τέσσερα επιστημονικά κέντρα της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και στο Ίδρυμα Ευγενίδου, όπου το πείραμα αφορά τους βασικούς νόμους της Νευτώνειας  Μηχανικής για τη γραμμική κίνηση.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.connect-project.net