��� eTwinning

17o Ενημερωτικό δελτίο της Ελληνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της δράσης eTwinningΙανουάριος 2007

 

 

Αγαπητοί αναγνώστες και εν δυνάμει eTwinners,
η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης και οι προωθητές της δράσης eTwinning, μέσα από την επικοινωνία μας αυτού του μήνα, σας στέλνουμε ολόθερμες ευχές για τη νέα χρονιά, με υγεία και ευτυχία στις οικογένειές σας και κάθε επιτυχία στις προσωπικές σας επιδιώξεις!
Και το νέο χρόνο συνεχίζουμε μαζί να χτίζουμε το σχολικό δίκτυο eTwinning, που αριθμεί πλέον πάνω από 1150 ελληνικά εγγεγραμμένα σχολεία και πάνω από 525 συνεργασίες ελληνικών σχολείων με έτερα ευρωπαϊκά! Συνεχίζουμε με την ανάδειξη των ποιοτικών έργων στα πλαίσια της δράσης ηλεκτρονικής αδελφοποίησης, κάνουμε τον απολογισμό της ενημερωτικής εκστρατείας eTwinning 2006 και προγραμματίζουμε νέες εκδηλώσεις και εκπλήξεις με τη δυναμική του eTwinning. Μείνετε συντονισμένοι στις οθόνες σας!
 
Τα περιεχόμενα του ενημερωτικού μας δελτίου αυτόν τον μήνα είναι:
 • Απολογισμός των eTwinning Workshops 2006 σε όλη την Ελλάδα!
 • Δικτυακοί τόποι ελληνικών συνεργασιών
 • Έχετε εγγραφεί και δεν μπορείτε να βρείτε συνεργάτη;
 • 2α Ευρωπαϊκά βραβεία eTwinning - Αξιολόγηση υποβεβλημένων συνεργασιών
 • Αποφάσεις για το Νέο Έτος: Προχωρώντας με το eTwinning!
 • Πρόσκληση για συνεργασία: Σχολική ορχήστρα αναζητά συνεργάτη για έργο μουσικής ανταλλαγής
 
Αν επιθυμείτε να αναδείξετε τη συνεργασία σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
ktpk@ypepth.gr ή ktpl@ypepth.gr, ή στείλτε μήνυμα στο: etwinning@sch.gr
παρουσιάζοντας σύντομα τη συνεργασία σας – ώστε να την αναρτήσουμε στο http://etwinning.sch.gr και να την προωθήσουμε προς δημοσίευση στο www.etwinning.net.
 


ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 

Απολογισμός των eTwinning Workshops 2006 σε όλη την Ελλάδα!

H Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning και η δραστήρια ομάδα των προωθητών eTwinning, διοργάνωσαν πληθώρα ενημερωτικών workshops eTwinning σε όλη την Ελλάδα, από τα μέσα Νοεμβρίου έως και τα μέσα Δεκεμβρίου 2006. Συνολικά 71 ενημερωτικές ημερίδες eTwinning έλαβαν χώρα σε διάστημα ενός μηνός, στις οποίες επιμορφώθηκαν 2250 Έλληνες εκπαιδευτικοί.
Οι ενημερωτικές ημερίδες θα συνεχιστούν και το 2007, τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους eTwinners. Οι προσεχείς ημερίδες θα ανακοινωθούν στη δ/νση: http://etwinning.sch.gr/events.php, όπου μπορείτε και να υποβάλετε συμμετοχή επιλέγοντας την αντίστοιχη ελληνική περιφέρεια του workshop του ενδιαφέροντος σας.
 

Δικτυακοί τόποι ελληνικών συνεργασιών

Για την ανάδειξη του έργου των Ελλήνων εκπαιδευτικών και μαθητών που υλοποιούν eTwinning συνεργασίες, η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης συγκεντρώνει και προβάλλει τους ενδιαφέροντες ιστοτόπους των ελληνικών συνεργασιών, εντός και εκτός Twinspace. Αν ενδιαφέρεστε να δείτε το έργο των ενεργών eTwinners και να πάρετε ιδέες για το δικό σας έργο, επισκεφτείτε:
http://www.etwinning.gr/index.php?pubId=1&issueId=3&sectionId=46&articleId=344
Περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις eTwinning ιστοτόπων στο etwinning@sch.gr για να τους προβάλλουμε! 
 

Έχετε εγγραφεί και δεν μπορείτε να βρείτε συνεργάτη;

Πιθανόν κατά την εγγραφή σας παρείχατε τα στοιχεία σχετικά με εσάς και το θέμα του έργου που σας ενδιαφέρει στα Ελληνικά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τα καταλάβουν οι αλλόγλωσσοι πιθανοί συνεργάτες σας. Τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται στον Twinfinder εν είδει μικρής αγγελίας για το έργο που προτείνετε, με σκοπό να σας προσεγγίσουν άλλα εγγεγραμμένα σχολεία από το ευρύ δίκτυο eTwinning. Προτείνεται τα στοιχεία εγγραφής να παρέχονται στη γλώσσα συνεργασίας που σας ενδιαφέρει.  
 
Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να αλλάξετε τα στοιχεία σας μέσω του eTwinning Desktop.
Αφού κάνετε login με το όνομα και τον κωδικό χρήστη που δηλώσατε κατά την εγγραφή σας, επιλέξτε  «Προφίλ» -> «Διαχείριση του προφίλ των χρηστών» και πατήστε πάνω στο   για την αλλαγή των στοιχείων σας και των στοιχείων του σχολείου.


ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 

2α Ευρωπαϊκά βραβεία eTwinning - Αξιολόγηση υποβεβλημένων συνεργασιών

Για την πανευρωπαϊκή αναγνώριση των καλύτερων eTwinning συνεργασιών, η Κεντρική Υπηρεσία Στήριξης οργανώνει για δεύτερη χρονιά τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό eTwinning. Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών στα βραβεία eTwinning έληξε στις 15 Δεκεμβρίου. Οι συμμετοχές βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης. Συνολικά, έχουν υποβληθεί 350 συνεργασίες στα βραβεία eTwinning.
Η τελετή βράβευσης των ευρωπαϊκών βραβείων eTwinning θα γίνει στις Βρυξέλλες στο Βέλγιο, στο ετήσιο συνέδριο eTwinning 2007, από 23 έως 25 Φεβρουαρίου 2007.
Μετά την μεγάλη επιτυχία που έδρεψαν οι ελληνικές σχολικές μονάδες στον πρώτο διαγωνισμό eTwinning, όπου απέσπασαν 6 βραβεία και εκτίναξαν την Ελλάδα στην πρώτη θέση σε αριθμό βραβείων μεταξύ των 28 συμμετεχόντων κρατών στο eTwinning, ευχόμαστε καλή επιτυχία στο ποιοτικό έργο των Ελλήνων εκπαιδευτικών και μαθητών και αυτή τη χρονιά. Εις αναμονή των αποτελεσμάτων λοιπόν…
Διαβάστε σχετικά με την αξιολόγηση για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία eTwinning 2007
 

Αποφάσεις για το Νέο Έτος: Προχωρώντας με το eTwinning!

Όταν έρχεται η στιγμή για τις αποφάσεις του Νέου Έτους, στο πλαίσιο ενός eTwinning έργου συνεργασίας υπάρχουν πολλές διαθέσιμες πηγές, για να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε με το eTwinning ή να εμπλουτίσετε μια υπάρχουσα συνεργασία. Αν ψάχνετε για έμπνευση ή τρόπους να προσθέσετε δραστηριότητες στο έργο σας, ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω:
 • Έμπνευση: Χρειάζεστε ιδέες για το πώς να ξεκινήσετε;
 • Λύσεις για την εύρεση συνεργατών: Αντιμετωπίζετε πρόβλημα για να βρείτε ένα συνεργάτη;
 • Ανάπτυξη Έργου: Επιθυμείτε να βελτιώσετε το έργο σας;
Διαβάστε περισσότερα…
 

Πρόσκληση για συνεργασία: Σχολική ορχήστρα αναζητά συνεργάτη για έργο μουσικής ανταλλαγής

Η ορχήστρα του Erich Kaestner High School/ Junior College Eislingen της Νότιας Γερμανίας αναζητά μια έγχορδη ορχήστρα, μια ομάδα χορού και/ ή μια καλλιτεχνική ομάδα δημιουργίας πολυμέσων για να συμμετάσχουν σε ένα διεθνές ορχηστρικό έργο. Το πρόγραμμα μπορεί να είναι επί παραδείγματι "Εικόνες μιας έκθεσης" του Mussorgsky, κλασική ή μπαρόκ μουσική ή ένα γενικό θέμα που να ενδιαφέρει και τις δύο ομάδες ("κινήσεις", "χρώματα", "εποχές" κ.α.).
 • Ηλικιακή ομάδα: 11-19 ετών (Γυμνάσιο/ Λύκειο)
 • Αριθμός μελών ομάδων: 25-30 μαθητές και από τους δύο συνεργάτες
 • Χρόνος υλοποίησης: Καλοκαίρι/ Φθινόπωρο 2007
 • Δραστηριότητες: Πραγματοποίηση κονσέρτων σε χαρακτηριστικά μέρη και στις δύο συμμετέχουσες χώρες
 • Χώρες: Οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης ή εκτός αυτής
 • Εμπειρία: Η γερμανική ορχήστρα έχει υλοποιήσει παρόμοια έργα με σχολεία της Ασίας (Σιγκαπούρη, St. Margaret"s Sec School, Χονγκ - Κονγκ,German School) και της Ευρώπης (Oyonnax, Γαλλία, Conservatoire National)
Ενωθείτε στη μουσική!
Αν ενδιαφέρεστε στείλτε mail στη δ/νση: badesteffi@yahoo.com. Περισσότερες πληροφορίες  www.ekg-eislingen.de ή www.thebachpeople.com.