��� eTwinning

19o Ενημερωτικό δελτίο της Ελληνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της δράσης eTwinning 

Απρίλιος 2007

* Το ενημερωτικό δελτίο του μηνός Μαρτίου 2007 δε διαμοιράστηκε λόγω τεχνικών δυσλειτουργιών που προέκυψαν από τη μεταφορά  του ΥπΕΠΘ σε νέες κτηριακές εγκαταστάσεις
 
Αγαπητοί αναγνώστες,
Το eTwinning, η παιδαγωγική δράση της ηλεκτρονικής αδελφοποίησης που «γεφυρώνει» τα σχολεία της Ευρώπης με τη βοήθεια των Νέων Τεχνολογιών, κλείνει σύντομα 3 χρόνια εφαρμογής υπό τη σκέπη του προγράμματος eLearning και εντάσσεται εφεξής στο πρόγραμμα για τη Δια Βίου Μάθηση. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning διοργανώνει εθνικό διαγωνισμό καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης «Το νόημα της Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης». Διαβάστε σχετικά στο χωρίο «Νέα της Ελληνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης».
 
Μάθετε επίσης για τον διαγωνισμό της Άνοιξης της Ευρώπης 2007, ο οποίος μπορεί πολύ όμορφα να ενταχθεί στις eTwinning συνεργασίες σας. Διαβάστε για τις εμπειρίες των συναδέλφων σας και των μαθητών τους, νικητών των 2ων Ευρωπαϊκών βραβείων eTwinning, στην Κατασκήνωση eTwinning 2007. Του χρόνου μπορεί να είστε εσείς στη θέση τους! Τέλος ενημερωθείτε για τις νέες υπηρεσίες του ιστοτόπου www.etwinning.gr και ενημερώστε τις καλένδες σας με τα επερχόμενα συνέδρια όπου παρουσιάζεται το eTwinning.   
 
Τα περιεχόμενα του ενημερωτικού μας δελτίου αυτόν τον μήνα είναι:
 
Αν επιθυμείτε να αναδείξετε τη συνεργασία σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
ktpk@ypepth.gr ή ktpl@ypepth.gr, ή στείλτε μήνυμα στο: etwinning@sch.gr
παρουσιάζοντας σύντομα τη συνεργασία σας – ώστε να την αναρτήσουμε στο http://etwinning.sch.gr και να την προωθήσουμε προς δημοσίευση στο www.etwinning.net.
 

ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 

Τρία χρόνια eTwinning: Εθνικός διαγωνισμός δημιουργίας και έκφρασης: «Το νόημα της ηλεκτρονικής αδελφοποίησης»

Η δράση της Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης eTwinning εορτάζει τα τρία χρόνια εφαρμογής της στα σχολεία της Ευρώπης! Με αφορμή την επιτυχημένη τριετία του eTwinning και της μετάβασης της δράσης από το πρόγραμμα eLearning στο πρόγραμμα για τη Δια Βίου Μάθηση, η ελληνική υπηρεσία υποστήριξης της δράσης έχει τη χαρά να διοργανώσει εθνικό eTwinning διαγωνισμό δημιουργίας και έκφρασης, ο οποίος τιτλοφορείται: «Το νόημα της ηλεκτρονικής αδελφοποίησης». Στον διαγωνισμό έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν συμμετοχή μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους από εγγεγραμμένες ελληνικές σχολικές μονάδες στο eTwinning ή από ελληνικές σχολικές μονάδες που υλοποιούν μια eTwinning συνεργασία.  
Οι νεότεροι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό με ζωγραφιές και σχέδια που θα εκφράζουν την άποψή τους για τη σημασία της ηλεκτρονικής αδελφοποίησης, ενώ οι μεγαλύτεροι μαθητές μπορούν να παρουσιάσουν μικρής διάρκειας ψηφιακά βίντεο πάνω στο ίδιο θέμα.
Καταληκτική ημερομηνία για υποψηφιότητες ορίζεται η 30η Σεπτεμβρίου 2007.

Οι κατηγορίες, τα κριτήρια αξιολόγησης, τα βραβεία και ο χρόνος της τελετής βράβευσης θα ανακοινωθούν τον προσεχή καιρό στο www.etwinning.gr

Ενωθείτε μαζί μας, εσείς και οι μαθητές σας, στην εορτή για τα τρία επιτυχημένα χρόνια του eTwinning, που έχουν χαρίσει ήδη σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς και μαθητές μια ανεπανάληπτη παιδαγωγική εμπειρία!
 
 

Δείτε όλες τις ελληνικές συνεργασίες ανά περιοχή της Ελλάδος!

Η εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning σας δίνει πλέον τη δυνατότητα να δείτε όλα τα eTwinning έργα όπου συμμετέχουν ελληνικά σχολεία, κατηγοριοποιημένα ανά ελληνική περιφέρεια. Επισκεφτείτε τη δ/νση: http://www.etwinning.gr/projects_gallery/project_map.php και επιλέξτε την ελληνική περιφέρεια που επιθυμείτε για να δείτε τις ελληνικές συνεργασίες που υλοποιούνται στην περιοχή. Η εφαρμογή θα ανανεώνεται 2 φορές το μήνα με τις νέες εγγραφές.     
 
 

Το eTwinning ταξιδεύει στο 4ο Συνέδριο της Σύρου για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση

Το 4ο συνέδριο Σύρου για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση διοργανώνεται υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ στις 4 , 5 και 6 Μαΐου 2007.
Σκοπός του Συνεδρίου είναι ο γόνιμος προβληματισμός και ο δημιουργικός διάλογος αναφορικά με την εφαρμογή των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση καθώς και με τις πρακτικές εφαρμογής τους που διαμορφώνονται στο σημερινό σχολείο.
Το eTwinning θα δώσει δυναμικά το παρόν στο συνέδριο, με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και ένα ειδικό στρογγυλό τραπέζι που θα συντονίσουν τα μέλη της Ελληνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης και οι προωθητές eTwinning. Σας περιμένουμε!
Πληροφορίες για το 4ο Συνέδριο Σύρου: www.e-diktyo.eu, www.epyna.gr
 
 

Παρουσίαση του eTwinning στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ειδικής Αγωγής

Η Εταιρεία Ειδικής Παιδαγωγικής Ελλάδος σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργάνωσαν το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ειδικής Αγωγής με θέμα "Η Ειδική Αγωγή στην κοινωνία της Γνώσης", στις 26-29 Απριλίου 2007, στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το eTwinning παρουσιάστηκε από την ειδική προωθήτρια eTwinning ειδικής αγωγής κ. Ν. Χατζηχαλεπλή στο "Στρογγυλό τραπέζι" με θέμα "Τεχνολογία και Ειδική Εκπαίδευση", όπου καταδείχτηκε πως μπορεί το eTwinning να συνεισφέρει στον χώρο της Ειδικής Αγωγής και παρουσιάστηκαν προτάσεις έργων ανά κατηγορία αναπηρίας.
Το πρόγραμμα του συνεδρίου
Δείτε την εισήγηση «eTwinning και Ειδική Αγωγή»
 
 

 

ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 

Κατασκήνωση του eTwinning 2007: Γιορτάζοντας την Ευρώπη με το eTwinning

Από τις 25 έως τις 29 Απριλίου, οι νικητές των Βραβείων eTwinning 2007 θα κατευθύνονται προς το Città del Mare, Σικελία, για τη δεύτερη ετήσια κατασκήνωση του eTwinning.
Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των τριών έργων που βραβεύθηκαν στις 23 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες ως τα κορυφαία eTwinning έργα στην Ευρώπη για το σχολικό έτος 2005-2006, θα περάσουν μαζί τρεισήμισι ημέρες στην ηλιόλουστη Σικελία, για να συναντήσουν τους συνεργάτες τους πρόσωπο με πρόσωπο και να μάθουν για τα εργαλεία των ΤΠΕ.
Υπό το φως της 50ης επετείου της Συνθήκης της Ρώμης, το θέμα της Κατασκήνωσης είναι ‘Γιορτάζοντας την Ευρώπη με το eTwinning’. Εκτός από τη συνάντηση με τους φίλους από άλλες χώρες, οι μαθητές θα αφιερώσουν επίσης χρόνο να μάθουν για την ιστορία και την καθημερινή λειτουργία των Ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.
Διαβάστε περισσότερα για την κατασκήνωση eTwinning 2007
Το ιστολόγιο των νικητών!
 

Συμμετάσχετε στην Άνοιξη της Ευρώπης 2007!

Για 5η συνεχόμενη χρονιά, η χώρα μας συμμετέχει στο πρόγραμμα “Άνοιξη της Ευρώπης”. Η Άνοιξη της Ευρώπης είναι μία ετήσια πρωτοβουλία που βασίζεται στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών και στοχεύει να ενθαρρύνει τους νέους να συζητήσουν, να στοχαστούν, να μάθουν και να κάνουν τις φωνές τους να ακουστούν σχετικά με Ευρωπαϊκά θέματα.

Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την 50η επέτειο της Συνθήκης της Ρώμης. Γι’ αυτό, το θέμα που επιλέχθηκε για την Άνοιξη της Ευρώπης 2007 είναι “Όλοι μαζί από το 1957: τα Σχολεία γιορτάζουν την Ευρώπη”. Αυτή η επέτειος είναι μία ευκαιρία για να γίνουν γνωστά τα μέχρι τώρα επιτεύγματα της ΕΕ και να ενταθεί η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης.
Η νέα έκδοση της Άνοιξης της Ευρώπης θα διεξαχθεί από τις 26 Μαρτίου – εορτάζοντας την 50η επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης της Ρώμης – έως τις 30 Ιουνίου 2007, δίνοντας ειδική έμφαση στην 9η Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές θα βρουν ιδέες και προτάσεις για τη διοργάνωση εκδηλώσεων καθώς και παιδαγωγικές πηγές, δραστηριότητες για την τάξη, διαγωνισμούς, παιδαγωγικά παιχνίδια και εκπαιδευτικά εργαλεία στην ιστοσελίδα του προγράμματος: http://www.springday2007.net
Σας προσκαλούμε λοιπόν να λάβετε μέρος μαζί με χιλιάδες άλλα ευρωπαϊκά σχολεία στην Άνοιξη της Ευρώπης 2007. Για να συμμετέχετε σε οποιαδήποτε δραστηριότητα πρέπει πρώτα να εγγράψετε το σχολείο σας. Η εγγραφή δεν είναι δεσμευτική.
Εγγραφείτε στη διεύθυνση:
http://www.springday2007.net/ww/el/pub/spring2007/misc/register.cfm