��� eTwinning

20o Ενημερωτικό δελτίο της Ελληνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της δράσης eTwinningΜάϊος 2007

Αγαπητοί αναγνώστες,
και αυτόν τον μήνα σας ενημερώνουμε για τα νεότερα σχετικά με τη δράση της ηλεκτρονικής αδελφοποίησης. Διαβάστε στο ενημερωτικό μας δελτίο σχετικά με την τιμητική διάκριση της δράσης eTwinning,στην οποία απονεμήθηκε το Παγκόσμιο Χρυσό Βραβείο Επίδρασης στη Μάθηση, μεταξύ 25 άλλων αναγνωρισμένων φιναλίστ! Σας υπενθυμίζουμε επίσης τον εθνικό διαγωνισμό καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης «Το νόημα της Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης» που διοργανώνει στις αρχές του ερχόμενου σχολικού έτους η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning για όλα τα ελληνικά σχολεία που ενδιαφέρονται για τη δράση. Διαβάστε σχετικά στο χωρίο «Νέα της Ελληνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης» και εμπλέξτε τους μαθητές σας!
Ενημερωθείτε σχετικά με τη νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη σύσταση του σώματος των eTwinning προωθητών 2007-2008, 16μηνης θητείας. Πιθανόν να είστε εσείς ένας από τους επόμενους προωθητές της δράσης ηλεκτρονικής αδελφοποίησης!   
Σας καλούμε τέλος να συνεισφέρετε στη βελτίωση του eTwinning με τη συμμετοχή σας σε online έρευνα που διενεργείται για λογαριασμό της ΕΕ – η συμβολή σας είναι πολύτιμη και ουσιαστική για την καλή συνέχιση της δράσης.   
 
Τα περιεχόμενα του ενημερωτικού μας δελτίου αυτόν τον μήνα είναι:
 
Αν επιθυμείτε να αναδείξετε τη συνεργασία σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
ktpk@ypepth.gr ή ktpl@ypepth.gr, ή στείλτε μήνυμα στο: etwinning@sch.gr
παρουσιάζοντας σύντομα τη συνεργασία σας – ώστε να την αναρτήσουμε στο http://etwinning.sch.gr και να την προωθήσουμε προς δημοσίευση στο www.etwinning.net.
 

ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 

Εθνικός διαγωνισμός eTwinning δημιουργίας και έκφρασης: «Το νόημα της ηλεκτρονικής αδελφοποίησης»

Η δράση της Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης eTwinning εορτάζει τα τρία χρόνια εφαρμογής της στα σχολεία της Ευρώπης! Με αφορμή την επιτυχημένη τριετία του eTwinning και της μετάβασης της δράσης από το πρόγραμμα eLearning στο πρόγραμμα για τη Δια Βίου Μάθηση, η ελληνική υπηρεσία υποστήριξης της δράσης έχει τη χαρά να διοργανώσει εθνικό eTwinning διαγωνισμό δημιουργίας και έκφρασης, ο οποίος τιτλοφορείται: «Το νόημα της ηλεκτρονικής αδελφοποίησης». Στον διαγωνισμό έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν συμμετοχή μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους από εγγεγραμμένες ελληνικές σχολικές μονάδες στο eTwinning ή από ελληνικές σχολικές μονάδες που υλοποιούν μια eTwinning συνεργασία.  
Οι νεότεροι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό με ζωγραφιές και σχέδια που θα εκφράζουν την άποψή τους για τη σημασία της ηλεκτρονικής αδελφοποίησης, ενώ οι μεγαλύτεροι μαθητές μπορούν να παρουσιάσουν μικρής διάρκειας ψηφιακά βίντεο πάνω στο ίδιο θέμα.
Καταληκτική ημερομηνία για υποψηφιότητες ορίζεται η 30η Σεπτεμβρίου 2007.
 

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη σύσταση του νέου σώματος των προωθητών eTwinning 2007-2008, 16μηνης θητείας

Η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης, με δεδομένη την επιτυχία της ομάδας προωθητών eTwinning η οποία έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην εξάπλωση της δράσης πανελλαδικά έως σήμερα, επαναπροκηρύσσει θέσεις προωθητών με θητεία από τον Σεπτέμβριο του 2007 έως τον Δεκέμβριο του 2008 (16μηνης διάρκειας).
Η ομάδα των προωθητών θα επιμορφωθεί ειδικά με σεμινάρια για το πρόγραμμα eTwinning καθώς και για τα εργαλεία εγγραφής και αδελφοποίησης στην κεντρική πύλη. Κάθε προωθητής θα αναλάβει τη διοργάνωση 1-2 εκδηλώσεων ενημέρωσης κατά τόπους καθώς και την υποστήριξη των eTwinning συνεργασιών στην περιοχή ευθύνης του/της, με την υποστήριξη της ΕΥΥ.
Στην επιλογή των προωθητών θα ληφθεί υπόψη η πρωτύτερη ενασχόληση με ευρωπαϊκά προγράμματα, η ενεργός ενασχόληση με το eTwinning, η ενσωμάτωση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία, η καλή γνώση ξένων γλωσσών κ.α.
Η υποβολή των υποψηφιοτήτων θα γίνει ηλεκτρονικά και η φόρμα υποβολής ενδιαφέροντος θα ενεργοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στο www.etwinning.gr.
 
 

Δείτε όλες τις ελληνικές συνεργασίες ανά περιοχή της Ελλάδος!

Η εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning σας δίνει πλέον τη δυνατότητα να δείτε όλα τα eTwinning έργα όπου συμμετέχουν ελληνικά σχολεία, κατηγοριοποιημένα ανά ελληνική περιφέρεια. Επισκεφτείτε τη δ/νση: http://www.etwinning.gr/projects_gallery/project_map.php και επιλέξτε την ελληνική περιφέρεια που επιθυμείτε για να δείτε τις ελληνικές συνεργασίες που υλοποιούνται στην περιοχή. Η εφαρμογή θα ανανεώνεται 2 φορές το μήνα με τις νέες εγγραφές.     
 
 

ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 

Βοηθήστε μας στη βελτίωση του eTwinning!

....συμπληρώνοντας μια online έρευνα η οποία έχει προδιαγραφεί από την ΕΕ, ώστε να αξιολογηθεί η πορεία της δράσης έως τώρα και να βελτιωθεί η δράση της Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης για το μέλλον.
Η δράση eTwinning συμπληρώνει 3 χρόνια επιτυχούς πορείας, υπό τη σκέπη του προγράματος eLearning (2004-2006). Εφεξής, η δράση εντάσσεται κάτω από το Πρόγραμμα για τη Διά Βίου Μάθηση, ως υποδράση του Comenius. Σε αυτήν την κομβική στιγμή ζητείται από την ΕΕ η αποτύπωση της γνώμης των Ευρωπαίων εκπαιδευτικών που συμμετέχουν ενεργά στη δράση, με στόχο την αξιολόγηση του προγράμματος και την καλύτερη συνέχιση του.
Παρακαλούμε αφιερώστε 15" από τον χρόνο σας για να συμμετάσχετε στην έρευνα eTwinning στη δ/νση:
http://www.etwinning.net/ww/en/pub/etwinning/news/articles/etwinning_survey.htm.
 Η άποψή σας είναι πολύτιμη!
 

Η δράση της ηλεκτρονικής αδελφοποίησης κερδίζει το Παγκόσμιο Χρυσό Βραβείο Επίδρασης στη Μάθηση!

Στις 19 Απριλίου, το eTwinning βραβεύθηκε με το «Χρυσό Βραβείο Επίδρασης στη Μάθηση» στο Συνέδριο ‘Επίδραση στη Μάθηση 2007’, στο Βανκούβερ του Καναδά, που οργάνωσε η Παγκόσμια Κοινοπραξία Μάθησης IMS (IMS GLC).

Ο διαγωνισμός αυτός, ήταν ο πρώτος παγκόσμιος διαγωνισμός σχετικά με την υψηλή επίδραση της χρήσης της τεχνολογίας στην εκμάθηση. Ένα σύνολο είκοσι πέντε φιναλίστ, από υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν παγκοσμίως, προσκλήθηκαν στο συνέδριο Επίδραση στη Μάθηση στο Βανκούβερ για να κριθούν από ένα σύνολο έξι κριτικών και από τη συνδυασμένη ψηφοφορία των συμμετεχόντων, η οποία χρησίμευσε σαν έβδομος κριτής.
Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη διάκριση εδώ.