Δράση διαδικτυακών μαθημάτων (online lessons)
Contact Seminars
Σεμινάρια Εξεύρεσης Συνεργατών
eTwinning PDW
Εργαστήρια Επαγγελματικής Ανάπτυξης
eTwinning events
Ενημερωτικές Ημερίδες Πρεσβευτών
Μόλις οι μαθητές έχουν πρόσβαση στο TwinSpace*. μπορείτε να τους πείτε να ξεκινήσουν με  τα ακόλουθα:

Δημιουργία του προφίλ: Κάθε μαθητής μπορεί να δημιουργήσει το προσωπικό του προφίλ ανεβάζοντας μια φωτογραφία του. περιγράφοντας τα ενδιαφέροντα του. τα χόμπι του. τα αγαπημένα του φαγητά. κ.λπ. (Σημείωση: Όλες οι πληροφορίες του προφίλ των μαθητών παραμένει προστατευμένες στο TwinSpace και δεν θα είναι ορατές από αλλού).
 
Γνωρίζοντας τους άλλους: Οι μαθητές μπορούν να περιηγηθούν  στο προφίλ των συμμαθητών και των εταίρων τους για να μάθουν γι "αυτούς. Μπορούν επίσης να έρθουν σε επαφή με την αποστολή ενός εσωτερικού  μηνύματός αλληλογραφίας ή να γράψουν στο τοίχο κάποιου μαθητή. 
 

Α.  Γωνιά των μαθητών (Pupils Corner): Η περιοχή αυτή του TwinSpace απευθύνεται «μόνο σε μαθητές».  Εδώ οι μαθητές μπορούν να θέτουν ερωτήσεις οι μεν στους δε. να ανταλλάσουν πληροφορίες και να αναπτύσσουν φιλίες- ίσως και ανεξάρτητα από το  σχέδιο εργασίας του προγράμματος. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν φυσικά να μπαίνουν στο χώρο και να επιβλέπουν αν χρειάζεται. όμως. παραμένει μια περιοχή από τους μαθητές για τους μαθητές.

Τι μπορούν να κάνουν στη Γωνιά των Μαθητών ( Pupils Corner);

  • Δημιουργούν και απαντούν σε θέματα του φόρουμ
  • Συμβάλλουν στις αναρτήσεις ενός wiki
  • Ανταλλάσουν αρχεία
ΒΧρησιμοποιώντας τοTwinSpace :  Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων του προγράμματος. οι μαθητές μπορούν να εμπλακούν  σε ένα μεγάλο αριθμό δραστηριοτήτων μέσα από το TwinSpace. Μπορούν να δουλεύουν ανεξάρτητα ή ως ομάδα. ανάλογα με τον τρόπο οργάνωσης των δραστηριοτήτων από τους εκπαιδευτικούς.

Όλοι οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ακόλουθα εργαλεία:

Chat: κάθε TwinSpace διαθέτει ένα ιδιωτικό chat room για κάθε πρόγραμμα για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές δίνοντας τους τη δυνατότητα να συνομιλούν σε πραγματικό χρόνο. Το εργαλείο αυτό  επιτρέπει επίσης  επιμέρους συζητήσεις μεταξύ των συμμετεχόντων. Για παράδειγμα. οι εκπαιδευτικοί  μπορούν να αρχίσουν μια συζήτηση chat κατά τη διάρκεια μίας άλλης  συζήτησης  που λαμβάνει χώρα μεταξύ των μαθητών.

Wiki: ως ένα ιδανικό συνεργατικό εργαλείο. οι μαθητές μπορούν να δουλέψουν σε κοινά έγγραφα και δραστηριότητες μέσα σε ένα κοινό wiki. Όπως στην Wikipedia.  όλοι μπορούν να συμβάλλουν στο τελικό προϊόν.

Forum: ως εναλλακτικά στα chat που λειτουργούν σε πραγματικό χρόνο. τα forums επιτρέπουν στους μαθητές να κρατούν συζητήσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το  forum  είναι ακόμη ένας θαυμάσιος τρόπος για να σχολιάζουν οι μαθητές κάποια συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Ιστολόγιο(Blog): όλοι οι μαθητές μπορούν να συμβάλλουν στο ιστολόγιο του προγράμματος καθώς και στα ιστολόγια στην περιοχή των δραστηριοτήτων (activities area).  Το ιστολόγιο  αποτελεί ένα καλό μέσο εξάσκησης της γραφής και  της ανάπτυξης της δημιουργικότητας.
 
Διαδικτυακό περιεχόμενο (Web content): καθώς είναι το πιο ευέλικτο εργαλείο. όσον αφορά το σχεδιασμό και την προσθήκη περιεχομένου. όλοι οι μαθητές μπορούν να γράψουν και να προσθέσουν περιεχόμενο (κείμενο. φωτογραφίες. αρχεία βίντεο κ.ά.) σε μία διαδικτυακή σελίδα περιεχομένου. Είναι ιδανική περιοχή για επίδειξη της δουλειάς τους.
 
Αρχεία (File archives):  για να αποθηκεύουν οι μαθητές όλα τα έγγραφα. βίντεο. παρουσιάσεις κ.τ.λ. μέσα στο TwinSpace του προγράμματος. μπορούν να ανεβάζουν έναν απεριόριστο αριθμό αρχείων. όχι μεγαλύτερο από 20ΜΒ το καθένα.
 
Γκαλερί εικόνων (Image gallery): Όπως  και στα αρχεία (file archive). με τον ίδιο τρόπο εδώ  μπορούν να ανεβάζουν φωτογραφίες στην γκαλερί εικόνων ( image gallery).
Μαθητές που έχουν τον ρόλο του διαχειριστή μπορούν. επιπλέον.  να χρησιμοποιήσουν τα παρακάτω εργαλεία:

Δημιουργία Δραστηριοτήτων (Activities creation): οι μαθητές- διαχειριστές έχουν την ευκαιρία να συμβάλλουν στη δομή και στη διάταξη ολόκληρου του TwinSpace  δημιουργώντας περιοχές δραστηριοτήτων μέσα στο Activities section καθώς και τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν στους χώρους αυτούς.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* Ε: Πώς μπορώ να προσκαλέσω μαθητές στο TwinSpace;
A: Αφού υποβάλετε το όνομα και το επώνυμο των μαθητών (παρακαλώ αποφύγετε ειδικούς χαρακτήρες). το σύστημα θα προτείνει ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης για τον καθένα από τους μαθητές που έχουν προσκληθεί. Σημειώστε αυτά τα δεδομένα. για να μπορέσετε να τους πείτε πώς να συνδεθούν. Στη συνέχεια κάντε κλικ στην υποβολή και ελέγξτε στη σελίδα σχολίων αν η πρόσκληση ήταν επιτυχής.

Ε: Από πού θα συνδεθούν οι προσκεκλημένοι στο TwinSpace;
A: Οι μαθητές και οι επισκέπτες μπορούν να συνδεθούν μόνο μέσω του URL: http://new-twinspace.etwinning.net. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συνδεθούν μέσω του ίδιου URL. Αν έχουν προσκληθεί ως μέρος του έργου μέσω του Desktop. κάτι που συνιστάται. μπορούν να έχουν πρόσβαση στο TwinSpace απευθείας μέσω του Desktop (Τα Έργα Μου. Είσοδος στο ΤwinSpace).
 
Ε: Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ μαθητή-διαχειριστή και μαθητή-μέλους;
A: Ο μαθητής-διαχειριστής μπορεί να προσθέσει εφαρμογές στις σελίδες Δραστηριότητας ή στη γωνιά των μαθητών. Μπορεί επίσης να διαχειριστεί ανακοινώσεις σε blog και εισερχόμενα σε αρχεία και φόρουμ.

Ε: Είναι δυνατόν να εξαιρεθούν κάποιοι μαθητές από μερικές δραστηριότητες. π.χ. το chat; Αν ναι. πώς λειτουργεί;
A: Αυτό δεν είναι δυνατόν.

Ε: Μπορεί ένας εκπαιδευτικός να ελέγξει/παρακολουθήσει αυτά που λένε τα παιδιά μεταξύ τους στον τομέα των μαθητών;
A: Ναι. οι εκπαιδευτικοί διαχειριστές μπορούν να το ελέγξουν. ανά πάσα στιγμή. αλλά δεν προειδοποιούνται αυτόματα. Οι πληροφορίες στο πλαίσιο του τομέα των μαθητών δεν θα είναι ποτέ διαθέσιμες στο ευρύ
Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.