Δράση διαδικτυακών μαθημάτων (online lessons)
Contact Seminars
Σεμινάρια Εξεύρεσης Συνεργατών
eTwinning PDW
Εργαστήρια Επαγγελματικής Ανάπτυξης
eTwinning events
Ενημερωτικές Ημερίδες Πρεσβευτών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Το  γραφείο  Πολιτ/κών Θεμάτων  και Καλλιτ/κών Αγώνων της  Δ.Δ. Εκπ/σης Β΄Αθήνας. σε συνεργασία:

 - με την Εθνική Υπηρεσία  Υποστήριξης eTwinning του ΥΠΕΠΘ και

 - την Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το Πρόγραμμα "Δια Βίου Μάθηση".

σας προσκαλούν στην Ημερίδα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων. η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008 και ώρα 17.00-20.00. στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού (Αρσάκη 1. Πλατεία Μιχαλακοπούλου. Π.Ψυχικό).

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως ακολούθως:

 


 

17.00-18.00: "Παρουσίαση του Προγράμματος για τη Δια Βίου Μάθηση στη Σχολική Εκπαίδευση: Ευκαιρίες συνεργασίας στα σχολεία". Ομιλητής: Λεωνίδας Παπαστεργίου. Συντονιστής τομεακού προγράμματος Comenius

18.00-18.20: Eρωτήσεις κοινού

18.20-18.40: Διάλειμμα

18.40-19.40: "Παρουσίαση του Προγράμματος eTwinning: Αδελφοποίηση των σχολείων της Ευρώπης με όχημα τις Νέες Τεχνολογίες". Ομιλήτρια: Γεωργία Κατσιφαράκη. Mέλος της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης eTwinning

19.40-20.00: Eρωτήσεις κοινού

 


 

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών σχετικά με το ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τη Δια Βίου Μάθηση και τις επιμέρους ευρωπαϊκές δράσεις Comenius και eTwinning. ώστε οι εκπαιδευτικοί να συμβάλουν ενεργά:

  • στο "άνοιγμα" του ελληνικού σχολείου σε εκπαιδευτικά δρώμενα που προσφέρουν προστιθέμενη αξία στην εκπαιδευτική διαδικασία. μέσα από την ευρωπαϊκή διάσταση και τη βιωματική/συνεργατική μάθηση.
  • Στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών με βοήθημα τις Νέες Τεχνολογίες. όπως αυτές κρίνονται αναγκαίες για το άνοιγμα νέων οριζόντων στο χώρο της εκπαίδευσης στη σημερινή εποχή.

Η ημερίδα απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς της Α/ θμιας και Δ/μιας Εκπ/σης Β΄Αθήνας.

 

Πληροφορίες:
Γραφείο Πολιτ/κών Θεμάτων και Καλλιτ/κών Αγώνων Β" Αθήνας / Υπεύθυνη κα Ειρήνη-Μαρία Κουρή (τηλ. 210-6017220)
Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. 801-11-38946

 

 

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.