Δράση διαδικτυακών μαθημάτων (online lessons)
Contact Seminars
Σεμινάρια Εξεύρεσης Συνεργατών
eTwinning PDW
Εργαστήρια Επαγγελματικής Ανάπτυξης
eTwinning events
Ενημερωτικές Ημερίδες Πρεσβευτών

netlogo

Δημιουργικότητα σημαίνει να επινοεί κανείς κάτι που δεν υπήρχε πριν και να αναζητεί νέες λύσεις και μορφές. Αποτελεί θεμελιώδη διάσταση της ανθρώπινης δραστηριότητας. Αναπτύσσεται όπου υπάρχει διάλογος ανάμεσα σε πολιτισμούς, σε ένα ελεύθερο, ανοιχτό και πολύμορφο περιβάλλον με κοινωνική ισότητα και ισότητα μεταξύ των φύλων, διασφαλίζοντας για όλους ανεξαιρέτως  το δικαίωμα να αξιοποιούν το δημιουργικό τους ταλέντο. 

 Πολλοί σημαντικοί ερευνητές στο πεδίο της δημιουργικότητας διαπραγματεύονται τις σημαντικές εκείνες συμπεριφορές που σχετίζονται με αυτή (De Bono, 2003;Gardner, 1993; Runco & Albert, 1990; Sternberg & Lubart, 1991 κ.α.). Αξιόλογες είναι και οι μελέτες εκείνες που επισημαίνουν τη σημασία του σχολείου στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας των μαθητών. Σύμφωνα με τις τελευταίες, η σχολική μάθηση πρέπει να είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να ανοίγει νέους δρόμους στη δημιουργικότητα των μαθητών (Lynch & Harris, 2001; Sternberg, 1999), λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη ότι η σχολική τάξη είναι ένα κοινωνικό και ακαδημαϊκό περιβάλλον στο οποίο λαμβάνουν χώρα η διδασκαλία, η μάθηση, αλλά και πλήθος κοινωνικών αλληλεπιδράσεων μεταξύ όλων των φορέων του σχολείου (εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, φορείς).
 
Στο πλαίσιο αυτό, η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης του eTwinning δημιουργεί το θεματικό Δίκτυο Net.gr για τη δημιουργικότητα το οποίο θα αποτελείται από ανθρώπους που θα μοιράζονται έναν κοινό σκοπό: την ανάπτυξη και την εφαρμογή ολοκληρωμένων συνεργατικών σχεδίων εκπαιδευτικής δράσης με άλλα ευρωπαϊκά σχολεία, αποσκοπώντας στην αποτελεσματική μετατόπιση από τις εκπαιδευτικές και μαθησιακές πρακτικές απομνημόνευσης και αποστήθισης, σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες που προωθούν και υποστηρίζουν συστηματικά την ανάπτυξη δημιουργικών ικανοτήτων, με την ενεργητική συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών. Οι εκπαιδευτικοί θα συνεργαστούν και θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν τις συνθήκες για  πολύτροπους εγγραμματισμούς (γλώσσα-επικοινωνία, μαθηματικά, επιστήμες, κοινωνική δράση), δίνοντας μεγάλη έμφαση στον ψηφιακό εγγραμματισμό, λόγω της ηλεκτρονικής φύσης του προγράμματος eΤwinning στο οποίο υπάγεται .
 
Η επιτυχής εκπόνηση όλων των σχετικών δραστηριοτήτων θα πιστοποιεί και την ολοκλήρωση της συμμετοχής του σχολείου στο Net.gr.
 
Το  θεματικό δίκτυο  Net.gr έχει αρχίσει να λειτουργεί από την 1η Σεπτεμβρίου του 2010 και θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους εκπαιδευτικούς που θα αποφασίσουν να οργανώσουν νέο πρόγραμμα με νέους ευρωπαίους συνεργάτες, σχετικό με τη δημιουργικότητα. Το νέο στοιχείο που προστίθεται φέτος είναι η ενότητα "δημιουργικότητα και διατροφή".
 

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος, μπορούν να κάνουν την προεγγραφή τους συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα

Ενεργοποιείστε όλους τους φορείς του σχολείου σας να συμμετέχουν στο πιλοτικό θεματικό δίκτυο  Net.gr Προωθήστε μια νέα νοοτροπία που οδηγεί στην εφαρμογή της δημιουργικότητας στη σχολική καθημερινότητα και κατά συνέπεια, στην ποιότητα, μέσα από ένα eTwinning πρόγραμμα, στα πλαίσια του θεματικού δικτύου  Net.gr. Δημιουργείστε μια νέα σχολική πραγματικότητα, πιο ελκυστική από κάθε άλλη φορά, για κάθε εμπλεκόμενο!

Άρχισαν οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2011 -2012!!! Μη χάνετε καθόλου χρόνο. Κάντε άμεσα την εγγραφή σας. Σας περιμένουμε!!! 

 

Περισσότερες πληροφορίες για το θεματικό Δίκτυο Net.gr για τη δημιουργικότητα, 2011-09-09

 

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.