Γκάμας Βασίλης - Μηχανικός Διαχείρισης Έργων

Εκπαίδευση:

Διδακτορικό Δίπλωμα στην Επιστήμη και Τεχνολογία Υπολογιστών, Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πατρών.

Δίπλωμα Μηχανικού Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Τηλ: 210 3350705
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
website: http://users.sch.gr/vgkamas
Ο Βασίλης Γκάμας γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1981. Έλαβε το Δίπλωμα Μηχανικού Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων από το τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου το 2004. Στην συνέχεια έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης και Διδακτορικό Δίπλωμα από το τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών το 2007 και το 2016 αντίστοιχα. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν αλγόριθμους και πρωτόκολλα για οπτικά δίκτυα και κατανεμημένα συστήματα.
 
Από το 2006, εργάζεται στην Διεύθυνση Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Δικτυακών Τεχνολογιών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων "Διόφαντος", συμμετέχοντας σε διάφορα εθνικά και ευρωπαϊκά αναπτυξιακά και ερευνητικά έργα στην περιοχή δικτύων ευρείας κλίμακας, ερευνητικών υποδομών και ηλεκτρονικών υπηρεσιών, αρχικά ως μηχανικός υποστήριξης χρηστών και συστημάτων και στην συνέχεια ως μηχανικός διαχείρισης έργων. Έχει συμμετάσχει στην κατάρτιση προτάσεων στην περιοχή των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, τόσο σε εθνικές προσκλήσεις (ΕΣΠΑ) όσο και σε ευρωπαϊκές προσκλήσεις (FP7, Horizon 2020, Interreg, Erasmus+). Από το 2007, διδάσκει ως έκτακτο διδακτικό προσωπικό σε διάφορα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα (ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ΤΕΙ Αθήνας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). 
 
Γνωρίζει Αγγλικά, διαθέτει 19 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια, και είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας. 

Ο Βασίλης Γκάμας γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1981. Έλαβε το Δίπλωμα Μηχανικού Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων από το τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων  του Πανεπιστημίου Αιγαίου  το 2004, και το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης σε Ολοκληρωμένα Συστήματα Υλικού και Λογισμικού από το τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής  του Πανεπιστημίου Πατρών  το 2006. Σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

Από το 2006, εργάζεται στην Διεύθυνση Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Δικτυακών Τεχνολογιών  του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων "Διόφαντος" , συμμετέχοντας σε διάφορα εθνικά και ευρωπαϊκά αναπτυξιακά και ερευνητικά προγράμματα στην περιοχή δικτύων ευρείας κλίμακας και ηλεκτρονικών υποδομών. Επιπλέον από το 2007 είναι εργαστηριακός συνεργάτης του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Πατρών  διδάσκοντας διάφορα μαθήματα σχετικά με την επιστήμη των υπολογιστών και δικτύων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν θέματα σχετικά με τεχνολογίες υπολογιστικού πλέγματος και ενεργο-αποδοτικούς σχεδιασμούς ασύρματων και οπτικών δικτύων.

 

Γνωρίζει Αγγλικά, διαθέτει 9 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια, και είναι μέλος της Ένωσης Μηχανικών Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας  και του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας .