Γκάμας Βασίλης - Μηχανικός Διαχείρισης Έργων

Εκπαίδευση:

Διδακτορικό Δίπλωμα στην Επιστήμη και Τεχνολογία Υπολογιστών, Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πατρών.

 

Δίπλωμα Μηχανικού Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Τηλ: 210 3350705
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

O Γκάμας Βασίλειος αποφοίτησε από το τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου το 2004. Επίσης έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης σε Ολοκληρωμένα Συστήματα Υλικού και Λογισμικού και διδακτορικό στην Επιστήμη Υπολογιστών από το τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών το 2006 και 2015 αντίστοιχα. Από το 2006, εργάζεται στην διεύθυνση Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Δικτυακών Τεχνολογιών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Υπολογιστών «Διόφαντος» συμμετέχοντας σε πληθώρα εθνικών και ευρωπαϊκών έργων στην περιοχή των δικτύων υψηλών ταχυτήτων, εκπαιδευτικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών και ηλεκτρονικών υποδομών. Έχει συμμετάσχει στην κατάρτιση προτάσεων στην περιοχή των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, τόσο σε εθνικές προσκλήσεις (ΕΣΠΑ) όσο και σε ευρωπαϊκές προσκλήσεις (FP7, Horizon 2020, Interreg, Erasmus+).

Από το 2016, συνεργάζεται με το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ως έκτακτο διδακτικό προσωπικό, διδάσκοντας διάφορα μαθήματα στην περιοχή των Δικτύων Υπολογιστών. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, διδάσκοντας διάφορα μαθήματα στην περιοχή των ΤΠΕ. Έχει δημοσιεύσει 20 άρθρα σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων και περιοδικά. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα εμπίπτουν στην περιοχή των οπτικών δικτύων και κατανεμημένων συστημάτων.