Ζαρούχας Θωμάς - Μηχανικός Ανάπτυξης

Εκπαίδευση:

Διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Τεχνολογίας Υπολογιστών (Παν/μιο Πατρών)

Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Τεχνολογίας Υπολογιστών (Παν/μιο Πατρών)

Τηλ:
e-mail:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστοσελίδα:

Ο Ζαρούχας Θωμάς γεννήθηκε στη Δράμα το 1977. Αποφοίτησε το 2002 ως Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και το 2010 ως Διδάκτωρ από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνουν την ψηφιακή επεξεργασία σήματος, την κωδικοποίηση ηχητικών σημάτων, μετρήσεις ακουστικής ποιότητας και πιστότητας ηχητικών σημάτων, εφαρμογές ψηφιακού ήχου για πολυμέσα και δίκτυα επικοινωνίας καθώς και τεχνολογίες ασύρματης μετάδοσης δεδομένων με έμφαση σε πολυμεσικές εφαρμογές.
Έχει συγγράψει 9 ερευνητικές εργασίες που έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια καθώς και 4 ερευνητικές εργασίες που δημοσιεύτηκαν σε διεθνή περιοδικά. Επίσης έχει εργαστεί ως ερευνητής σε έργα της Ομάδας Τεχνολογίας Ήχου και Ακουστικής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 2010 συνεργάζεται με το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πάτρας ως επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα Πληροφορικής & ΜΜΕ και από το 2012 εργάζεται στη Διεύθυνση Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Δικτυακών Τεχνολογιών του Ερευνητικού Ακαδημαϊκού Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων «Διόφαντος».
Είναι μέλος του Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) καθώς και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ακουστικής (ΕΛ.ΙΝ.Α).