Ντεντόπουλος Περικλής - Μηχανικός Ανάπτυξης

Εκπαίδευση:

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης, Επιστήμη και Τεχνολογία Υπολογιστών

 

Δίπλωμα, Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής

Τηλ:  
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
Ο Περικλής Ντεντόπουλος γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής το 1987. Έλαβε το Δίπλωμα του Μηχανικού Η/Υ και Πληροφορικής και το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην «Επιστήμη και Τεχνολογία Υπολογιστών» από το τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, το 2012 και 2014, αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών του, είχε μία δημοσίευση σε διεθνές συνέδριο. Από τον Δεκέμβριο 2014 είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Από 01/11/2011 έως και 31/01/2012, πραγματοποίησε τρίμηνη πρακτική άσκηση στη Διεύθυνση Τηλεματικής και Εφαρμογών Περιφερειακής Ανάπτυξης (Κέντρο Τηλεματικής) του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος». Από τον Μάιο 2013 εργάζεται ως μηχανικός ανάπτυξης εφαρμογών διαδικτύου στη Διεύθυνση Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Δικτυακών Τεχνολογιών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος».
Γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν, κυρίως, την αξιοποίηση δεδομένων από κοινωνικά δίκτυα και την εξόρυξη γνώσης από εκπαιδευτικά δεδομένα.