Γιαννόπουλος Ιωάννης

Εκπαίδευση:

 

Πτυχίο Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών

Τηλ:
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
website:
Ο Ιωάννης Γιαννόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1990. Εισήχθη στο τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών το έτος 2007 και αποφοίτησε λαμβάνοντας το δίπλωμά του μετά από 5 χρόνια το Νοέμβρη του 2012. Σήμερα παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Επιστήμη και Τεχνολογία Υπολογιστών» του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Από τον Μάιο του 2013 εργάζεται ως μηχανικός ανάπτυξης εφαρμογών διαδικτύου στη Διεύθυνση Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου & Δικτυακών Τεχνολογιών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας  Υπολογιστών & Εκδόσεων “Διόφαντος”, στο πλαίσιο  του έργου “Ηλεκτρονικό σύστημα υποστήριξης παρεμβάσεων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  που αξιοποιούν τη μέθοδο του κουπονιού «voucher»”.
Έχει ασχοληθεί με την κατασκευή ιστοσελίδων, την ανάπτυξη διαφόρων εφαρμογών και κυρίως mobile gaming για τις κυριότερες πλατφόρμες κινητών (android,ios, κλπ.), τη δημιουργία εφαρμογών αυτοματισμού με μικροελεγκτές (PIC,Arduino) κλπ.
Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά. Στις ελεύθερες ώρες του ασχολείται με γυμναστική, τένις, μουσική (παίζει μπουζούκι), φωτογραφία, ψάρεμα, ταξίδια.

 

Ο Βασίλης Γκάμας γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1981. Έλαβε το Δίπλωμα Μηχανικού Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων από το τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων  του Πανεπιστημίου Αιγαίου  το 2004, και το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης σε Ολοκληρωμένα Συστήματα Υλικού και Λογισμικού από το τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής  του Πανεπιστημίου Πατρών  το 2006. Σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

Από το 2006, εργάζεται στην Διεύθυνση Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Δικτυακών Τεχνολογιών  του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων "Διόφαντος" , συμμετέχοντας σε διάφορα εθνικά και ευρωπαϊκά αναπτυξιακά και ερευνητικά προγράμματα στην περιοχή δικτύων ευρείας κλίμακας και ηλεκτρονικών υποδομών. Επιπλέον από το 2007 είναι εργαστηριακός συνεργάτης του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Πατρών  διδάσκοντας διάφορα μαθήματα σχετικά με την επιστήμη των υπολογιστών και δικτύων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν θέματα σχετικά με τεχνολογίες υπολογιστικού πλέγματος και ενεργο-αποδοτικούς σχεδιασμούς ασύρματων και οπτικών δικτύων.

 

Γνωρίζει Αγγλικά, διαθέτει 9 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια, και είναι μέλος της Ένωσης Μηχανικών Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας  και του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας .