Φωκά Αμαλία

Εκπαίδευση:

PhD, Ρομποτικής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Κρήτης

 

 

Τηλ:  
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Η Αμαλία Φωκά γεννήθηκε στην Πάτρα το 1976. Έλαβε το πτυχίο BEng in Computer Systems Engineering το 1998 και το μεταπτυχιακό MSc in Advanced Control το 1999 από το University of Manchester Institute of Science & Technology (UMIST) στο Ην. Βασίλειο. Στη συνέχεια εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή (2005) στην περιοχή της Ρομποτικής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου την ίδια χρονική περίοδο συνεργαζόταν με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ινστιτούτου Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο.  
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν σε τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης, αυτόνομα ρομπότ, γενετικούς αλγόριθμους, νευρωνικά δίκτυα καθώς και τις εφαρμογές της πληροφορικής στην τέχνη, την ψηφιακή τέχνη, τα διαδραστικά μέσα και την παραγόμενη τέχνη. Έχει δημοσιεύσει 6 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια. Διαθέτει επίσης εκτεταμένη διδακτική εμπειρία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και επαγγελματική εμπειρία σε ερευνητικά έργα και αξιολογήσεις έργων.
Συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ από το 2014. Από τον Ιούλιο του 2014 είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με γνωστικό αντικείμενο τις Εφαρμογές Πληροφορικής για την Τέχνη.