Βέργαδος Ι. Δημήτριος

Εκπαίδευση:

Διδάκτωρ, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών

 

 

Τηλ: 2610 960436
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
Ο Δημήτριος Ι. Βέργαδος γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1980. Αποφοίτησε το 2003 ως Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών και το 2009 ως Διδάκτωρ από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το 2012-2013 του απονεμήθηκε 12μηνη υποτροφία στο Norwegian University of Science and Technology (NTNU), Department of Telematics, Trondheim, Norway, μέσω της χρηματοδοτούμενης από την ΕΕ μεταδιδακτορικής υποτροφίας ERCIM, υπό την επίβλεψη του καθ. Yuming Jiang.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνουν τα ασύρματα δίκτυα, τη μοντελοποίηση και τις προσομοιώσεις, τα ασύρματα δίκτυα ad-hoc , τους αλγορίθμους χρονοπρογραμματισμού, και τα δίκτυα πολλαπλών βημάτων.
Έχει συγγράψει 30 ερευνητικές εργασίες που έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια, 14 ερευνητικές εργασίες που δημοσιεύτηκαν σε διεθνή περιοδικά και 3 κεφάλαια βιβλίων
Επίσης έχει εργαστεί ως μεταδιδακτορικός ερευνητής σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα,  ως διδάσκων ΠΔ407/80 σε διάφορα ελληνικά πανεπιστήμια, και ως επιστημονικός συνεργάτης σε ΤΕΙ.
Είναι μέλος του Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).