Χριστοδουλόπουλος Κώστας

Εκπαίδευση:

Mεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Πατρών, και στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Eκδόσεων

 

 

Τηλ:  
e-mail:
Ιστοσελίδα:
O Κώστας Χριστοδουλόπουλος είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Πατρών, και στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Eκδόσεων.
Κατέχει δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (2002) και M.Sc in Advance Computing από το Imperial College London, U.K. (2004). Πήρε το διδακτορικό του από το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Πατρών, το 2009. Εργάστηκα ως διδάσκοντας ΠΔ407 στην βαθμίδα του Επίκ. Καθηγητής στο ίδιο τμήμα το 2009 εως το 2011, και στη συνέχεια ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών και Στατιστικής, το Trinity College, Dublin, και ως εξωτερικός συνεργάτης (contractor) για την IBM Research Ireland το 2011-2013.
 Τα κύρια ερευνητικά μου ενδιαφέροντα είναι στις περιοχές των αλγορίθμων και πρωτοκόλλων για δίκτυα οπτικών και υψηλής ταχύτητας, και τα δίκτυα κατανεμημένων και παράλληλων υπολογιστικών συστημάτων.