Δράση διαδικτυακών μαθημάτων (online lessons)
Contact Seminars
Σεμινάρια Εξεύρεσης Συνεργατών
eTwinning PDW
Εργαστήρια Επαγγελματικής Ανάπτυξης
eTwinning events
Ενημερωτικές Ημερίδες Πρεσβευτών

Το 2010 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού, η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) της δράσης eTwinning θέλοντας να ενθαρρύνει τους εκπαιδευτικούς όλης της Ελλάδας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, να σχεδιάσουν και να οργανώσουν προγράμματα eTwinning -μαζί με τους ευρωπαίους συναδέλφους τους- με θέματα σχετικά με την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, προχώρησε στη δημιουργία διαδικτυακής κοινότητας με θέμα το Ευρωπαϊκό Έτος.

Το 2011, η κοινότητα θα συνεχίσει να λειτουργεί επικεντρωμένη πια στο Ευρωπαϊκό Έτος του Εθελοντισμού. Το έτος 2011 ανακηρύχθηκε «Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντικών Δραστηριοτήτων που προωθούν την ενεργό συμμετοχή του πολίτη» (εν συντομία «Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού»).

Βασικός στόχος του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού είναι η ενθάρρυνση και η υποστήριξη-κυρίως μέσω ανταλλαγής εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών? των προσπαθειών που καταβάλλουν η Ένωση, τα κράτη μέλη και οι τοπικές και περιφερειακές αρχές για τη δημιουργία των συνθηκών εκείνων στην κοινωνία των πολιτών οι οποίες ευνοούν τον εθελοντισμό καθώς και η ενίσχυση της προβολής των εθελοντικών δραστηριοτήτων.

Στόχοι της κοινότητας είναι:

  • Να παρέχει στους εκπαιδευτικούς χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό για να αναπτύξουν προγράμματα που προάγουν τον εθελοντισμό.
  • Να παρουσιάσει δραστηριότητες και σχέδια μαθημάτων, τα οποία οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εφαρμόσουν στα προγράμματά τους, παρουσιάζοντάς τα στη συνέχεια στην κοινότητα.
  • Να δείξει στους εκπαιδευτικούς πώς να οργανώσουν βήμα-βήμα ένα πρόγραμμα με παιδαγωγικούς στόχους- εργαλεία-αξιολόγηση κτλ.

Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν στην κοινότητα θα έχουν την ευκαιρία να:

  • Μοιραστούν ιδέες για τα προγράμματα που θα αναπτύξουν για το Ευρωπαϊκό Έτος
  • Να παρουσιάσουν τις δικές τους ιδέες και δραστηριότητες
  • Να δημιουργήσουν μια online βιβλιοθήκη με καλές πρακτικές πάνω στο θέμα του εθελοντισμού.

Η κοινότητα θα αρχίσει να λειτουργεί από την 1η Σεπτεμβρίου του 2010 και θα υποστηρίζει τους εκπαιδευτικούς που θα αποφασίσουν να οργανώσουν πρόγραμμα σχετικό με το Ευρωπαϊκό Έτος.

 Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011 θα παρουσιαστούν κάποιες προτάσεις και δραστηριότητες, τις οποίες οι εκπαιδευτικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν στα προγράμματά τους. Τα προγράμματα αυτά μπορούν να είναι μικρής διάρκειας (3-6 μηνών) ή και μεγαλύτερης (ένα σχολικό έτος).

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος, μπορούν να κάνουν την προεγγραφή τους συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα. στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.etwinning.gr/survey/index.php?sid=56981&lang=el

 

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.