Δράση διαδικτυακών μαθημάτων (online lessons)
Contact Seminars
Σεμινάρια Εξεύρεσης Συνεργατών
eTwinning PDW
Εργαστήρια Επαγγελματικής Ανάπτυξης
eTwinning events
Ενημερωτικές Ημερίδες Πρεσβευτών

et_ETAN

 

Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση της ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης  (NSS) του eTwinning  από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης  (CSS)του προγράμματος,  θα υλοποιηθεί άμεσα πρόγραμμα επιμόρφωσης συγκεκριμένου αριθμού πρεσβευτών από κάθε χώρα σε δύο διαδοχικές φάσεις:

 

Α) συμμετοχή στο  «Learning course for Αmbassadors» (αρχές Σεπτέμβρη, δεν έχουμε ακόμη ακριβείς ημερομηνίες  από το CSS)

Η ασύγχρονη online αυτή επιμόρφωση θα γίνει σε δύο επίπεδα. Θα υπάρξουν δύο ξεχωριστές βεβαιώσεις για τους συμμετέχοντες πρεσβευτές: (αρχικά) ολοκλήρωσης Α΄ επιπέδου και στη συνέχεια ολοκλήρωσης Β΄ επιπέδου. Για να παρακολουθήσει κάποιος το Β΄ επίπεδο θα πρέπει υποχρεωτικά να έχει ολοκληρώσει το Α΄ επιτυχώς.  Κάθε συμμετέχων/-ουσα,   με την ολοκλήρωση του Α΄ επιπέδου, θα λαμβάνει  το  πιστοποιητικό του (σε PDF από το  CSS  διά ηλεκτρονικής  αλληλογραφίας), που θα τον καθιστά «μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου εθνικών eTwinning πρεσβευτών».

Η ολοκλήρωση του Β΄ επιπέδου δεν αλλάζει, ούτε βελτιώνει την ιδιότητα των πρεσβευτών, αλλά εμπλουτίζει σημαντικά   τις υπάρχουσες  δεξιότητές τους  με νέες.

Σημείωση: γίνεται σαφές ότι οι εθνικοί  πρεσβευτές  θα παραμείνουν πρεσβευτές, ακόμη και εάν δεν παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο learning  course  ή δεν γίνουν  μέλη «στο ευρωπαϊκό δίκτυο των εθνικών eTwinning  πρεσβευτών».  Για να συμμετέχουν όμως στο PDW για πρεσβευτές στην Κύπρο θα πρέπει υποχρεωτικά να λάβουν μέρος στο Α΄ επίπεδο της  online επιμόρφωσης  (learning course).

 

Β) συμμετοχή στο eTwinning PDW for European Ambassadors στην Κύπρο (Λεμεσός 4/11/2011  έως  6/11/2011 -  http://etwinningambassadorspdw.webnode.com/)

Όπως προαναφέρθηκε, συμμετέχοντες θα είναι οι εκπαιδευόμενοι του Α΄ επιπέδου της online επιμόρφωσης. Δεν είναι υποχρεωτικό να συμμετάσχουν όλοι οι συμμετέχοντες Α΄ επιπέδου παρά μόνο όσοι το επιθυμούν,  ενώ οι υπόλοιποι μπορούν να προχωρήσουν στο Β΄ επίπεδο, χωρίς κανένα πρόβλημα.

 Σύμφωνα με τις προαναφερθείσες οδηγίες, στην πιλοτική αυτή επιμόρφωση από ελληνικής πλευράς μπορούν να συμμετέχουν 5 πρεσβευτές.  Η ενημέρωση που έχουμε, μέχρι στιγμής, είναι ότι θα ακολουθήσουν άμεσα και άλλες τέτοιες επιμορφώσεις για τους υπόλοιπους πρεσβευτές.

Λόγω του ότι περιλαμβάνεται και μετακίνηση στην Κύπρο, η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης θα εκπροσωπηθεί από πρεσβευτές μας που δεν έχουν ακόμη πραγματοποιήσει μετακίνηση στο εξωτερικό. Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη τα αρχεία μετακινήσεων του προγράμματος,  από την έναρξη της θητείας των πρεσβευτών μέχρι σήμερα, οι έχοντες το δικαίωμα συμμετοχής είναι οι :

  • Σουβατζόγλου Βασίλειος
  • Ανδρέου Αθανάσιος
  • Λάζου Αργύριος
  • Τουρλιδάκης Ιωάννης
  • Μπίτσης Χρήστος
  • Μπρουζούκη Μαρία

Οι παραπάνω πρεσβευτές θα πρέπει να επικοινωνήσουν  το αργότερο μέχρι την Τρίτη  30/08/2011 ( και έως 2.00 μ.μ.), με την ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.@Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  και στο τηλ: 801 11 38946 (etwin), ώστε να δρομολογηθούν οι ενέργειες συμμετοχής τους στην εν λόγω επιμόρφωση και να τακτοποιηθεί η μετακίνησή τους στην Κύπρο.  Σε περίπτωση κωλύματος συμμετοχής σε μία ή και στις δύο φάσεις της επιμόρφωσης,  παρακαλώ να ενημερώσετε άμεσα την  ελληνική ΕΥΥ.

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.