��� eTwinning

5o Ενημερωτικό δελτίο της Ελληνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της δράσης eTwinningΝοέμβριος 2005

Αυτό το μήνα η θεματολογία του ενημερωτικού μας δελτίου είναι πλούσια. Καθώς το eTwinning διευρύνεται στην εκπαιδευτική ευρωπαϊκή κοινότητα (στη δράση είναι ήδη εγγεγραμμένα περισσότερα από 10.000 ευρωπαϊκά σχολεία) πληθαίνουν οι εκδηλώσεις eTwinning για την αναγνώριση των έργων eTwinning καθώς και για να ικανοποιήσουν τη δική σας ανάγκη ενημέρωσης επί της δράσης!
 
Διαβάστε για τα ευρωπαϊκά βραβεία eTwinning που είναι προ των πυλών. Νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής των συνεργασιών σας στα ευρωπαϊκά βραβεία είναι η 27η Νοεμβρίου 2005.   
 
Αυτό το μήνα έως και τον Ιανουάριο, οι προωθητές μας «οργώνουν» την Ελλάδα οργανώνοντας πληθώρα ενημερωτικών ημερίδων! Το eTwinning φιλοξενείται στην Comdex και αναπτύσσει δεσμούς φιλίας με το Comenius! Μάθετε περισσότερα στο τμήμα των Νέων της Ελληνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης. 
 
Αν μάθετε για κάποιο εκπαιδευτικό συνέδριο ή ημερίδα στην περιοχή σας που αφορά παιδαγωγική και  ΤΠΕ, ενημερώστε μας στο etwinning@sch.gr, για να παραβρεθούμε!
Αν επιθυμείτε να αναδείξετε τη συνεργασία σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
ktpk@ypepth.gr ή ktpl@ypepth.gr, ή στείλτε μήνυμα στο: etwinning@sch.gr
παρουσιάζοντας σύντομα τη συνεργασία σας – ώστε να την αναρτήσουμε στο http://etwinning.sch.gr και να την προωθήσουμε προς δημοσίευση στο www.etwinning.net.
 
----------------------------

ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Ευρωπαϊκά βραβεία eTwinning! Νέα προθεσμία υποβολής η 27η Νοεμβρίου

Για την πανευρωπαϊκή αναγνώριση των καλύτερων eTwinning συνεργασιών, η Κεντρική Υπηρεσία Στήριξης οργανώνει τον πρώτο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του eTwinning. Νέα προθεσμία υποβολής των συμμετοχών για τον διαγωνισμό είναι η 27η Νοεμβρίου 2005. Μόνο τα έργα των εγγεγραμμένων συνεργασιών eTwinning μπορούν να υποβληθούν.
Εφόσον έχετε ολοκληρώσει ή έχετε υλοποιήσει μεγάλο μέρος της συνεργασίας σας, μπορείτε έως και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2005 να δηλώσετε συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά βραβεία eTwinning ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:
http://www.etwinning.net/ww/el/pub/etwinning/prizes/prizes_submission.cfm 
 
Σε περίπτωση βράβευσης της συνεργασίας σας, θα προσκληθείτε στην τελετή βράβευσης των ευρωπαϊκών βραβείων eTwinning που θα γίνει στο Linz της Αυστρίας από 13 έως 14 Ιανουαρίου 2006!
 
Το βραβείο των νικητών είναι ένα ταξίδι στα Κανάρια Νησιά: 20 άτομα από κάθε νικήτρια συνεργασία θα προσκληθούν στη νήσο Lanzarote όπου θα λάβουν μέρος, μαζί με τους καθηγητές και μαθητές συνεργάτες τους, σε δραστηριότητες που θα διαρκέσουν τέσσερις ημέρες!
Μάθετε περισσότερα για τον eTwinning διαγωνισμό:
----------------------------

ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 

Workshops eTwinning σε όλη την Ελλάδα από Νοέμβριο έως Ιανουάριο 2005 !!!

H Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning και η ομάδα προωθητών eTwinning, διοργανώνουν workshops σε όλη την Ελλάδα, από τον Νοέμβριο 2005 έως και τον Ιανουάριο 2006, για την ενημέρωση σας σχετικά με τη δράση. Οι προωθητές eTwinning, εκπαιδευτικοί με κατάρτιση, όραμα και μεράκι, θα σας ενημερώσουν πλήρως για τη δράση και θα σας επιμορφώσουν στα εργαλεία  της πλατφόρμας eTwinning. 
Οι θέσεις για τα workshops είναι περιορισμένες.
Για να υποβάλλετε συμμετοχή μεταβείτε στη διεύθυνση: http://etwinning.sch.gr/events.php, όπου επιλέγετε την αντίστοιχη ελληνική περιφέρεια του workshop του ενδιαφέροντος σας. Στο email που θα δηλώσετε, θα σας αποσταλεί ηλεκτρονικά η πρόσκληση και το πρόγραμμα για την εκδήλωση. Μετά το τέλος των εκδηλώσεων θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
 
 Σας ενημερώνουμε ότι μέχρι τέλη Νοεμβρίου, οι ημερίδες που έχουν προγραμματιστεί είναι οι ακόλουθες:
 
Ημέρα και ώρα workshop
Πόλη
Μέρος εκδήλωσης
Παρασκευή 18/11/2005 17.00
Βέροια
3ο Ενιαίο Λύκειο
Παρασκευή  18/11/2005 17.00
Καρδίτσα
1o Ενιαίο Λύκειο
Παρασκευή 18/11/2005 16.00
Ζάκυνθος
ΕΚΦΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Δευτέρα 21-11-05 18.00
Ηράκλειο
8ο Ενιαίο Λύκειο
Τρίτη 22-11-05  17.00
Αίγιο
1Ο Ενιαίο Λύκειο
Τετάρτη 23/11/2005 19.00
Δυτική Θεσ/νίκη
ΤΕΕ Αμπελοκήπων
Τετάρτη 23-11-05 17.00
Κοζάνη
2ο Γυμνάσιο
Τετάρτη 23-11-05 17.00
Δ" Αττικής
2ο Ενιαίο Λύκειο Αλίμου
Πέμπτη 24-11-05 17.00
Α" Αττικής
1ο Ενιαίο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών
Δευτέρα 28-11-005 17.00
Δυτική Αττική
Γυμνάσιο Φυλής
Δευτέρα 28-11-005 17.00
Φλώρινα
1ο ΤΕΕ Φλώρινας
Τετάρτη 30-11-05 17.00
Πειραιάς
2ο Γυμνάσιο Καλλίπολης
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις, επισκεφτείτε τον σύνδεσμο: http://etwinning.sch.gr/events.php.
 

Το eTwinning στην Comdex!

Το eTwinning φιλοξενείται στη φετινή Comdex, τη διεθνή έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας από 18-20 Νοεμβρίου 2005! Η έκθεση γίνεται στο εκθεσιακό κέντρο Expo Athens στην Ανθούσα και θα λειτουργήσει από Παρασκευή έως Κυριακή 20/11/05 και από 11:00 έως 21:00. Θα μας βρείτε στο stand G17 της αίθουσας 4. Σας περιμένουμε να τα πούμε από κοντά!   
 
Πληροφορίες για την Comdex.
 

Απολογισμός εθνικών βραβείων eTwinning

 
Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στο κεντρικό αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου στην Αθήνα έλαβε χώρα η τελετή απονομής των πρώτων Ελληνικών Βραβείων eTwinning στις καλύτερες ελληνικές συνεργασίες eTwinning για το έτος 2004-2005, σε μια ιδιαίτερα συγκινητική και εορταστική ατμόσφαιρα. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας καθ. Ανδρέας Καραμάνος.
 
Συνολικά αποδόθηκαν 6 βραβεία σε τρεις κατηγορίες και 1 ειδική μνεία σε δώρα συνολικής αξίας 17.000 €!
 
Οι νικητήριες συνεργασίες είναι:
  •  Ειδική μνεία: Γυμνάσιο Καβασίλων Ημαθίας για την πολυεπίπεδη συνεργασία με σχολική μονάδα της Τσεχίας.
 
Βραβείο Παιδαγωγικής Καινοτομίας:
  • 1ο βραβείο: 2ο Δημοτικό Σχολείο Π. Φαλήρου για τη συνεργασία «Values in School Life and School Celebrations» με το CEIP Tucci της Ισπανίας.
  •  2ο βραβείο: 2ο Γυμνάσιο Κοζάνης για τη συνεργασία «Library activities» με το Højby Skole της Δανίας.
 Βραβείο Σχολικής Συνεργασίας:
  • 1ο βραβείο: 1ο Ενιαίο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών για τη συνεργασία «Magna Greacia», ένα μοντέλο ανάπτυξης της Ε.Ε. με το Liceo Scientifico “F. La Cava” της Ιταλίας. 
  • 2ο βραβείο: Γυμνάσιο Καβασίλων για τη συνεργασία «We mustn’t forget» με το Gymnasium Ceska Lipa της Τσεχίας
Βραβείο Ψηφιακές πηγές:
  • 1ο βραβείο: 2ο ΤΕΕ Ν. Σμύρνης για τη συνεργασία «Culture and Traditions of our Homeland» με το σχολείο ICES LEON HUREZ του Βελγίου. 
  • 2ο βραβείο: 8ο Ενιαίο Λύκειο Πάτρας για τη συνεργασία «Olive tree - Olive oil» με το σχολείο IPSIA της Ιταλίας.
Διαβάστε περισσότερα για την τελετή και τις νικητήριες συνεργασίες.
 
 

Παρουσίαση του eTwinning στο contact seminar του Comenius

To eTwining και το Comenius δημιουργούν δεσμούς φιλίας, συνεργάζονται και αλληλοσυμπληρώνονται! Το eTwinning παρουσιάστηκε στο ευρωπαϊκό Contact Seminar (2-6 Νοεμβρίου 2005) του Comenius I “Building a common home – Eliminating linguistic borders”, στο υπέροχο Ναύπλιο. Εκπαιδευτικοί από όλη την Ευρώπη παρακολούθησαν πως μπορούν οι εκπαιδευτικοί να συνδυάσουν τα δύο προγράμματα και να επωφεληθούν διπλά! 
 
Δείτε την παρουσίαση eTwinning for Comenius.
 
 

Νέος παιδαγωγικός οδηγός eTwinning που προετοίμασε η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning

Η Ελληνική υπηρεσία Υποστήριξης ετοίμασε για εσάς ένα νέο παιδαγωγικό οδηγό eTwinning, που περιλαμβάνει οδηγίες για τα στάδια υλοποίησης ενός eTwinning έργου, καθώς και πληθώρα παραδειγμάτων καλής πρακτικής.
 
Κατεβάστε τον Παιδαγωγικό οδηγό eTwinning από εδώ.