��� eTwinning

21o Ενημερωτικό δελτίο της Ελληνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της δράσης eTwinningΙούνιος 2007

 
Αγαπητοί αναγνώστες,
στο καλοκαιρινό μας ενημερωτικό δελτίο αυτού του μήνα και καθώς έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες για τα eTwinning έργα σας για το σχολικό έτος 2006-2007, σας προϊδεάζουμε για τις ενέργειες που πρόκειται να γίνουν στο πλαίσιο της δράσης την επόμενη χρονιά, με τις ανακοινώσεις για τη νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη σύσταση σώματος πρεσβευτών eTwinning 2007-2008 και για τον εθνικό διαγωνισμό eTwinning δημιουργίας και έκφρασης! Σας καλούμε να διαβάσετε σχετικά και να συμμετάσχετε και εσείς! Διαβάστε επίσης για τον δεύτερο κύκλο βραβεύσεων της Ευρωπαϊκής Ετικέτας Ποιότητας – 20 ελληνικές σχολικές μονάδες αναγνωρίζονται για το ποιοτικό έργο τους σε σχέση με τη δράση ηλεκτρονικής αδελφοποίησης!
Τα περιεχόμενα του ενημερωτικού μας δελτίου αυτόν τον μήνα είναι:
 
Αν επιθυμείτε να αναδείξετε τη συνεργασία σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
ktpk@ypepth.gr ή ktpl@ypepth.gr, ή στείλτε μήνυμα στο: etwinning@sch.gr
παρουσιάζοντας σύντομα τη συνεργασία σας – ώστε να την αναρτήσουμε στο http://etwinning.sch.gr και να την προωθήσουμε προς δημοσίευση στο www.etwinning.net.
 

ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη σύσταση του νέου σώματος πρεσβευτών eTwinning 2007-2008, 16μηνης θητείας

Μετά και τον τρίτο επιτυχημένο χρόνο της δράσης eTwinning και τη διεξαγωγή 70 και πλέον συνεδρίων εργασίας (workshops) σχεδόν σε όλη τη χώρα για το έτος 2006-2007, οδεύουμε με σιγουριά προς την επόμενη σχολική χρονιά. Ήδη πάνω από 1200 ελληνικά σχολεία και εκπαιδευτικοί έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για το πρόγραμμα, κάνοντας εγγραφή μέσω της κεντρικής πύλης eTwinning. Επίσης, ήδη  διενεργούνται περισσότερες από 650 συνεργασίες ελληνικών σχολείων με αντίστοιχα ευρωπαϊκά!
Η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) της δράσης με δεδομένη την επιτυχία της ομάδας εκπαιδευτικών - πρεσβευτών της δράσης eTwinning, οι οποίοι ανέλαβαν και ενημέρωσαν επιτυχώς την εκπαιδευτική κοινότητα στην περιφέρεια ευθύνης τους για τη δράση, λειτουργώντας παράλληλα ως σύνδεσμος της ΕΥΥ με όλα τα σχολεία πανελλαδικά, επαναπροκηρύσσει πρόσκληση ενδιαφέροντος σύστασης του νέου σώματος πρεσβευτών eTwinning 2007-2008, 16μηνης θητείας (από Σεπτέμβριο 2007 έως Δεκέμβριο 2008). Η ημερομηνία λήξης υποβολής ενδιαφέροντος είναι η 15/07/2007.
Διαβάστε σχετικά με τις περιοχές ευθύνης και τα καθήκοντα των πρεσβευτών eTwinning 2007-2008
Εκδήλωση ενδιαφέροντος για θέση πρεσβευτή της δράσης eTwinning
Μπορεί να είστε εσείς ο επόμενος πρεσβευτής της δράσης!
 
 

Εθνικός διαγωνισμός eTwinning δημιουργίας και έκφρασης: «Το νόημα της ηλεκτρονικής αδελφοποίησης»

Η δράση της Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης eTwinning εορτάζει τα τρία χρόνια εφαρμογής της στα σχολεία της Ευρώπης! Με αφορμή την επιτυχημένη τριετία του eTwinning και της μετάβασης της δράσης από το πρόγραμμα eLearning στο πρόγραμμα για τη Δια Βίου Μάθηση, η ελληνική υπηρεσία υποστήριξης της δράσης έχει τη χαρά να διοργανώσει εθνικό eTwinning διαγωνισμό δημιουργίας και έκφρασης, ο οποίος τιτλοφορείται: «Το νόημα της ηλεκτρονικής αδελφοποίησης». Στον διαγωνισμό έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν συμμετοχή μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους από εγγεγραμμένες ελληνικές σχολικές μονάδες στο eTwinning ή από ελληνικές σχολικές μονάδες που υλοποιούν μια eTwinning συνεργασία.  
Οι νεότεροι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό με ζωγραφιές και σχέδια που θα εκφράζουν την άποψή τους για τη σημασία της ηλεκτρονικής αδελφοποίησης, ενώ οι μεγαλύτεροι μαθητές μπορούν να παρουσιάσουν μικρής διάρκειας ψηφιακά βίντεο πάνω στο ίδιο θέμα.
Καταληκτική ημερομηνία για υποψηφιότητες ορίζεται η 30η Σεπτεμβρίου 2007.
Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τον εθνικό διαγωνισμό eTwinning
 

 

Δείτε όλες τις ελληνικές συνεργασίες ανά περιοχή της Ελλάδος!

Η εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning σας δίνει πλέον τη δυνατότητα να δείτε όλα τα eTwinning έργα όπου συμμετέχουν ελληνικά σχολεία, κατηγοριοποιημένα ανά ελληνική περιφέρεια. Επισκεφτείτε τη δ/νση: http://www.etwinning.gr/projects_gallery/project_map.php και επιλέξτε την ελληνική περιφέρεια που επιθυμείτε για να δείτε τις ελληνικές συνεργασίες που υλοποιούνται στην περιοχή. Η εφαρμογή ανανεώνεται 2 φορές το μήνα με τις νέες εγγραφές.     
 
 

 

ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 


Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας: Δεύτερος Κύκλος Σχολείων που θα Βραβευθούν 

Προκειμένου να αναγνωρισθεί η σημαντική δουλειά των eTwinning έργων σε ολόκληρη την Ευρώπη, ξεκίνησε το 2006 η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας. Ο δεύτερος κύκλος των σχολείων έχει τώρα οριστικοποιηθεί και τα σχολεία θα λάβουν τις ετικέτες τους αυτό το καλοκαίρι.
Με δύο ετήσιες βραβεύσεις, τα σχολεία του δεύτερου κύκλου με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας θα λάβουν τις ετικέτες τους τον ερχόμενο μήνα. Η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας έχει απονεμηθεί σε 217 σχολεία σε αυτόν τον δεύτερο κύκλο. Από αυτά, τα 20 ήταν Ελληνικά. Συγχαρητήρια σε όλα τα Ελληνικά σχολεία που βραβεύθηκαν με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας Ιουνίου 2007!
Διαβάστε σχετικά με τον δεύτερο κύκλο βράβευσης των σχολείων και δείτε τα ελληνικά σχολεία που βραβεύτηκαν με την ετικέτα ποιότητας
 


Βοηθήστε μας στη βελτίωση του eTwinning!

....συμπληρώνοντας μια online έρευνα η οποία έχει προδιαγραφεί από την ΕΕ, ώστε να αξιολογηθεί η πορεία της δράσης έως τώρα και να βελτιωθεί η δράση της Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης για το μέλλον.
Η δράση eTwinning συμπληρώνει 3 χρόνια επιτυχούς πορείας, υπό τη σκέπη του προγράματος eLearning (2004-2006). Εφεξής, η δράση εντάσσεται κάτω από το Πρόγραμμα για τη Διά Βίου Μάθηση, ως υποδράση του Comenius. Σε αυτήν την κομβική στιγμή ζητείται από την ΕΕ η αποτύπωση της γνώμης των Ευρωπαίων εκπαιδευτικών που συμμετέχουν ενεργά στη δράση, με στόχο την αξιολόγηση του προγράμματος και την καλύτερη συνέχιση του.
Παρακαλούμε αφιερώστε 15" από τον χρόνο σας για να συμμετάσχετε στην έρευνα eTwinning στη δ/νση:
http://www.etwinning.net/ww/en/pub/etwinning/news/articles/etwinning_survey.htm.
 Η άποψή σας είναι πολύτιμη!
 


Πως δηλώνω τη λήξη του eTwinning έργου μου;

Από τη στιγμή που έχετε ολοκληρώσει το έργο σας, μπορείτε να το δηλώσετε με την επιλογή "Λήξη του έργου" από το Προφίλ-Διαχείριση των έργων σας.
Επίσης μπορείτε να κάνετε και μια τελευταία καταχώρηση στην κάρτα προόδου αναφέροντας για παράδειγμα τα οφέλη του έργου για τους μαθητές σας, για εσάς ως συντονιστές του έργου, για τα σχολεία σας, πως ξεπεράσατε τα εμπόδια, τα μαθήματα που κάνατε, τι θα κάνατε με διαφορετικό τρόπο την επόμενη φορά.
Και σε περίπτωση που δεν το έχετε κάνει ήδη, μπορείτε να κάνετε αίτηση για την ετικέτα ποιότητας.
Για τη συμμετοχή σας στον επόμενο Εθνικό ή Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό θα ενημερωθείτε σχετικά μέσω σχετικού ενημερωτικού δελτίου (Σεπτέμβρη για τα Εθνικά, Δεκέμβρη για τα Ευρωπαϊκά). Επίσης θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση και στο δικτυακό τόπο του etwinning.