��� eTwinning

22o Ενημερωτικό δελτίο της Ελληνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της δράσης eTwinningΙούλιος-Αύγουστος 2007

 
Αγαπητοί αναγνώστες,
λίγο πριν το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε το μελλοντικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων του eTwinning για το 2007-2008, σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο.
 
Στο ενημερωτικό μας δελτίο σας καλούμε να διαβάσετε για τις κύριες δράσεις που έχουν προγραμματιστεί το νέο έτος από την Κεντρική και την Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning και οι οποίες ελπίζουμε να δώσουν ώθηση και σε νέα ευρωπαϊκά σχολεία να μυηθούν στο «Νόημα της Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης». Σας ενημερώνουμε ότι εντός του Σεπτεμβρίου ξεκινά η υποβολή για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία eTwinning 2008 σχετικά με τη διάκριση των καλύτερων ευρωπαϊκών έργων eTwinning. Διαβάστε επίσης για τις νέες διακρίσεις eTwinning έργων σε παγκόσμιο επίπεδο – το έργο των αδελφοποιημένων σχολείων συνεχίζει να αναγνωρίζεται για την ποιότητα και την ευεργετική του επίδραση στη διαδικασία της μάθησης.  
 
Τέλος και ένεκα των πρόσφατων γεγονότων που συγκλόνισαν όλους μας, καλούμε την ευαισθητοποιημένη κοινότητα των eTwinning Ελλήνων εκπαιδευτικών να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των Εκπαιδευτικών Β’/βάθμιας εκπαίδευσης του νομού Ηλείας για ενίσχυση με σχολικό και τεχνολογικό εξοπλισμό στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές του νομού.
 
Όλα τα μέλη της Ελληνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης eTwinning ευχόμαστε ολόψυχα μια καλή και παραγωγική νέα σχολική χρονιά, με την ελπίδα να αποκατασταθεί άμεσα ο ρους της καθημερινότητας στις πυρόπληκτες περιοχές.
 
Τα περιεχόμενα του ενημερωτικού μας δελτίου αυτόν τον μήνα είναι:
 
Αν επιθυμείτε να αναδείξετε τη συνεργασία σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική δ/νση: etwinning@sch.gr
παρουσιάζοντας σύντομα τη συνεργασία σας – ώστε να την αναρτήσουμε στο http://etwinning.sch.gr και να την προωθήσουμε προς δημοσίευση στο www.etwinning.net.
 
 

 

ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 

Τι μέλλεται τη νέα χρονιά του eTwinning σε εθνικό επίπεδο

Η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει σχετικά με τις δραστηριότητες που θα γίνουν στο πλαίσιο της δράσης τη νέα σχολική χρονιά, σε εθνικό επίπεδο. Διαβάστε παρακάτω τι ετοιμάζουμε για εσάς και τους μαθητές σας:    
  • Συγκροτείται νέο σώμα eTwinning πρεσβευτών, οι οποίοι θα δράσουν ως εκπρόσωποι της δράσης περιφερειακά, με στόχο να συνεχίσουν την επιτυχή υποστήριξη των ελληνικών σχολείων κατά τόπους.
  • Με αφορμή την επιτυχημένη τριετία του eTwinning, διοργανώνεται εθνικός διαγωνισμός δημιουργίας και έκφρασης: «Το νόημα της Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης». Οι Έλληνες μαθητές, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους προσκαλούνται να δημιουργήσουν ευφάνταστες ζωγραφιές και βίντεο, εμπνεόμενoι από το eTwinning. Η καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού είναι η 20η Οκτωβρίου 2007. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες  
  • Και εφέτος, η ΕΥΥ eTwinning με χαρά αναγγέλλει τη διοργάνωση των 3ων εθνικών βραβείων eTwinning, τα οποία θα γίνουν τους πρώτους μήνες του 2008 - θα ενημερωθείτε έγκαιρα από την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης για να υποβάλλετε τα eTwinning έργα σας.
  • Για το σχολικό έτος 2007-2008, η ΕΥΥ ετοιμάζει νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους Έλληνες eTwinners, αλλά και όσους ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη της ζωντανής κοινότητας των ευρωπαϊκών αδελφοποιημένων σχολείων. Αναμείνατε στις οθόνες σας! 
  • Τέλος, όλες οι επιτυχημένες δράσεις των παρελθόντων ετών θα συνεχίσουν, δηλ. η διοργάνωση των περιφερειακών ενημερωτικών workshops, η 2ωρη μείωση / συμπλήρωση ωραρίου στους εκπαιδευτικούς που υλοποιούν eTwinning έργα κτλ.
Ελπίζουμε και αυτό το χρόνο να κρατήσουμε αμείωτο το ενδιαφέρον σας και μαζί να προσθέσουμε ακόμη περισσότερη ζωντάνια στην «πολύχρωμη» κοινότητα του eTwinning!
 
 

Αφιέρωμα του pathfinder.gr: «eTwinning: τα ευρωπαϊκά σχολεία αδελφοποιούνται»

Το pathfinder.gr μέσω της νέας στήλης του e-technoλογείν που προβάλλει καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές, παρουσιάζει το eTwinning.
 
Μαθητές από 27.000 και πλέον ευρωπαϊκές σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμμετέχουν, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών του σχολείου τους, σε κοινές παιδαγωγικές δραστηριότητες. Στο πλαίσιό αυτό, μαθαίνουν την κουλτούρα άλλων χωρών και, παράλληλα, εξασκούν τις γνώσεις τους στις Τεχνολογίες Πληροφορίας & Επικοινωνιών. Οι Έλληνες, όπως συχνά συμβαίνει, διαπρέπουν και σ’ αυτή τη δράση, κερδίζοντας βραβεία και διεθνή αναγνώριση...
 
Δείτε το αφιέρωμα: http://technologein.pathfinder.gr/etwinning/
 
 

ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 

Επιστροφή στο Σχολείο με τις Εβδομάδες eTwinning 2007!

Καθώς βρισκόμαστε στην απαρχή της νέας σχολικής χρονιάς, οργανώνονται οι ειδικές «Εβδομάδες eTwinning 2007», με στόχο να δώσουν έμφαση στην ενθάρρυνση των σχολείων και των εκπαιδευτικών για να συμμετάσχουν αυτό το φθινόπωρο στο eTwinning. Μεταξύ 17 Σεπτεμβρίου και 19 Οκτωβρίου, προγραμματίζονται ειδικές εκδηλώσεις, δραστηριότητες και βραβεία σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Κάντε την εγγραφή του σχολείου σας, ξεκινήστε ένα έργο με τον συνεργάτη σας, συμμετάσχετε στο eTwinning και κερδίστε ένα βραβείο! Κατά τη διάρκεια των τριών καθορισμένων Εβδομάδων eTwinning, οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν:
Πακέτα Εκκίνησης, εκδηλώσεις, Λοταρία Έργων, Λοταρία Πρότασης, eCard, Blog των Καθηγητών καθώς και τα Βραβεία eTwinning 2008!
 
Περισσότερες λεπτομέρειες για τις συγκεκριμένες δραστηριότητες που οργανώνονται σε κάθε χώρα, καθώς και για το διαγωνισμό της λοταρίας, θα διατίθενται στη Δικτυακή Πύλη του eTwinning από τις 17 Σεπτεμβρίου.
 
Διαβάστε περισσότερα για τις εβδομάδες eTwinning 2007 και τις σχετικές δραστηριότητες
 
 

Ευρωπαϊκά Βραβεία eTwinning 2008

Μεταξύ 17 Σεπτεμβρίου και 31 Οκτωβρίου 2007, τα σχολεία μπορούν να υποβάλλουν online συμμετοχές για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία eTwinning 2008. Οι φιναλίστ θα ανακοινωθούν τον Ιανουάριο 2008 και θα προσκληθούν να παρευρεθούν σε μία τελετή απονομής βραβείων.
 
Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις κατηγορίες και τα βραβεία του διαγωνισμού
 
 

Οι Φιναλίστ του eTwinning στην Παγκόσμια Πρόκληση Νέων

 
Στη φετινή Παγκόσμια Πρόκληση Νέων, είμαστε υπερήφανοι να αναφέρουμε ότι τέσσερα υψηλής ποιότητας eTwinning έργα έφτασαν στον τελικό, σε ένα εκ των οποίων συμμετείχε και ελληνικό σχολείο!
 
Το διακριθέν έργο είναι το “Partners in Patterns” (Βέλγιο, Εσθονία, Ελλάδα, Ιταλία). Το συγκεκριμένο έργο έχει βραβευτεί και με το πρώτο βραβείο στον 1ο πανευρωπαϊκό eTwinning διαγωνισμό. Το ελληνικό σχολείο που συμμετέχει στο έργο είναι το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης - συγχαρητήρια στους Έλληνες εκπαιδευτικούς και μαθητές μας για την ξεχωριστή αυτή διάκριση!
 
Η Παγκόσμια Πρόκληση Νέων είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός που διοργανώνεται από το 2000 κάθε 2-3 χρόνια. Όπως περιγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα «η επιδίωξη του βραβείου, που είναι αφιερωμένο στους νέους και στα σχολεία, είναι η αναγνώριση και η βράβευση των καλύτερων πρακτικών σχετικά με τη χρήση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση των νέων».
 
Διαβάστε περισσότερα  
 
 

Στηρίξτε την πρωτοβουλία των Εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπ/σης Νομού Ηλείας

 
Ομάδα Εκπαιδευτικών του Νομού Ηλείας, η πλειοψηφία των οποίων διδάσκουν σε σχολεία των περιοχών που έχουν πληγεί, παίρνουν την πρωτοβουλία και οργανώνουν δίκτυο παροχής άμεσης βοήθειας στους μαθητές των σχολείων των καμένων περιοχών.
Για τα επόμενα χρόνια οι εκπαιδευτικοί των σχολείων όλων αυτών των περιοχών καλούνται να στηρίξουν τόσο τους μαθητές τους όσο και τις τοπικές κοινωνίες, να δώσουν ελπίδα και όραμα, να δώσουν την παιδεία που χρειάζεται, ώστε και η τωρινή και η επόμενη γενιά να μορφωθούν, να προοδεύσουν, να δημιουργήσουν και να φτιάξουν πάλι τον τόπο τους ακόμη καλύτερο.
 
Η ομάδα των εκπαιδευτικών νομού Ηλείας καλεί όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις και όλους τους πολίτες να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια προσφέροντας:
  • ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ώστε να γίνουν τα σχολεία κέντρο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για τις πληγείσες περιοχές
  • ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ
  • ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, που θα βοηθήσουν τα μικρά παιδιά να ξεχάσουν τις δύσκολες στιγμές που έζησαν και ζουν.
 
Μπορείτε να στέλνετε τις προσφορές σας στο:
2ο ΤΕΕ - ΕΠΑΛ ΠΥΡΓΟΥ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν.ΗΛΕΙΑΣ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΚΚΙΛΩΝΗ
ΤΚ 27100
ΠΥΡΓΟΣ
 

Διαβάστε την πλήρη ανακοίνωση των εκπαιδευτικών Νομού Ηλείας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο