Εκπαιδεύσεις ΙΤΕ

Οφέλη για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα

Οφέλη της δράσης eTwinning (με βάση τα δεδομένα της έκθεσης παρακολούθησης του 2023) για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα

  Η ευρωπαϊκή δράση eTwinning :

  • Έχει σημαντικό αντίκτυπο στη διεθνοποίηση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και στις διακρατικές τους συνεργασίες, όπως αποδεικνύεται από τον αυξημένο αριθμό προορισμών Erasmus+ με βάση τις eTwinning συνεργασίες και τις αιτήσεις για έργα Erasmus+.
  • Συμβάλλει στο άνοιγμα των Πανεπιστημίων προς τα σχολεία και φέρνει τα σχολεία πιο κοντά στις πανεπιστημιακές σχολές, μέσω της ενσωμάτωσης του eTwinning στην πρακτική άσκηση των φοιτητών/τριών στους χώρους των σχολείων.
  • Βοηθάει στη δημιουργία μιας ξεχωριστής ταυτότητας για τα πανεπιστημιακά τμήματα μέσα από την αναγνώριση στο πλαίσιο του eTwinning και το ευρωπαϊκό βραβείο για την Αρχική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών, το οποίο θα μπορούσε να αποδειχθεί επωφελές μακροπρόθεσμα.
  • Ενθαρρύνει τις διεθνείς ανταλλαγές και την πολυπολιτισμική μάθηση δίνοντας τη δυνατότητα στους φοιτητές/τριες να αισθάνονται ως διεθνείς και Ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί και να εφαρμόζουν νέες εκπαιδευτικές πρακτικές και εργαλεία.
Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.