Εκπαιδεύσεις ΙΤΕ

Συμμετοχή στη δράση ΙΤΕ

Ποια είναι τα πρώτα βήματα για να συμμετέχει ένα πανεπιστημιακό τμήμα στη δράση ITE eTwinning ;

  1. Συμπλήρωση της φόρμας “ΙΤΕ στοιχεία μέλους 1” για τη συλλογή στοιχείων επικοινωνίας,
  2. Δημιουργία λογαριασμού EU Login.
  3. Εγγραφή στην ESEP & στο eTwinning.
  4. Υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης (MoU). Το Μνημόνιο Κατανόησης αποτελεί μία συμφωνία κυρίων και όχι μια δεσμευτική σύμβαση. Αποστέλλεται μαζί με την επιστολή του Υπεύθυνου της δράσης  eTwinning προς τον/την διδάσκοντα/ουσα ή τον/την Πρόεδρο του Πανεπιστημιακού Τμήματος. Το MoU επιστρέφεται υπογεγραμμένο στον ΕΟΥ.

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στη δράση eTwinning για τα Πανεπιστήμια, παρακαλούμε να συμπληρώστε τη φόρμα ή/και να επικοινωνήσετε με την Ομάδα Υποστήριξης

  • Χρησιμοποιήστε τη σελίδα https://support.etwinning.gr/ για να απευθύνετε το ερώτημά σας, επιλέγοντας Άνοιγμα Νέου Αιτήματος (επιλέξτε ESEP 6 και πληκτρολογήστε το μήνυμά σας)

 

Πώς μπορεί να ενταχθεί το eTwinning σε ένα πανεπιστημιακό τμήμα;

Επιλέξτε και εφαρμόστε μία ή/και δύο βασικές δραστηριότητες:

Βασική Δραστηριότητα 1: Εισαγωγή θεματικής ενότητας σχετικά με το eTwinning. Επιμορφωτικά εργαστήρια δια ζώσης ή εξ αποστάσεως για διδάσκοντες/ουσες & φοιτητές/τριες  από την Ομάδα Υποστήριξης που συστήνει ο ΕΟΥ για κάθε διδάσκοντα/ουσα, με στόχο την κατάρτιση των φοιτητών/τριών στη δράση eTwinning. Οι επιμορφώσεις εντάσσονται συνήθως σε εργαστηριακά μαθήματα ή στο μάθημα της Διδακτικής ή σε όποιο πλαίσιο επιλέξει ο/η διδάσκων/ουσα.  

Βασική Δραστηριότητα 2: δημιουργία μικρών, συνεργατικών eTwinning έργων (projects). 

Μοντέλο 1: eTwinning projects ανάμεσα σε φοιτητές/τριες από το ίδιο πανεπιστημιακό τμήμα, διαφορετικά ιδρύματα της ίδιας χώρας ή διαφορετικών χωρών. Τα έργα ιδρύονται από τους/τις διδάσκοντες/ουσες, από τους/τις φοιτητές/τριες ή από διδάσκοντες/ουσες & Πρεσβευτές eTwinning ΙΤΕ.

Μοντέλο 2:  eTwinning projects που υλοποιούνται από τους/τις φοιτητές/τριες κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης. 

 

 

 

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.