Επιστημονική έρευνα

για το eTwinning

 

Στη σελίδα αυτή αναρτώνται Διπλωματικές Εργασίες Φοιτητών, Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών, οι οποίες σχετίζονται με το eTwinning.

Στην Κοινότητα του eTwinning, η καινοτομία όχι μόνο υπερβαίνει κατά πολύ τη χρήση της τεχνολογίας στην τάξη, αλλά περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργικότητα, την αναλυτική σκέψη, τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και τη συνεργασία.

Διερεύνηση των επιδράσεων του eTwinning στην καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών- Διπλωματική Εργασία

Διπλωματική εργασία της Μαρίας Σέκλου με θέμα "Διερεύνηση των επιδράσεων του eTwinning στην καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών"- Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών  «Τεχνολογίες Ευφυών Συστημάτων Πληροφορικής και Επικοινωνιών»- Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου- Πάτρα 2023

Το eTwinning είναι ένα καινοτομικό πρόγραμμα συνεργατικών δράσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που υλοποιείται από το 2005 μέχρι σήμερα με μεγάλη επιτυχία και βοηθάει στο να γίνει η εκπαίδευση στην Ευρώπη πιο σύγχρονη βασιζόμενη στις τεχνολογίες της πληροφορίας και της επικοινωνίας. Από τη λειτουργία του eTwinning έχει δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα μεγάλο και δημοφιλές δίκτυο εκπαίδευσης, το οποίο δίνει την δυνατότητα σε όσους συμμετέχουν σε αυτό να συνεργάζονται, να επικοινωνούν, υλοποιούν συνεργατικά έργα, να πετύχουν επαγγελματική ανάπτυξη και να λαμβάνουν αναγνώριση.

Τα έργα λοιπόν του eTwinning αναδεικνύουν τη σημασία πολλών δεξιοτήτων που είναι απαραίτητα για να μπορεί ένας εκπαιδευτικός να βελτιώσει τη διαδικασία διδασκαλίας και ένας μαθητής να βελτιώσει αυτή της μάθησης. Στη συγκεκριμένη διπλωματική εργασία πραγματοποιήθηκε μια έρευνα για να διαπιστωθούν οι επιδράσεις που έχει το eTwinning στα ελληνικά σχολεία. Συγκεκριμένα, έγινε προσπάθεια να διαπιστωθεί πως επηρεάζονται οι δεξιότητες των εκπαιδευτικών σε σχέση με την αλλαγή της μεθόδου διδασκαλίας αλλά και την καλύτερη εξοικείωση τους με την ψηφιακή τεχνολογία. Φυσικά διερευνήθηκε και η επίδραση του eTwinning στις δεξιότητες των μαθητών. Οι πληροφορίες που προκύπτουν από την έρευνα αυτή δείχνουν ξεκάθαρα ότι η επίδραση του eTwinning στην επικοινωνία, τη συνεργασία και τις ψηφιακές ικανότητες όλων ήταν θετική. Επίσης, διαπιστώθηκε αύξηση στην πολιτιστική ευαισθητοποίηση τω μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς που συμμετείχαν σε έργα eTwinning, ενσωμάτωσαν καινοτομικά στοιχεία στη μέθοδο διδασκαλίας τους.

Διαβάστε τη διπλωματική εργασία ΕΔΩ

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.