WELCOME – The eTwinning Digital Magazine

Ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης του eTwinning με χαρά ανακοινώνει την έκδοση του 1ου τεύχους του Ψηφιακού Περιοδικού (etWinning ELeCtrOnic MagazinE),  https://welcome.etwinning.gr, με το διεθνή τυποποιημένο αριθμό σειράς ISSN 2945-1485. Το περιοδικό απευθύνεται, μέσα από τις μόνιμες στήλες του, σε εκπαιδευτικούς, ερευνητές, φοιτητές, μαθητές, επαγγελματίες, φορείς χάραξης πολιτικής,  και άλλους ενδιαφερόμενους για το χώρο της Δημόσιας και Ιδιωτικής εκπαίδευσης (πχ, εταιρίες του χώρου, δημοσιογράφους, γονείς, εκπαιδευτικούς οργανισμούς κα).

Περισσότερα...

Παράταση της ημερομηνίας υποβολής αίτησης για Εθνική Ετικέτα Ποιότητας -ΜΟΝΟ για εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποβολής αίτησης

Παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αίτησης για Εθνική Ετικέτα Ποιότητας.

ΜΟΝΟ για εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποβολής αίτησης για την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας στην πλατφόρμα, παρατείνεται η ημερομηνία υποβολή έως τις 31.08.2023 

Οι συγκεκριμένοι/ες εκπαιδευτικοί πρέπει να στείλουν σε email στους  αξιολογητές Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  με κοινοποίηση στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..:

  • ένα στιγμιότυπο οθόνης όπου να φαίνεται η αδυναμία υποβολής την καταληκτική ημερομηνία, η οποία πρέπει να φαίνεται ότι είναι η 31.07.2023.
  • την περιγραφή του προβλήματος  που αντιμετωπίζουν -αν δεν το έχουν ήδη κάνει - και συνδέσμους από: 1) το προσωπικό τους προφίλ στην πλατφόρμα και 2) το έργο/α στο/στα οποίο/α αντιμετωπίζουν πρόβλημα    

Σε περίπτωση που το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί έως τις 31.08.2023, οι εκπαιδευτικοί  μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μετά τις 31.08.2023 εφόσον αυτό είναι δυνατόν.Σε αυτήν την περίπτωση η αίτηση τους θα εξεταστεί την επόμενη περίοδο αξιολόγησης

Για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης παραμένει  31.07.2023.

Ξεκινά η λειτουργία του Εργαστηρίου Ανοιχτών Τεχνολογιών (Open Lab) Στερεάς Ελλάδας

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά, ο Συντονιστής της Επιστημονικής Επιτροπής STEAM του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) Δρ. Κωνσταντίνος Καλοβρέκτης, και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Δρ. Δημήτριος Κυριτσόπουλος, σας προσκαλούν στην εκδήλωση/έναρξη των εργασιών του Εργαστηρίου Ανοικτών Τεχνολογιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος (www.openlab-ste.gr) στις 30/06/2023 ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.00 που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Βοιωτίας, Φίλωνος 35-39 στη Λιβαδειά.

Περισσότερα...

Αποτελέσματα αξιολόγησης έργων του 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών

Η Οργανωτική επιτροπή του Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών https://openedtech.ellak.gr/  ανακοινώνει τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των έργων του  5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών που πραγματοποιήθηκε την σχολική χρονιά 2022-2023.

Περισσότερα...

Ετικέτα eTwinning Σχολείο 2023-2024: Ανακοινώθηκαν οι Σχολικές μονάδες στις οποίες απονεμήθηκε η Ετικέτα eTwinning Σχολείο 2023-2024

Ο θεσμός των eTwinning Σχολείων ξεκίνησε το 2017 με σκοπό  την αναγνώριση και τη βράβευση σχολείων με την απονομή της Ετικέτας  «eTwinning Σχολείο» για την εξαιρετική ενσωμάτωση  των αξιών του eTwinning στις πολιτικές, την πρακτική και επαγγελματική ανάπτυξη τους με την υποστήριξη της διοίκησης του σχολείου. Με την Ετικέτα «eTwinning Σχολείο», το eTwinning αναγνωρίζει και αξιολογεί τη συμμετοχή, τη δέσμευση και την αφοσίωση όχι μόνο των μεμονωμένων eTwinners, αλλά ολόκληρου του σχολείου, όπου συνεργάζονται ομάδες εκπαιδευτικών και  ο Διευθυντής του σχολείου

Τα eTwinning Σχολεία αναπτύσσουν και μοιράζονται ένα όραμα που επικεντρώνεται στη μάθηση όλων των μαθητών, ενώ υιοθετούνται διαφοροποιημένες μεθοδολογίες. Καθιερώνουν μια κουλτούρα έρευνας, καινοτομίας και εξερεύνησης. Επικεντρώνονται στην ένταξη όπου όλοι οι μαθητές γίνονται δεκτοί και δεν υπάρχουν εμπόδια στη μάθηση. Υπάρχει σεβασμός στην πολυγλωσσία και τη διαπολιτισμικότητα.

Σύμφωνα με την αποστολή του Σχολείου eTwinning, το να γίνεις Σχολείο eTwinning είναι ένα ταξίδι ανάπτυξης και μετασχηματισμού, το οποίο προωθεί κουλτούρα διαμοιρασμένης ηγεσίας, παρέχοντας συγκεκριμένες ευκαιρίες για επαγγελματική υποστήριξη, όπως καθοδήγηση ή μάθηση από ομοτίμους, ενθαρρύνοντας τους εκπαιδευτικούς να συνεισφέρουν και να σχεδιάσουν προγράμματα σπουδών, ενώ κάθε σχολείο eTwinning είναι διαφορετικό, αντιμετωπίζει διαφορετικές προκλήσεις και πραγματικότητες, και δίνει ενεργό ρόλο στους μαθητές.

Τη φετινή χρονιά βραβεύτηκαν 4501 σχολικές μονάδες με την ετικέτα eTwinning Σχολείο 2023-2024. Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι στην Ελλάδα από 140 σχολεία που υπέβαλαν αίτηση για την ετικέτα «Σχολείο eTwinning” σε  132 απονεμήθηκε η ετικέτα.

Μπορείτε να δείτε τα σχολεία στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://school-education.ec.europa.eu/el/recognition/etwinning-school-label/winners-list?search_api_fulltext=greece&period=2023-2024

Συγχαρητήρια στους διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς, και τους/τις  μαθητές/τριες για το συλλογικό τους επίτευγμα.

Διαδικτυακά Εκπαιδευτικά Σεμινάρια «Δράσεις εκπαιδευτικής Σεισμολογίας στο Σχολικό Εργαστήριο»

Στο πλαίσιο του eTwinning και σε συνεργασία της Ελληνογερμανικής Αγωγής, του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, και του Εθνικού Οργανισμού Υποστήριξης  eTwinning  (ΕΟΥ) διοργανώνονται  διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα:

«Δράσεις εκπαιδευτικής Σεισμολογίας στο Σχολικό Εργαστήριο».

Για εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων STEAM Β/θμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ), την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023, 17:00 – 19:00, μέσω της πλατφόρμας Webex.

Εγγραφή στο https://courses.etwinning.gr/survey/index.php/757836 μέχρι Τρίτη 28/2/2023, 16:00. Πρόγραμμα

Για εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία και Δημοτικά), την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023, 16:00 – 18:00, μέσω της πλατφόρμας Webex.

Εγγραφή στο https://courses.etwinning.gr/survey/index.php/598435 μέχρι Τρίτη 7/3/2023, 15:00.

Ο σύνδεσμος και για τα δύο σεμινάρια είναι:

https://minedugr.webex.com/minedugr/j.php?MTID=m47e06d99149418bb1081743ed8981799

Βεβαιώσεις παρακολούθησης θα δοθούν σε όσους έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή στις παραπάνω φόρμες.

 

Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης eTwinning

Το μέλλον μας, αισθητική, βιωσιμότητα, συμπεριληπτικότητα

Το eTwinning και το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους

Μεταδεδομένα της έκδοσης
Η Πλατφόρμα Ευρωπαϊκής Σχολικής Εκπαίδευσης, η οποία τέθηκε σε λειτουργία το 2022, είναι το σημείο συνάντησης για όλο το προσωπικό του σχολείου (από την προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα έως την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένης της αρχικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης), τους ερευνητές, τους υπευθύνους χάραξης πολιτικής και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης. Η Πλατφόρμα Ευρωπαϊκής Σχολικής Εκπαίδευσης είναι μια ενιαία πλατφόρμα η οποία ενσωματώνει τις προηγούμενες πλατφόρμες και υπηρεσίες του eTwinning, της Πύλης Σχολικής Εκπαίδευσης και της Ακαδημίας Εκπαιδευτικών. Από το 2022, η κοινότητα του eTwinning φιλοξενείται σε έναν χώρο περιορισμένης πρόσβασης εντός της Πλατφόρμας Ευρωπαϊκής Σχολικής Εκπαίδευσης. Πρόσβαση στον συγκεκριμένο χώρο έχει αποκλειστικά το προσωπικό σχολείων που έχει προηγουμένως επικυρωθεί από τους εθνικούς οργανισμούς υποστήριξης. Από την έναρξή του το 2005, το eTwinning έχει εξελιχθεί από πρωτοβουλία βάσης σε μια ενεργή σχολική κοινότητα με τη συμμετοχή περισσότερων από 1 053 000 εργαζομένων που απασχολούνται σε περισσότερα από 233 000 σχολεία, σε περισσότερες από 40 χώρες. Το eTwinning παρέχει μια ασφαλή ψηφιακή πλατφόρμα όπου οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες, από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ευρωπαϊκών συνεργατικών έργων έως τη δικτύωση και από τη συμμετοχή σε εικονικές ομάδες έως την επαγγελματική ανάπτυξη και την αλληλοδιδαχή από ομοτίμους. Μέσω της πλατφόρμας του, η οποία είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 30 γλώσσες, το eTwinning προσφέρει στους εκπαιδευτικούς μια σειρά πόρων και ευκαιριών μάθησης. Τα θέματα αυτών των πόρων περιλαμβάνουν τα οφέλη της συμμετοχής στο eTwinning, τις δεξιότητες του 21ου αιώνα, τη χρήση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση και τα κιτ έργων για έμπνευση και καθοδήγηση. Οι εγγεγραμμένοι εκπαιδευτικοί έχουν πρόσβαση στον χώρο περιορισμένης πρόσβασης της πλατφόρμας, που ονομάζεται eTwinning Area. Η Πλατφόρμα Ευρωπαϊκής Σχολικής Εκπαίδευσης και η κοινότητα eTwinning χρηματοδοτούνται από το Erasmus+, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό. Πρόκειται για πρωτοβουλίες της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τη λειτουργία της πλατφόρμας έχει αναλάβει το Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο (συντονισμός, περιεχόμενο και υπηρεσίες) και η Tremend Software Consulting SRL (τεχνική υποδομή) βάσει συμβάσεων παροχής υπηρεσιών με τον Ευρωπαϊκό Εκτελεστικό Οργανισμό Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (EACEA). Η κοινότητα του eTwinning οφείλει επίσης την ύπαρξή της στη συνδρομή των εθνικών οργανισμών υποστήριξης, οι οποίοι χρηματοδοτούνται από το Erasmus+ βάσει συμφωνιών επιχορήγησης με τον Ευρωπαϊκό Εκτελεστικό Οργανισμό Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, και των υποστηρικτικών εταίρων.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.