Ημερίδες

Τηλεκπαιδεύσεις

Εκπαιδεύσεις ΙΤΕ

Επιμορφωτικά σεμινάρια το πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου Erasmus+ BRIST - Building a Research Infrastructure for School Teachers

Πώς θα μπορούσαν οι εκπαιδευτικοί να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο και να καταγράψουν τα μαθησιακά αποτελέσματα από την εφαρμογή καινοτόμων προσεγγίσεων που εφαρμόζονται στη σχολική πράξη;

Σε μία προσπάθεια να απαντήσουμε το παραπάνω ερωτήματα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου Erasmus+ BRIST - Building a Research Infrastructure for School Teachers https://www.4teacheresearch.org/ , έχει δημιουργηθεί η ομάδα eTwinning https://groups.etwinning.net/244044/home «Η έρευνα στη Σχολική Τάξη», με στόχο την συνεργασία και την επικοινωνία των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και όλων των ειδικοτήτων για την ενσωμάτωση της εκπαιδευτικής έρευνας στην επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Η ομάδα φιλοδοξεί να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς στο να υλοποιήσουν μικρής ή και μεγαλύτερης κλίμακας ερευνητικές δράσεις στη διδακτική πράξη ώστε να αξιολογήσουν την επίτευξη των μαθησιακών στόχων προτεινόμενων εκπαιδευτικών παρεμβάσεων.

Το πρόγραμμα «Μία Ερευνητική Υποδομή για την Εκπαιδευτική Κοινότητα» θα παρουσιαστεί σε δύο δίωρες διαδικτυακές συναντήσεις (Πέμπτη 2 Ιουνίου -18.00-20.00) & (Πέμπτη 16 Ιουνίου -18.00-20.00).

Στην 1η διαδικτυακή συνάντηση, θα παρουσιαστούν 4 μελέτες περίπτωσης ερευνητικών δράσεων, που έχουν ήδη υλοποιηθεί σε Ελληνικά Σχολεία, θα αναλυθεί η μεθοδολογία διεξαγωγής μιας επιστημονικής έρευνας μικρής κλίμακας στην σχολική τάξη, αλλά και με ποιο τρόπο τα αποτελέσματα της έρευνας μπορούν να βελτιώσουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Τέλος, θα γίνει ανάλυση των δυνατοτήτων επικοινωνίας και συνεργασίας των εκπαιδευτικών, μέσω της ομάδας eTwinning «Η έρευνα στη Σχολική Τάξη».

Στη 2η διαδικτυακή συνάντηση οι συμμετέχοντες/ουσες της ομάδας eTwinning θα παρουσιάσουν αντίστοιχες ερευνητικές εργασίες ή/και προτάσεις εκπαιδευτικής έρευνας.

Πεμπτη 2 Ιουνίου 2022

18.00-18.10: Χαιρετισμός : Αγγελόπουλος Παναγιώτης, ΕΟΥ eTwinning, Εκπρόσωπος του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛ/ΛΑΚ (Εθνικό σημείο επαφής της Κοινότητας Επιστημών Scientix).

18.10 -18.20: Γρήγορης Μηλόπουλος (Ελληνογερμανική Αγωγή): «Δημιουργώντας μία Ερευνητική Υποδομή για την Εκπαιδευτική Κοινότητα μέσα από την ομάδα eTwinning : Η έρευνα στη Σχολική Τάξη».

18.20-18.40:  Νεκτάριος Τσαγλιώτης (9ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου): «Οι εκπαιδευτικοί ως ερευνητές της πράξης τους: παραδείγματα έρευνας & ανάπτυξης εκπαιδευτικού περιεχομένου με βάση το σχολικό κήπο ως ένα ανοιχτό εργαστήριο δεξιοτήτων».

18.40-19.00: Τάκης Τσουμάκης (Ελληνογερμανική Αγωγή):  «Στα Χνάρια του Γαλιλαίου: Ερευνώντας την επίδραση μιας πολυδιάστατης ανακαλυπτικής δραστηριότητας στη σχολική πραγματικότητα».

19.00- 19.20: Χαρούλα Μαρίνου (Ελληνογερμανική Αγωγή): «Πώς επηρεάζουν  οι ηλεκτρονικές συσκευές τη ζωή των εφήβων. Ένα μαθητικό συνέδριο δίνει το έναυσμα για την εισαγωγή της έρευνας στη σχολική τάξη».

 

19.20 -19.40: Παναγιώτα Αργύρη (Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης) «Η συμμετοχική έρευνα του πεδίου της βιομηχανίας ως μέσο επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικού».

19.40- 19.50: Ναταλία Τζίτζη (Πρεσβευτής της δράσης eTwinning - Συντονίστρια Προβεβλημένης Ομάδας eTwinning) «Ομάδες eTwinning: επικοινωνία & συνεργασία στην πράξη»

19.50-20.00 : Συζήτηση και Ερωτήσεις.

Για την συμμετοχή στην 1η διαδικτυακή συνάντηση χρειάζεται προεγγραφή:

http://bit.do/BRIST-webinar-1    

Ώστε να λάβετε τον ατομικό σύνδεσμο για την σύνδεση.

 

 

Πεμπτη 16 Ιουνίου 2022

 

18.00-20.00 : Τα μέλη της ομάδας eTwinning παρουσιάζουν  προτάσεις ερευνητικών δράσεων για την σχολική κοινότητα, όπως έχουν προκύψει από την ανταλλαγή προτάσεων μέσα στην ομάδα eTwinning

«Η έρευνα στη Σχολική Ταξη».

 

Για την συμμετοχή στην 2η διαδικτυακή συνάντηση θα ανακοινωθεί νέος σύνδεσμος για τη προεγγραφή.

 

 

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.