Δράση διαδικτυακών μαθημάτων (online lessons)
Contact Seminars
Σεμινάρια Εξεύρεσης Συνεργατών
eTwinning PDW
Εργαστήρια Επαγγελματικής Ανάπτυξης
eTwinning events
Ενημερωτικές Ημερίδες Πρεσβευτών

Με χαρά σας αναγγέλλουμε ότι η Δικτυακή Πύλη του Βραβείου Νεότητας 2007 δέχεται συμμετοχές για το διαγωνισμό.

Το θέμα φέτος είναι η Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Αφρική.
Νέοι ηλικίας από 16 έως 18 ετών από τις 27 χώρες μέλη της Ε.Ε. καλούνται να υποβάλλουν συμμετοχή υπό τη μορφή αφίσας ή παρουσίασης πολυμέσων αναδεικνύοντας τα κυριότερα σημεία της επίπτωσης της περιβαλλοντικής αλλαγής στις αναπτυσσόμενες χώρες και συγκεκριμένα πάνω στα ακόλουθα τρία θέματα:

  • Κλιματολογικές αλλαγές 
  • Νερό και ενέργεια 
  • Βιώσιμη ανάπτυξη

Το δημιουργικό τους όραμα μπορεί να βοηθήσει στο να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις οι συμμαθητές τους. οι εκπαιδευτικοί. οι οικογένειες τους κ.α.

Οι χώρες της Αφρικής αντιμετωπίζουν μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του αναπτυσσόμενου κόσμου. Ειδικότερα. η περιοχή της νότιας Σαχάρας αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις στους τομείς της περιβαλλοντικής αλλαγής. του ύδατος. της ενέργειας και του βιώσιμου τουρισμού. οι οποίες προβάλλονται ως θέματα του φετινού Βραβείου Νεότητας για την Ανάπτυξη. Πολλές αναπτυσσόμενες χώρες παγκοσμίως έχουν επηρεαστεί από την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη και η πρόσβαση σε πόσιμο και καθαρό νερό αποτελεί ένα μείζον πρόβλημα.

Οι εθνικοί νικητές και οι επιλαχόντες κάθε χώρας θα προσκληθούν με τους καθηγητές τους για μία διήμερη διαμονή στις Βρυξέλλες.

Αυτή η επίσκεψη θα συμπεριλαμβάνει και μία τελετή απονομής βραβείων όπου οι μαθητές θα βραβευθούν ως εθνικοί νικητές.
Οι νικητές και οι καθηγητές τους θα συνοδεύσουν τον Επίτροπο Louis Michel σε ένα ταξίδι στην Αφρική.

 Καθώς η Ευρώπη είναι ένας από τους πρωταγωνιστές που υποστηρίζουν τη συνεργασία για την ανάπτυξη των χωρών παγκοσμίως. ο βασικός στόχος των νικητών που θα ταξιδέψουν στην Αφρική θα είναι να δουν στην πράξη την αρωγή της ΕΕ για την ανάπτυξη. Θα επισκεφθούν έργα συνεργασίας για την ανάπτυξη στον εκπαιδευτικό τομέα. συμπεριλαμβανομένων και των σχετικών πρωτοβουλιών των Κρατών Μελών της ΕΕ καθώς επίσης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Με αυτόν τον τρόπο. οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν μηνύματα σχετικά με τις περιβαλλοντικές αλλαγές στα έργα που γίνονται στην Αφρική.

Η προθεσμία συμμετοχής λήγει στις 6 Ιανουαρίου 2008.

Η αξιολόγηση θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις και θα συμμετέχουν ειδικοί από τα 27 κράτη μέλη.

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστοχώρο: http://www.dyp2007.org

Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.