Στο πλαίσιο των ενημερωτικών - επιμορφωτικών δράσεων των Συμβούλων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτική διαδικτυακή συνάντηση την Παρασκευή 04/10/2024, ώρα 18.00μ.μ.-19.00μ.μ., στην αίθουσα https://minedu-secondary2.webex.com/meet/chchasoula με τίτλο «Ενημέρωση σχετικά με την αξιοποίηση των ΤΠΕ και των εργαλείων Web 2.0, της εκπαιδευτικής ρομποτικής, των κινητών συσκευών (tablets και κινητών τηλεφώνων), 3D εκτυπωτών, τεχνητήςνοημοσύνης και διαδραστικών πινάκων για την υλοποίησησυνεργατικών δραστηριοτήτων σε έργα eTwinning και η ενσωμάτωσή τους στη διδασκαλία μαθημάτων». και εισηγητή τον κ. Νίκο Τζιμόπουλο Υπεύθυνο των Σεμιναρίων etwinning και Μέλος του Εθνικού Οργανισμού Υποστήριξης της ευρωπαϊκής δράσης e-twinning.
Η συνάντηση απευθύνεται σε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα δημόσια & ιδιωτικά σχολεία της περιοχής μας. Σκοπός αυτής της δράσης είναι η ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών στο διδακτικό τους έργο.
Ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης της δράσης eTwinning είναι στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής και ο διδάσκων κ. Ιωάννης Λεύκος είναι ανάμεσα στους υποψήφιους για το Ευρωπαϊκό Βραβείο «eTwinning για τους μελλοντικούς εκπαιδευτικούς 2024» το οποίο τιμά την αριστεία στην Αρχική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών (Initial Teacher Education) αναγνωρίζοντας τα ιδρύματα που έχουν συνεισφέρει σε εξαιρετικό επίπεδο στην πρωτοβουλία «eTwinning για μελλοντικούς εκπαιδευτικούς» και στην κατάρτιση της επόμενης γενιάς εκπαιδευτικών eTwinning.
Ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης της δράσης eTwinning είναι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα πανεπιστημιακά τμήματα που τους απονεμήθηκε η Εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning για Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (Ετικέτα Ποιότητας eTwinning ITE).
🏆 Το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (αντιπροσωπεύων διδάσκων: Ιωάννης Λεύκος)
🏆 Το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών (αντιπροσωπεύων διδάσκων: Γεώργιος Γοροζίδης)
🏆 Το Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου (αντιπροσωπεύων διδάσκων: Γεώργιος Κρητικός)
αποτελούν τα ελληνικά πανεπιστημιακά τμήματα που υπέβαλλαν αίτηση τον Μάιο του 2024 για την Ετικέτα Ποιότητας ΙΤΕ και λαμβάνουν αυτή τη διάκριση.
Το πρώτο εξάμηνο του 2024 στην Ελλάδα συμμετέχουν στη δράση όλα σχεδόν τα πανεπιστήμια με παιδαγωγικής κατεύθυνσης τμήματα όπως το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Τον Μάϊο του 2024 η Ελλάδα συμμετέχει στη δράση, για πρώτη φορά μετά τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Βραβείου ΙΤΕ το 2022, με τρία (3) πανεπιστημιακά τμήματα (Μακεδονίας, Πατρών και Αιγαίου) που πληρούν τα κριτήρια για την «Ετικέτα ΙΤΕ».
H Ετικέτα Ποιότητας eTwinning ITE αποτελεί αναγνώριση του έργου που έχουν ολοκληρώσει οι διδάσκοντες/ουσες του τμήματος με τους/τις φοιτητές/τριές σας στο πλαίσιο της δράσης eTwinning και αναδεικνύει την αφοσίωση των πανεπιστημιακών τμημάτων στην προετοιμασία των μελλοντικών εκπαιδευτικών σχετικά με την υλοποίηση της δράσης eTwinning.
Το ίδρυμα που θα λάβει το Εθνικό Βραβείο eTwinning ΙΤΕ 2024 θα ανακοινωθεί την πρώτη ημέρα του 10ου Πανελλήνιου Συνεδρίου eTwinning με τίτλο «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» που θα πραγματοποιηθεί στo ΥΠΑΙΘΑ από 8 έως 10 Νοεμβρίου 2024.
Το ίδρυμα που θα λάβει το Ευρωπαϊκό Βραβείο eTwinning ΙΤΕ 2024 θα ανακοινωθεί την πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για την Αρχική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών με τίτλο “Fostering citizenship education and European values through eTwinning for future teachers ” που θα πραγματοποιηθεί στη Βουδαπέστη από 28 έως 30 Νοεμβρίου 2024.
Συγχαρητήρια σε όλους/όλες τους διδάσκοντες/ουσες και στους/στις φοιτητές/τριές τους!
Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε τη δημοσίευση του τρίτου τεύχους του ψηφιακού περιοδικού eTwinning! https://welcome.etwinning.gr/archives/series/3rd
Το DigCompEdu[1] είναι το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο αναφοράς για τις Ψηφιακές Ικανότητες των Εκπαιδευτικών που αναπτύχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (διαθέσιμο στα ελληνικά). Στοχεύει στην ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών, ώστε να ενσωματώνουν αποτελεσματικά τις νέες τεχνολογίες στη διδασκαλία και τη μάθηση αναπτύσσεται σε έξι περιοχές: επαγγελματική εμπλοκή, διδακτική ενίσχυση, μαθησιακοί πόροι, διδασκαλία και μάθηση, αξιολόγηση και ενδυνάμωση των μαθητών. Το πλαίσιο αναφοράς παρέχει επίσης κατευθυντήριες γραμμές για την αυτοαξιολόγηση και την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών, υποστηρίζοντας την καινοτομία στην εκπαίδευση μέσω της αξιοποίησης των ψηφιακών τεχνολογιών.
Πανευρωπαϊκό σεμινάριο για την παιδαγωγική ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Πάτρα 10-12 Μαίου 2024.
Multilateral Seminar "Applications, tools and perspectives of ΑΙ in education", for Secondary School Teachers, Patras, Greece, 10-12 May 2024"
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.