Ημερίδες

Τηλεκπαιδεύσεις

Εκπαιδεύσεις ΙΤΕ

Έκδοση του 2ου τεύχους του Ψηφιακού Περιοδικού (etWinning ELeCtrOnic MagazinE)

Ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης του eTwinning ανακοινώνει την έκδοση του 2ου τεύχους του Ψηφιακού Περιοδικού (etWinning ELeCtrOnic MagazinE),  https://welcome.etwinning.gr, με το διεθνή τυποποιημένο αριθμό σειράς ISSN 2945-1485. Το περιοδικό απευθύνεται, μέσα από τις μόνιμες στήλες του, σε εκπαιδευτικούς, ερευνητές, φοιτητές, μαθητές, επαγγελματίες, φορείς χάραξης πολιτικής,  και άλλους ενδιαφερόμενους για το χώρο της Δημόσιας και Ιδιωτικής εκπαίδευσης (πχ, εταιρίες του χώρου, δημοσιογράφους, γονείς, εκπαιδευτικούς οργανισμούς κα).

Περισσότερα...

«Η Εκπαίδευση στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης».

Ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης της ευρωπαϊκής δράσης eTwinning συμμετέχει στη διοργάνωση του 2ου επιστημονικού συνεδρίου με διεθνή συμμετοχή και τίτλο «Η Εκπαίδευση στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Άρτα, από 1 έως 3 Νοεμβρίου 2024 και αποσκοπεί:

  • Να αναδειχτούν οι θετικές προοπτικές αλλά και οι κίνδυνοι από την εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση.
  • Να διερευνηθεί η σύγχρονη θέση ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση είναι εκείνος ο επιστημονικός τομέας που εστιάζει σε «ευφυή» συστήματα διδασκαλίας και μάθησης.
  • Να παρουσιαστούν οι τρόποι μέσω των οποίων η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση μπορεί να οδηγήσει στη βελτίωση της διδασκαλίας αλλά και της υποδομής των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Οι θεματικοί άξονες του Συνεδρίου είναι:

  • Η τυπική εκπαίδευση στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Η μη-τυπική εκπαίδευση στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Η Ειδική Αγωγή στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Η Μουσική εκπαίδευση στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Η Μουσειακή αγωγή στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Η Τεχνητή Νοημοσύνη ως εργαλείο υποστήριξης ανά διδακτικό αντικείμενο
  • Η μάθηση στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Οι εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στην λεξικογραφία και τη μετάφραση
  • Η Μουσική στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Οι Εικαστικές Τέχνες στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Η Επιστήμη της Πληροφορίας στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Τα εκπαιδευτικά εργαλεία στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Οι Τεχνολογίες Εμβύθισης στην εκπαίδευση
  • Τα Εκπαιδευτικά Δεδομένα στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Η Διοίκηση των Εκπαιδευτικών Μονάδων στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
  • Τα ηθικά διλήμματα σχετικά με τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης

Το Συνέδριο απευθύνεται σε μέλη ΔΕΠ/ΕΔΙΠ, στελέχη της Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, φοιτητές και σε κάθε ενδιαφερόμενο από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σημαντικές Ημερομηνίες:

  • Υποβολή Περιλήψεων έως 31/07/2024
  • Ενημέρωση Συγγραφέων για την αποδοχή των εργασιών 30/09/2024
  • Υποβολή Τελικών Εργασιών για τα πρακτικά συνεδρίου 31/11/2024
  • Διεξαγωγή συνεδρίου 1-3/11/2024

Μετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου θα δοθούν Βεβαιώσεις παρακολούθησης και θα αναρτηθούν ψηφιακά πρακτικά με ISSN/ISBN.

Η Επιστημονική Επιτροπή θα επιλέξει τις καλύτερες εργασίες, οι οποίες θα προσκληθούν να επεκταθούν, να γραφούν στα αγγλικά και να υποβληθούν για δημοσίευση σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό.

Για τη συμμετοχή στο Συνέδριο δεν υπάρχει κάποια οικονομική επιβάρυνση.

Ιστοσελίδα Συνεδρίου: http://dide.art.sch.gr/synedrio2/joomla/

Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση και eTwinning

Ο υπεύθυνος του Εθνικού Οργανισμού Υποστήριξης της Ευρωπαϊκής δράσης eTwinning, κ. Μιχάλης Παρασκευάς, καθηγητής στο Παν. Πελοποννήσου και αντιπρόεδρος του ΙΤΥΕ "Διόφαντος" μίλησε για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση με την δημοσιογράφο Αρετή Μπίτα στην εκπομπή "Σε Δι@δραση" στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ (02.02.2024). Ο κ. Παρασκευάς ανέφερε ότι η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά τον εκπαιδευτικό στην προσαρμογή της διδασκαλίας του στις ατομικές ανάγκες κάθε μαθητή, στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων αλλά και στην αξιολόγηση των επιδόσεων των μαθητών, στη διαχείριση της τάξης, ενώ επίσης μπορεί να βελτιώσει την διαχείριση των υποδομών των εκπαιδευτικών μονάδων. Παρουσίασε επίσης τη συμβολή του eTwinning για την επιτυχή ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στις εκπαιδευτικές πρακτικές, μέσω ανοικτών διαδικτυακών μαθημάτων που προσφέρει και διεθνών επιμορφωτικών εκδηλώσεων που διοργανώνει προς όφελος των εκπαιδευτικών.

 

Περισσότερα: https://www.ertecho.gr/radio/proto/show/se-diadrasi/ondemand/590415/se-di-drasi-me-tin-areti-mpita-02-02-2024/ (απόσπασμα: 17:20 - 34:30)

 

 

 

Πρόσκληση για την πιλοτική εφαρμογή του SELFIEforTEACHERS που αφορά την έκδοση για την Προσχολική Εκπαίδευση και Φροντίδα (ECEC)

Aγαπητέ/ή [Συμμετέχοντα/ουσα],

Εύχομαι αυτό το μήνυμα να σας βρίσκει καλά. Το όνομα μου είναι Θαρρενός Μπράτιτσης και είμαι Επιστημονικός Υπεύθυνος για το SELFIEforTEACHERS ECEC, ένα έργο που επικεντρώνεται στην πιλοτική εφαρμογή του προσαρμοσμένου εργαλείου SELFIEforTEACHERS για την Προσχολική Εκπαίδευση και Φροντίδα, ώστε να προτείνει την τελική του έκδοση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (JRC).

Περισσότερα...

Συμμετοχή του eTwinning στο online Συνέδριο MoodleMoot Greece 2023

Το eTwinning συμμετέχει στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο MoodleMoot Greece 2023 με ομιλία με τίτλο «Ανοικτά διαδικτυακά μαθήματα μέσω moodle στο eTwinning: Κτίζοντας μια ισχυρή Κοινότητα Εκπαιδευτικών» που θα δοθεί από τον κ. Μιχάλη Παρασκευά, επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Υποστήριξης eTwinning, καθηγητή Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και αντιπροέδρου του ΙΤΥΕ «Διόφαντος».

Σκοπός του Συνεδρίου MoodleMoot είναι να προωθήσει τον γόνιμο και δημιουργικό διάλογο στην εκπαιδευτική κοινότητα για τη χρήση του Moodle, να αναδείξει καλές πρακτικές χρήσης του στην Ελλάδα και στην Κύπρο, καθώς και να παρουσιαστούν καινοτόμες χρήσεις λειτουργιών του Moodle στην Ελλάδα, στην Κύπρο και διεθνώς.

Το συνέδριο MoodleMoot Greece 2023 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 8 & 9 Δεκεμβρίου 2023 και διοργανώνεται από τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών σε συνεργασία με την Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ και φορείς εκπαίδευσης και ανάπτυξης.

Πρόγραμμα συνεδρίου: εδώ

Εγγραφή στο συνέδριο: εδώ

Online παρακολούθηση συνεδρίου: εδώ

Παρουσίαση eTwinning: εδώ

2ο τεύχος του Ψηφιακού Περιοδικού (etWinning ELeCtrOnic MagazinE)

Ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης του eTwinning θα εκδόσει στα τέλη του τρέχοντος ημερολογιακού έτους το 2ο τεύχος του Ψηφιακού Περιοδικού (etWinning ELeCtrOnic MagazinE),  https://welcome.etwinning.gr, με το διεθνή τυποποιημένο αριθμό σειράς ISSN 2945-1485. Το περιοδικό απευθύνεται, μέσα από τις μόνιμες στήλες του, σε εκπαιδευτικούς, ερευνητές, φοιτητές, μαθητές, επαγγελματίες, φορείς χάραξης πολιτικής,  και άλλους ενδιαφερόμενους για το χώρο της Δημόσιας και Ιδιωτικής εκπαίδευσης.

 

Στόχοι του ψηφιακού Περιοδικού είναι να αποτελέσει ένα ανοικτό εκπαιδευτικό - επιστημονικό αποθετήριο για τη δημοσίευση άρθρων, εργασιών, ερευνών,παιδαγωγικών και διδακτικών προσεγγίσεων, καινοτόμων προγραμμάτων και ιδεών, να παρέχει την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές/τριες και επαγγελματίες της εκπαίδευσης να αλληλεπιδράσουν και να μοιραστούν την εμπειρία και τις γνώσεις τους από την εφαρμογή καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών για την εκπαίδευση STEM, να συνεισφέρει (όσον αφορά τους φοιτητές και τους μαθητές) στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ερευνητικής μεθοδολογίας, βιβλιογραφικής έρευνας, συγγραφής ερευνητικών εργασιών, αποτύπωσης και παρουσίασης αποτελεσμάτων, συντακτικών και συγγραφικών ικανοτήτων και καλλιέργειας ικανοτήτων συνεργασίας.

Για το δεύτερο τεύχος του περιοδικού, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να μελετήσουν τις Οδηγίες Μορφοποίησης και τις οδηγίες αποστολής άρθρων και την Πολιτική Δημοσιεύσεων του περιοδικού και, στη συνέχεια, να αποστείλουν τα άρθρα τους στον Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξης και στη συντακτική ομάδα σύμφωνα με τις οδηγίες.

9ο Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning, Σύρος, 20-22 Οκτωβρίου 2023 - ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

9ο Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning  #etwinconfgr, «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Δικτυακός τόπος: http://www.etwinning.gr/conf2023,

11ο Πανελλήνιο Συνέδριο των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ, «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στη Διδακτική Πράξη» Δικτυακός τόπος:  https://e-diktyo.eu/

Σύρος, 20, 21, 22 Οκτωβρίου 2023 

 

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.