Τηλεκπαιδεύσεις

Διευκρινίσεις αναφορικά με την υποβολή αιτήσεων για Εθνική Ετικέτα Ποιότητας eTwinning

Κατόπιν πολλών ερωτημάτων που τέθηκαν στον Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξης της δράσης eTwinning αναφορικά με την υποβολή αιτήσεων για Εθνική Ετικέτα Ποιότητας σας ενημερώνουμε ότι βάσει του με αρ. πρωτ. 147513/29-10-2020 εγγράφου του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα: «Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων eTwinning για το σχολικό έτος 2020-2021» ισχύουν τα ακόλουθα:

Περισσότερα...

Ημερίδα "Εικονική Πραγματικότητα στην Εκπαίδευση: Έργo AGRIENT"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» (ΙΤΥΕ) και το Πανεπιστήμιο Πατρών έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν σε ημερίδα που διοργανώνουν με θέμα “Εικονική Πραγματικότητα στην Εκπαίδευση: Έργο AGRIENT” την Τρίτη 15 Ιουνίου,  ώρα 18:00 - 20:30.

Η συμμετοχή στην ημερίδα μπορεί να γίνει είτε με φυσική παρουσία είτε με εξ αποστάσεως παρουσία. Η συμμετοχή με φυσική παρουσία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του ΙΤΥΕ-Διόφαντος, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.

Περισσότερα...

Webinar – Κατέκτησε την Επαυξημένη Πραγματικότητα μέσω του ARTutor (ver 3)

Το ARTutor (Augmented Reality Tutor)  είναι μια Πλατφόρμα Επαυξημένης Πραγματικότητας για την Εκπαίδευση (αλλά και τον ευρύτερο χώρο της επιμόρφωσης) που αναπτύσσεται με ίδιους πόρους από το 2016, στο Ερευνητικό Εργαστήριο ΑΕΤΜΑ,  του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

Περισσότερα...

Geeks for Education

Το Erasmus+ έργο «Geeks for Education» καλεί εκπαιδευτικούς και σχολεία να αυτό-αξιολογήσουν, με την δική μας βοήθεια, την ψηφιακή ωριμότητά τους μέσω του εργαλείου SELFIE με σκοπό την αποδοτική ενσωμάτωση των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδασκαλία, στη μάθηση και στην αξιολόγηση.

 

Περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ!

Περισσότερα...

Η Υφυπουργός Παιδείας κα Σ. Ζαχαράκη, κεντρική ομιλήτρια στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο eTwinning 2020 

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Σοφία Ζαχαράκη συμμετείχε την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 στο διαδικτυακό Ευρωπαϊκό Συνέδριο eTwinning  ως κεντρική ομιλήτρια στο εργαστήριο «Embedding eTwinning in School  Education». Στο εν λόγω εργαστήριο συμμετείχαν εκπρόσωποι των Υπουργείων Παιδείας όλων των συνεργαζόμενων χωρών, καθώς και μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  

Περισσότερα...

Δράσεις του eTwinning για την επιμόρφωση των eTwinners, την περίοδο 3/2020 έως 7/2020

  1. Δράση Διαδικτυακών Μαθημάτων

 «Παιδαγωγική αξιοποίηση των ΤΠΕ και των εργαλείων Web 2.0, της εκπαιδευτικής ρομποτικής και των κινητών συσκευών για την υλοποίηση συνεργατικών δραστηριοτήτων σε έργα eTwinning και η ενσωμάτωσή τους στη διδασκαλία μαθημάτων»

Περισσότερα...

Ολοκλήρωση διαδικτυακού σεμιναρίου με θέμα: «Έφηβοι και πανδημία: στηρίζοντας τους μαθητές και τις μαθήτριες να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 το διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο: «Έφηβοι και πανδημία: στηρίζοντας τους μαθητές και τις μαθήτριες να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση» που οργάνωσε η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ). Δελτίο ύπου

Περισσότερα...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.