Υποβολή Νέων

Για τους Πρεσβευτές

Ημερίδες

Τηλεκπαιδεύσεις

Εκπαιδεύσεις ΙΤΕ

«Γιορτή για την Ευρώπη 2019» στα Γιαννιτσά

Άλλη μια Γιορτή για την Ευρώπη ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 στο 1ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών που συνδιοργάνωσαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας.Ευφάνταστες δράσεις και συνεργασίες που αναδεικνύουν το μεράκι των συναδέλφων που τις σχεδιάζουν και τις υλοποιούν!ETwinning, Erasmus KA1, Erasmus KA2, Teachers4 Europe, Ambassadors Schools! Από το Νηπιαγωγείο μέχρι τα ΕΠΑΛ ! Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή Πέλλας και Ημαθίας κατά το σχολικό έτος 2018-2019. Συνυπεύθυνες της διοργάνωσης ήταν η πρέσβειρα eTWINNING της Πέλλας-Ημαθίας-Πιερίας κ.Σαρίγκολη Ευαγγελία και η πρέσβειρα Τ4Ε κ. Αναργυρίδου Δέσποινα.

eTwinning στην "εν-ΤΕΧ-νη Μάθηση"

Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Εκπαιδευτήριο "Παιδαγωγική-Birds"  στον Πειραιά εργαστήριο eTwinning με τίτλο "Τέχνη και Τεχνολογία σε έργα eTwinning: πρακτικές εφαρμογές" . Το εργαστήριο υλοποιήθηκε από την κ. Ναταλία Τζίτζη, Πρεσβευτή eTwinning για την Δ΄Αθήνας, απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και η θεματική του εντασσόταν στο πλαίσιο του θερινού επιστημονικού σεμιναρίου με τίτλο "Έν-ΤΕΧ-νη Μάθηση - Διαφοροποιημένες παιδαγωγικές προσεγγίσεις με την αξιοποίηση της Τέχνης και της Τεχνολογίας" που οργανώθηκε με την υποστήριξη του Ερευνητικού Εργαστηρίου Δημιουργικότητα, Καινοτομία και Τεχνολογία στην Εκπαίδευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών από τις 21 έως 23 Ιουνίου 2019. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κ. Κυριακή Μέλλιου,Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60 Νηπιαγωγών 6ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής για την πρόσκλησή της και όλους τους εμπλεκόμενους για την άψογη διοργάνωση του σεμιναρίου.

 

Η Διπλωματική Ακόλουθος της Γαλλικής Πρεσβείας κ. Florence Saint-Ygnan στην Πτολεμαϊδα για το πρόγραμμα eTwinning

Η διπλωματική ακόλουθος της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα κ. Florence Saint-Ygnan σε σχολεία της Εορδαίας για το πρόγραμμα ολυμπισμού eTwinning

 

Τα ευρωπαϊκά προγράμματα συνεργασίας eTwinning δίνουν τη δυνατότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από όλη την Ευρώπη να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν, να πραγματοποιήσουν κοινές δραστηριότητες και παράλληλα να αναπτυχθούν σε πολλά επίπεδα: κοινωνικό, πολιτιστικό, γλωσσικό, γνωστικό. Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους 2018-19 υλοποιήθηκε συνεργατικό πρόγραμμα eTwinning μεταξύ σχολείων της Εορδαίας (Γυμνάσιο και Δημοτικό Ανατολικού, 1ο Δημοτικό Βερμίου, Δημοτικό Σχολείο Πύργων και Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής), του Πρότυπου Σχολείου της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων και γαλλικών σχολείων (από τις Ακαδημίες της Μασσαλίας και της Νορμανδίας). Στο πλαίσιο του προγράμματος συνολικά 30 Γάλλοι μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν την περιοχή τον Οκτώβριο 2018 και Μάρτιο 2019. Το πρόγραμμα με τίτλο «Partageons tous ensemble la passion des Jeux» (Ας μοιραστούμε όλοι μαζί το πάθος των Ολυμπιακών Αγώνων) με γλώσσα επικοινωνίας τα γαλλικά είχε ως σκοπό να μεταφέρει στους μαθητές τις αθάνατες αξίες του ολυμπισμού (φιλία-σεβασμός-άμιλλα-ευγένεια-δίκαιο παιχνίδι-αριστεία) που γεννήθηκαν στην Αρχαία Ελλάδα και μεταλαμπαδεύτηκαν σε όλη την ανθρωπότητα. Η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2024 στο Παρίσι έδωσε έμπνευση στους μαθητές να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν και να συνδέσουν τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες το 776 π.Χ στην Αρχαία Ολυμπία με τη σημερινή εποχή, κερδίζοντας γνώσεις και εμπειρίες.

Στο πλαίσιο της οργάνωσης της τελετής λήξης του προγράμματος την Τρίτη 04 Ιουνίου 2019 στο Δημοτικό Σχολείο Πύργων Εορδαίας, η διπλωματική ακόλουθος της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα κ. Florence Saint-Ygnan θα μεταβεί στην περιοχή, προκειμένου να συγχαρεί τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν και να τιμήσει την κοινή εκδήλωση. Στην εκδήλωση συμμετέχουν και τιμώνται αθλητές-τριες ολυμπιονίκες και παραολυμπιονίκες της περιοχής: ο κ. Ζαχαριάδης Γεώργιος, ο κ. Κωνσταντινίδης Ιορδάνης, ο κ. Δεληγιώργης Αθανάσιος, η κ. Στέλλα Παπαδοπούλου, η κ. Καλογνωμή Θεοδώρα. Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές-τριες και στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο πρόγραμμα, καθώς και στους κ.κ. διευθυντές-τριες των σχολείων της περιοχής που υποστηρίζουν τη δράση: κ. Καραγκιόζη Μαρία (Δημοτικό Σχολείο Ανατολικού), κ. Φωτιάδου Βούλα (Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής). κ. Απατσίδης Θεμιστοκλής (1ο Δημοτικό Σχολείο Βερμίου) κ. Ηλιάδης Αλέξανδρος, ο οποίος ανέλαβε όλη την οργάνωση της τελετής λήξης και υποδοχής των καλεσμένων αθλητών στο Δημοτικό Σχολείο Πύργων και κ. Πράπας Χαρίλαος (Γυμνάσιο Ανατολικού). Συγχαρητήρια στις Νηπιαγωγούς κ. Κουσουντίδου Ευστρατία, κ. Ουζούνη Άννα, κ. Κελάρη Ασημίνα που πλαισίωσαν το πρόγραμμα με ευφάνταστες ιδέες, μουσική και χορό. Τέλος, αξίζουν συγχαρητήρια στους γυμναστές κ.κ. Άνθιμο Αρβανίτη, Τούνα Αριστοτέλη και Μαυρόπουλο Κώστα  που αφιέρωσαν πολλές ώρες για την προετοιμασία της γιορτής, καθώς και στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων. Ευχαριστούμε πολύ και τον κ. Καμαρούδη Σταύρο, Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας που πάντα είναι πολύτιμος αρωγός στις δράσεις των σχολείων της Εορδαίας. Τέτοιες συλλογικές προσπάθειες αναδεικνύουν τον ρόλο του δημόσιου σχολείου και συμβάλλουν στην προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών. Μπράβο σε όλους-ες!!!

                                                                            Η Πρεσβευτής eTwinning Δυτικής Μακεδονίας

                                                                                  Αθηνά Βαρσαμίδου

 

Eπιμορφωτικό σεμινάριο: «Γνωριμία με την Εκπαιδευτική Ρομποτική και το STEAM»

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο επιμορφωτικών δράσεων του 3ου ΠΕΚΕΣ Αττικής και σύμφωνα με τη με αριθμ.4/25-02-2019 Πράξη της Ολομέλειας, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του 3ου ΠΕΚΕΣ Αττικής,  Μάλαμας Κωνσταντίνος  κλ. ΠΕ86 Πληροφορικής  και Φώτη Παρασκευή ΣΕΕ κλ. ΠΕ60 Νηπιαγωγών πραγματοποίησαν  προαιρετική επιμορφωτικό επιμορφωτικό σεμινάριο  με τίτλο «Γνωριμία με την Εκπαιδευτική Ρομποτική και το STEAΜ»  στην έδρα του 3ου ΠΕΚΕΣ Αττικής ,  Ατταλείας 2 και Ιερά Οδός,  την Πέμπτη 21 Μαρτίου και ώρα  5.30 μ.μ–7.30 μ.μ.  για τις εκπαιδευτικούς του κλ.ΠΕ60 των δημοσίων και ιδιωτικών νηπιαγωγείων της Π.Ε. Γ΄Αθήνας. Στο επιμορφωτικό σεμινάριο συμμετείχε και η κ. Άννα Λαχανά κλ. ΠΕ86 Πληροφορικής.

Περισσότερα...

Ενεργός Πολιτειότητα & Δημοκρατική Συμμετοχή στο 4ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής

Την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο 11ο Δημ. Σχ. Αγίου Δημητρίου ημερίδα με θέμα την Ενεργή Πολιτειότητα και την Δημοκρατική Συμμετοχή για εκπαιδευτικούς ΠΕ06 της Δ΄Αθήνας. Η ημερίδα οργανώθηκε από την κα Μαρία Ανδριτσοπούλου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ06 Αγγλικής 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Αττικής. Η κ. Ναταλία Τζίτζη Πρεσβευτής eTwinning για την Δ΄Αθήνας έκανε τη βασική εισήγηση με τίτλο "Ενεργός Πολιτότητα & Δημοκρατική Συμμετοχή μέσω του eTwinning". Στην συνέχεια, οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν παρουσίαση εργαλείων web 2.0, από την Πρεσβευτή, τα οποία χρησιμοποίησαν για κατασκευή αφίσας/συννεφόλεξου/eBook στο Εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου. Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Νικόλαος Καμήλος, Οργανωτικός Συντονιστής 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και ο κ. Κωνσταντίνος Θεριανός, Αναπληρωτής Οργανωτικός Συντονιστής 4ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. 

«Γιορτή για την Ευρώπη» στα Γιαννιτσά

Την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο 1ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών που συνδιοργάνωσαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας.Στην εκδήλωση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, παρουσιάστηκαν τα Ευρωπαϊκά προγράμματα eTwinning,T4E και Erasmus+ που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή Πέλλας κατά το σχολικό έτος 2017-2018. Συνυπεύθυνες της διοργάνωσης ήταν η πρέσβειρα eTWINNING της Πέλλας-Ημαθίας-Πιερίας κ.Σαρίγκολη Ευαγγελία και η πρέσβειρα Τ4Ε κ. Αναργυρίδου Δέσποινα.

«An Etwinning project through an Erasmus project»

Την Τετάρτη 23 Μαϊου 2018 πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική εκδήλωση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών με θέμα "An eTwinning project through an Erasmus Project".Την παρουσίαση/ενημέρωση παρακολούθησαν 19 εκπαιδευτικοί από 5 χώρες της Ευρώπης που επισκέπτονται τη χώρα μας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus , καθώς επίσης και οι εκπαιδευτικοί της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας που εμπλέκονται στο πρόγραμμα.

Υπεύθυνη της εκδήλωσης ήταν η πρέσβειρα της περιοχής Πέλλας-Ημαθίας-Πιερίας κ.Σαρίγκολη Ευαγγελία.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.