Δράση διαδικτυακών μαθημάτων (online lessons)
Contact Seminars
Σεμινάρια Εξεύρεσης Συνεργατών
eTwinning PDW
Εργαστήρια Επαγγελματικής Ανάπτυξης
eTwinning events
Ενημερωτικές Ημερίδες Πρεσβευτών

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά. η χώρα μας συμμετέχει στο πρόγραμμα «Άνοιξη της Ευρώπης». μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου. στόχος της οποίας είναι να οδηγήσει τους νέους σε μια ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης.

Το 2009 έχει χαρακτηρισθεί ως «Ευρωπαϊκό Έτος Δημιουργικότητας και Καινοτομίας». Το σύνθημα που επιλέχθηκε από το πρόγραμμα για φέτος είναι: "Ideas move Europe" - "Οι ιδέες κινούν την Ευρώπη". προκειμένου να τονιστεί η αξία της δημιουργικής σκέψης για το μέλλον της Ευρώπης και ο σημαντικός ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι νέοι στον τομέα της καινοτομίας.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί από τις 25 Μαρτίου 2009 έως τις 9 Μαΐου 2009.  Η πραγματοποίηση των δραστηριοτήτων των σχολείων μπορεί να προγραμματισθεί στις παραπάνω ημερομηνίες. χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό. 

Εκπαιδευτικοί και μαθητές μπορούν να αναζητήσουν ιδέες και προτάσεις για τη διοργάνωση εκδηλώσεων (προσκλήσεις σε Ευρωβουλευτές και καθηγητές Πανεπιστημίων με αντικείμενο ευρωπαϊκά θέματα. συμμετοχή σε ηλεκτρονικές συνομιλίες (chats) με προσωπικότητες από διάφορες χώρες της Ε.Ε. κ.α.). καθώς και παιδαγωγικό υλικό. δραστηριότητες για την τάξη (αποστολή ηλεκτρονικών καρτών. δημιουργία online ημερολογίου). διαγωνισμούς (ζωγραφική. δημιουργία βίντεο) και εκπαιδευτικά εργαλεία στην ιστοσελίδα του προγράμματος http://www.springday2009.net/ww/el/pub/spring2009/homepage.htm. η οποία εμπλουτίζεται διαρκώς. Επίσης. στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://springday4europe.blogspot.com/ λειτουργεί στα ελληνικά ιστολόγιο (weblog) με στόχο την  ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων και ιδεών.

Τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα καλούνται να εγγραφούν συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά την αίτηση που βρίσκεται στον ιστοχώρο της Άνοιξης της Ευρώπης και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα. http://www.springday2009.net/ww/el/pub/spring2009/misc/registration.cfm. Η εγγραφή είναι πολύ απλή και δεν είναι δεσμευτική.



Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.