Δράση διαδικτυακών μαθημάτων (online lessons)
Contact Seminars
Σεμινάρια Εξεύρεσης Συνεργατών
eTwinning PDW
Εργαστήρια Επαγγελματικής Ανάπτυξης
eTwinning events
Ενημερωτικές Ημερίδες Πρεσβευτών

Aπό το 2012 το eTwinning εφάρμοσε ευρωπαϊκά πιλοτικά σχέδια για τη συγκέντρωση εκπαιδευτικών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες με σκοπό να συμπεριλάβουν το eTwinning στην αρχική κατάρτιση των εκπαιδευτικών. Μπορείτε να δείτε εδώ το σχετικό βίντεο: https://youtu.be/PIUl7zjs6IE


Η συμβολή του eTwinning στην αρχική κατάρτιση των εκπαιδευτικών, παρέχει:

•    ανακάλυψη και εφαρμογή της μεθόδου project (project-based learning method)
•    ανάπτυξη δεξιοτήτων ΤΠΕ και γλωσσικών δεξιοτήτων
•    ευρωπαϊκή, διεθνή και διαπολιτισμική εμπειρία
•    ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων (διαχείριση έργου, στοχοθεσία, προγραμματισμός, ομαδική εργασία)
•    ανταλλαγές πρακτικών με εκπαιδευτικούς από άλλα εκπαιδευτικά συστήματα
•    ένα δωρεάν συνεργατικό περιβάλλον για την υλοποίηση συνεργατικών έργων (projects) κατά την εκπαίδευση των φοιτητών
•    ένα χρήσιμο εργαλείο προς αξιοποίηση κατά την πρακτική άσκηση των φοιτητών/ριών του Τμήματος σας σε σχολική τάξη

Τα μοντέλα που προτείνει ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης της δράσης eTwinning, για την εισαγωγή του eTwinning διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα και τον θεσμό και περιλαμβάνουν δύο κύριες δραστηριότητες:

• Η πρώτη δραστηριότητα είναι η συμπερίληψη της ενότητας «Εισαγωγή στο eTwinning» στο πρόγραμμα σπουδών του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος για τους φοιτητές του
• Η δεύτερη δραστηριότητα αφορά στη δημιουργία μικρών, συνεργατικών έργων eTwinning μεταξύ των καθηγητών του τμήματος και / ή μεταξύ των φοιτητών/τριών (σε τοπικό, εθνικό, διεθνές επίπεδο) ή μικρών έργων eTwinning με μαθητές/τριες των σχολείων, όπου οι καταρτιζόμενοι μπορούν να κάνουν πρακτική άσκηση.
• Τα δύο παραπάνω σε συνδυασμό θεωρίας /εργαστηρίου

Ο Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης της δράσης eTwinning προσφέρει στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα εκπαιδευτική και τεχνική στήριξη και βοήθεια για τη διασύνδεσή τους με το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές/τριες Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων άλλων χωρών. Η υποστήριξη αυτή περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σειρά τηλεκπαιδεύσεων/δια ζώσης επιμορφώσεων από Πρεσβευτές eTwinning ITE (https://www.etwinning.gr/news/webinarsite). Κάθε καθηγητής Πανεπιστημιακού Τμήματος υποστηρίζεται από Ομάδα Υποστήριξης που συστήνει ο ΕΟΥ με σκοπό να αναλάβει την υποστήριξη του ίδιου/ιδιας και των φοιτητών του/της τμήματός ξεκινώντας με τον ορισμό ενημερωτικής συνάντησης και αποσαφήνισης των διαδικασιών. Η Ομάδα Υποστήριξης αποτελείται από μέλη του ΕΟΥ και Πρεσβευτές ΙΤΕ. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στη δράση eTwinning για τα πανεπιστήμια, συμπληρώστε τη φόρμα https://forms.gle/BQW5p4yjqBRkGoAd7  ή/και επικοινωνήστε με την Ομάδα Υποστήριξης (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ). 

Από το 2018 έχουν συμμετάσχει στη δράση όλα σχεδόν τα πανεπιστήμια με παιδαγωγική κατεύθυνσης τμήματα όπως το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. 

Eπισκεφθείτε το https://www.etwinning.gr/news/webinarsite για να δηλώσετε συμμετοχή στα προγραμματισμένα webinars ITE.

Eπισκεφθείτε την πλατφόρμα European School Education Platform και τη σελίδα για τη δράση eTwinning για τα Πανεπιστήμια στο https://school-education.ec.europa.eu/el/about/initial-teacher-education-page 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.