Δράση διαδικτυακών μαθημάτων (online lessons)
Contact Seminars
Σεμινάρια Εξεύρεσης Συνεργατών
eTwinning PDW
Εργαστήρια Επαγγελματικής Ανάπτυξης
eTwinning events
Ενημερωτικές Ημερίδες Πρεσβευτών

Τα παιδιά που εργάστηκαν για το πρόγραμμα από το Γυμνάσιο Τοξοτών Ξάνθης

Τα παιδιά που εργάστηκαν για το πρόγραμμα eTwinning από το Γυμνάσιο Τοξοτών Ξάνθης

Στα πλαίσια του προγράμματος eTwinning για τη σχολική χρονιά 2004-2005, το γυμνάσιο Τοξοτών Ξάνθης συνεργάστηκε με τους μαθητές της 4ης τάξης (4i?me) του γαλλικού γυμνασίου Lucien Gachon και τις υπεύθυνες από το σχολείο αυτό καθηγήτριες Magalie Pouderoux και Val?rie Dauriac.

Το πρόγραμμα που εκπονήθηκε από τα δύο σχολεία έχει ως θέμα «Γνωριμία του άλλου... μέσα από την καθημερινή σχολική ζωή».

Η διάρκεια του προγράμματος ήταν 3 μήνες. Ως γλώσσα επικοινωνίας ορίστηκε η αγγλική, ενώ ως μέσα επικοινωνίας χρησιμοποιήθηκαν το παραδοσιακό ταχυδρομείο (για πρώτη γνωριμία), τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των μαθητών (e-mails), προγράμματα άμεσης συνομιλίας (chat), καθώς και το περιβάλλον συνεργατικής μάθησης ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ, μέσα στο οποίο έχει δημιουργηθεί ο κοινόχρηστος χώρος εργασίας των δύο σχολείων - μια που το Twinspace δεν ήταν διαθέσιμο κατά τη διάρκεια της συνεργασίας.

Όπως αναφέρει η συντονίστρια του προγράμαματος, καθηγήτρια, Μαρία Πασπαράκη:

"Μέσα από το πρόγραμμα αυτό επιθυμούμε οι μαθητές μας να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με μια διαφορετική αλλά συνάμα και πολύ κοντινή με τη δική τους σχολική πραγματικότητα, να μάθουν να ερευνούν, να λειτουργούν ομαδικά και να συνδιαμορφώνουν τη γνώση τους με τα μέλη της ομάδας τους, να ασκούν την κριτική τους σκέψη και να μάθουν να ζητούν διευκρινήσεις όταν κάτι δεν καταλαβαίνουν ή όταν επιθυμούν να μάθουν περισσότερα."

Δείτε σχετικές πληροφορίες για το πρόγραμμα στον ιστότοπο του γυμνασίου Τοξοτών:

http://gym-toxot.xan.sch.gr/etwinning04_05.htm

 



Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.