Δράση διαδικτυακών μαθημάτων (online lessons)
Contact Seminars
Σεμινάρια Εξεύρεσης Συνεργατών
eTwinning PDW
Εργαστήρια Επαγγελματικής Ανάπτυξης
eTwinning events
Ενημερωτικές Ημερίδες Πρεσβευτών
Το 1ο Ενιαίο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών και το Francesco La Cava της Ιταλίας επισφράγισαν τη φιλία και τη συνεργασία τους με ένα πρόγραμμα eTwinning. Τα δυο σχολεία είχαν ήδη σχέσεις συνεργασίας και καταχωρούσαν πληροφοριακό υλικό στο ελληνικό τμήμα του ευρωπαϊκού Virtual School. Η έναρξη των νέων αυτών προγραμμάτων έδωσε μια νέα ώθηση και άνοιξε ευρύτερους ορίζοντες στις σχέσεις  των δύο σχολείων.

Έτσι τον Απρίλιο 2005 το ιταλικό σχολείο επισκέφτηκε την Ελλάδα και έγινε η επίσημη έναρξη των εργασιών του προγράμματος, που έχει τον τίτλο «Magna Graecia. Ένα μοντέλο ανάπτυξης της Ε.Ε.». Τα δύο σχολεία από κοινού συμφώνησαν το θέμα να αναπτυχθεί σε 6 επιμέρους τομείς με αντίστοιχες θεματικές ενότητες. Οι ενότητες αυτές  ανά εξάμηνο είναι:

1ο εξάμηνο Γλώσσα
2ο εξάμηνο Λογοτεχνία
3ο εξάμηνο Τέχνες (Εικαστικά, Θέατρο, Μουσική κ.λπ.)
4ο εξάμηνο Πολυπολιτισμικότητα (Σεβασμός της διαφορετικότητας) - Πολιτική οργάνωση
5ο εξάμηνο Ιστορική Θεώρηση
6ο εξάμηνο Τεχνολογία

 

 

 

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος αναπτύσσονται και άλλα επίκαιρα θέματα. Για παράδειγμα η επίσκεψη του ιταλικού σχολείου έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να ασχοληθούν με τα αρχαιολογικά μνημεία της Αθήνας. Σύντομα θα καταχωρήσουν την εργασία που έκαναν για την Ακρόπολη. Ήδη έχουν εργαστεί για την αναζήτηση κοινών λέξεων της ελληνικής  με τοπικές διαλέκτους της Καλαβρίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τη Δήμαρχο Αθηναίων κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κύριο Μπεχράκη για τους σκοπούς και την πορεία του προγράμματος.
 
 
Με τη Δήμαρχο Αθηναίων κυρία Ντόρα Μπακογιάννη   
Με τη Δήμαρχο Αθηναίων κυρία Ντόρα Μπακογιάννη
 
 
Οι μαθητές παρουσιάζουν το πρόγραμμά μας
 
 
Ο κ. Ά. Λούβρης ενημερώνει για το πρόγραμμα eTwinning
Pin It

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.